Albirea dintilor in cabinetul stomatologic

//Albirea dintilor in cabinetul stomatologic

1Albirea dintilor in cabinetul stomatologic este cea mai pupulara procedura cosmetica dentara. Spre deosebire de albirea dintilor acasa, proces ce presupune folosirea produselor cu doza scazuta de agent de albire, in cabinet albirea are loc sub monitorizarea atenta a medicului ceea ce asigura o concentratie ridicata de agent de albire, o sigurant sporita si lipsa durerii, iar rezultatele sunt vizibile imediat.

Cititi mai multe despre albirea dintilor.

Avantajele albirii la cabinet

– niciun alt tratament nu are rezultate atat de rapide

– este cea mai sigura metoda de albire a dintilor

– sensibilitatea gingiilor si dintilor este controlabila datorita gelului cu peroxid

Petele se indeparteaza cel mai repede in cabinet

Petele organice si decolorarile sunt cauzate in primul rand de:

– imbatranire. In timp, dintii isi inchid culoarea avand o tenta galbena, maro, gri sau verzuie ceea ce poate fi din cauza obiceiurilor alimentare sau anumitor factori ereditari. Dintii gakbeni au tendinta de a se albi cel mai repede.

– consumul anumitor alimente precum cafeaua, legumele si fructele inchise la culoare, bauturile foarte colorate

– nicotina

3Pete rezistente la albirea in cabinet

– dintii cu anumite pere, in special cele anroganice, nu raspund bine la procesul de albire. De fapt, acestia pot parea si mai inchisi la culoare dupa albire.

– dintii cu diverse traume care cauzeaza o intunecare a dentinei,

– dintii care in timpul formarii au intrat in contact cu antibiotice pe baza de tetraciclina. Aceste medicamente afecteaza structura smaltului si a dentinei.

– dintii supraexpusi la fluor. Fluorul cauzeaza fluoroza ce produce decolorarea dintilor.

Dintii dumneavoastra pot fi albiti?

Albirea dintilor nu se potriveste tuturor. Cei care se afla in situatiile urmatoare nu pot aplica pentru albirea dintilor:

– gingii si dinti sensibili. Pentru a evita hipersensibilizarea medicul stomatolog va poate recomanda sa efectuati albirea acasa, cu produse cu concentratie scazuta de agent de albire/

– petele adanci si incorigibile. Unele pete sunt rezistente la tratamentele de albire. In aceste conditii medicul poate recomanda un tratament supervizat untensiv ce poate fi efectuat si acasa sau alternative la albirea cu peroxid, cum ar fi fatetele dentare, coronitele din portelan, etc.

– dintii care au devenit transparenti in timp.

 

By | 2017-08-17T18:47:09+00:00 martie 9th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR