Cabinet stomatologic sector 3 – importanta stomatologiei si stomatologului

//Cabinet stomatologic sector 3 – importanta stomatologiei si stomatologului

1Stomatologia este o ramura a medicinei ce implica studiul, diagnoza, prevenirea si tratamentul bolilor si afectiunilor cavitatii bucale, zonei maxilofaciale si structurilor adiacente impreuna cu impactul pe care acestea il au asupra corpului.

Cititi mai multe despre cabinet stomatologic.

Stomatologia se concentreaza in primul rand pe dinti dar nu se limiteaza doar la asta. Stomatologia este considerata un domeniu esential pentru sanatatea de ansamblu a omului. Medicii stomatologi sunt cunoscuti si sub denumirea de stomatologi. Echipa unui stomatolog este alcatuita din igienisti, tehnicienti si terapeuti.

2Stomatologia cuprinde prectici importante legate de cavitatea bucala. Problemele cu dintii apar cel mai frecvent in sanatatea publica. Majoritatea tratamentelor sau practicilor dentare sunt facute pentru a preveni sau trata doua probleme frecvente, parodontoza si cariile. Cele mai raspandite tratamente implica restaurarea dintilor ca tratament pentru carii, extractii ale dintilor ce nu pot fi tratati, cimentuirea in cazul dintilor cu parodontoza, tratarea canalelor nervoase inflamate.

Stomatologul are capacitatea de a rezolva aproape toate afectiunile dentare de la restaurare, protetica, endodontie, tratament gingival, pana la radiografii, implanturi si examinari performante. Stomatologul poade descrie sedative, antibiotice si alte medicamente utilizate de pacient.

Stomatologii incurajaza prevenirea problemelor printr-o igiena specifica, verificari si evaluari periodice. Sunt si afectiuni ale cavitatii bucale care pot sugera alte boli cum ar fi osteoporoza, cancerul sau diabetul.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Cabinet stomatologic sector 3.

By | 2017-08-17T18:46:41+00:00 martie 10th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR