Diferentele dintre dintii de portelan si fatetele dentare

Primii pasi pentru a lua decizii atunci cand vreti sa alegeti intre coronite dentare (dintii de portelan) si fatete dentare este sa intelegeti cum functioneaza acestea. Fatetele dentare sunt ca niste scoici mici care se aplica pe fata dintelui pe care doriti sa il reparati iar plasarea fateletolr dentare solicita indepartarea unei mici cantitati de smalt pentru ca acestea sa arate natural fara sa afecteze modul in care inchideti gura sau mestecati.

fatete-dentare3

Coronitele dentare sunt destinate sa acopere aproximativ tot dintele si permit rezolvarea unor probleme functionale severe. Pentru plasarea ueni coronite este nevoie sa se polizeze dintele pe care se va lipi coronita.

bucuresti Coroana-dentara-ceramica

Daca inca nu sunteti siguri de diferentele intre fatete si coroane dentare va prezentam scopul fiecarei piese.

Fatetele dentare sunt folosite in primul rand in restaurari cosmetice care nu afecteaza functionalitatea dintelui. Acestea includ probleme ca decolorarile, petele foarte rezistente, mici ciobituri si fisuri vizibile pe fata dintelui, diferente de aliniere minuscule, etc.

Coronitele dentare pot sa repare toate aceste probleme si sunt eficiente atunci cand functionalitatea dintelui este afectata. Un dinte spart sau sau afectat de o carie se pate repara plasand pe el o coronita dentara si nu o fateta dentara. Coronitele sunt utilizate si pentru a ridica dintele care cauzeaza probleme la mestecare si protejeaza dintele care are administrata terapie pe canale.

Diferentele intre cele doua procedee sunt atat in dpdv tehnic cat si al nevoi pentru care se alege realizarea dintilor de portelan.

By | 2017-09-18T23:46:03+00:00 iulie 27th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR