Cat costa un implant dentar

Home » Cat costa un implant dentar

implant cat costa un implant dentarCat costa un implant dentar ? ” este o intrebare des adresata de catre pacienti atunci cand vorbim de inlocuirea unui dinte pierdut. Costul unui implant dentar este principala cauza pentru care multi pacienti cu indicatii clare de implant dentar, nu apeleaza la acesta metoda, pentru a recupera dintele lipsa. Deasemenea ” Cat costa un implant dentar  ? ” este auzit si atunci cand pacientului i sa propus, pentru inlocuirea unui dinte, sa se realizeze o punte dentara care sa se sprijine pe dintii alaturati. Pentru a putea oferi un raspuns cat mai detaliat, dar fara sa ne pierdem in amanunte, o sa incercam sa va explicam costurile pas cu pas.

Pentru a intelege de ce anumite implanturi dentare costa 2000 euro iar altele costa 300 euro, trebuie sa intelegem care sunt criteriile dupa care aceste implanturi dentare sunt catalogate. Deasemenea trebuie inteles modul in care un implant dentar functioneaza si din ce anume este el compus.

Producatorul

Pretul unui implant dentar este dat in primul rand de marca acestuia. Asa cum la autoturisme, toate au 4 roti dar costul difera mult, asa si la implantul dentar. Toate implanturile dentare sunt compuse dintr-o componenta intraososasa si o componenta orala ( cea vizibila in gura ). Avand variati, in functie de tehnologia folosita si de materialele utilizate, implantul dentar, reprezinta aproximativ 40% din costurile totale. Acestea sunt cuprinse intre 300 si 2000 euro.

Bontul protetic

O alta componenta care face parte din pretul total al unui implant dentar este bontul protetic. Acesta componenta face legatura dintre implantul dentar si viitoarea coroana dentara. Desi pretul bontului protetic nu este mare, aproximativ 50 euro  la majoritatea implanturilor dentare, acesta poate sa fie unul crescut in cazul unor implanturi dentare aplicate in zona frontala sau poate sa nu existe atunci cand vorbim de implanturi dentare ” one piece” dintr-o singura bucata.

Coroana dentara

Pentru a raspunde in continuare la intrebarea ” Cat costa un implant dentar ? ” trebuie sa luam in calcul si coroana dentara chair daca aceasta nu face parte proprizis din implantul dentar. Desi este o componenta independent, care se poate folosi si fara implant dentar, coroana dentara reprezinta dintele final pe care pacientul il vede. Pretul unei coroane dentare variaza in functie de materialele folosite. Pentru o coroana de calitate medie, pretul este de aproximativ 500 lei, adica aprox 115 euro.

Cat costa un implant dentar | Concluzie

Pretul unui implant dentar este compus din mai multe componente. Desi costul implantului dentar propriuziseste cel mai ridicat, trebuie luat in considerare si costurile aferente.

Adunand toate cele mentionate mai sus obtinem astfel:

  • pret implant dentar ieftin | aprox. 465 euro, cu pretul implantului de 300 euro
  • pret implant dentar scump | aprox. 2700 euro

Intre aceste doua extreme se gasesc implanturile dentare cu cost mediu cuprins intre 500 si 900 euro. Delta Clinic Dent comercializeaza implanturi dentare de calitate medie spre foarte buna. Pretul implantului dentar variaza in functie de modelul ales intre 500 si 750 euro.

Delta Clinic Dent va pune la dispozitie o promotie la implant dentar. Pentru mai multe detalii vizitati sectiunea ” Promotie implant dentar „.

 

 

By | 2017-08-17T18:47:09+00:00 decembrie 6th, 2014|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR