2Fatetele dentare au urmatoarele avantaje:

– nu sunt diferite de dinti, parand naturale

– gingiile tolereaza portelanul

– fatetele din portelan sunt rezistente la pete

– culoarea fatetelor din portelan poate fi selectata in asa fel incat dinti sa para albi

Cititi mai multe despre fatetele dentare.

– fatetele dentare ofera o unitate dentara, dinti avand toti aceeasi culoare si forma. Fatetele dentare nu au nevoie de o modelare anevoioasa ca in cazul coronitelor, fiind si o alternativa mult mai estetica.

3Dezavantajele fatetelor dentare:

– aplicarea lor este ireversibila

– sunt mai scumpe decat alte metode aplicate in cosmetica dentara.

– nu sunt reparabile daca se crapa sau se ciobesc

– din cauza smaltului lipsa, dintii pot deveni mai sensibili la rece sau la cald

– fatetele pot sa nu se potriveasca cu culoarea celorlalti dinti. Culoarea fatetelor nu poate fi modificata radical. Daca aveti in plan sa va albiti dintii trebuie sa faceti asta inainte sa aplicati fatetele.

– chiar daca e atipic fatetele dentare se pot deslipi si pot pica. Pentru a minimiza acest risc nu va muscati unghiile, creioane sau pixuri, ghiata sau alte obiecte dure, altfel veti pune presiune excesiva pe dinti.

– dintii care au fatete pot avea si carii si va fi nevoie sa acoperiti intreg dintele cu o coronita.

– fatetele nu sunt o alegere buna pentru dintii bolnavi individuali (de exemplu, fracturi, carii, etc), sau pentru cei care nu au cantitatea necesara de smalt.

– indivizii care obisnuiesc sa isi trosneasca dintii nu sunt candidati buni pentru fatetele de portelan pentru ca aceasta actiune va face ca fatetele sa se sparga si sa se fisureze.

Fatetele dentare pot rezista intre 5 si 10 ani. Dupa acest timp fatetetele vor trebui inlocuite. Fatetele dentare nu necesita ingrijire speciala. Continuati sa aveti o igiena orala buna incluzand periatul si folosirea atei dentare ca si inainte.

Chiar daca fatetele sunt rezistente la pete stomatologul va poate recomanda sa evitati alimentele si bauturile care pot cauza pete.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Fatete dentare.