Avantaje dinti de portelan

Dinti de portelan inseamna estetica superioara – cel mai iportant avantaj al pieselor din ceramica prin comparatie cu cele din compozit este aspectul lor foarte asemenator cu cel al dintilor naturali. Aceste caracteristici se pot atribui delicatetii acestui tip de coronite dentare confectionate din portelan translucid care permite reflexia naturala a luminii. Comparativ cu alte materiale, daca exista o structura metaliza sub coronita aceasta poate deveni opaca.

coroane-dentare

In afara de faptul ca dintii de portelan situati pe o baza metalica sunt opaci este si ideea ca baza metalica se sprijina pe gingie. Stomatologii gasesc solutii pentru a masca metalul, dar marele avantaj al ceramicii sta in faptul ca aceasta problema nu are cum sa apara, nici macar daca gingiile se retrag.

Sunt cateva tipuri de materiale ceramice care nu sunt mai abrazive decat dantura normala. Poretlanul utilizat pentru dintii de portelan poate fi abraziv si poate favoriza favoriza depunerile de pigment pe suprafata dintilor abrazati.

Pe langa componenta estetica pe care dintii de portelan o ofera, exista si componenta functionala, aceasta fiind partea care conteaza mai mult atunci cand vorbim de zona dintilor laterali. Pe zona laterala, dintii de portelan, contribuie decisiv la triturarea alimentelor in mod eficient. Acest tip de dinti sunt foarte rezistenti la actiunea mecanica a dintilor antagonisti (dinti care se opun dintilor de portelan in masticatie).

 

By | 2017-08-17T18:46:41+00:00 iulie 27th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR