Implantul dentar este o piesa din titan cel mai frecvent sub forma unui surub, ce serveste drept inlocuitor pentru radacina unui dinte lipsa.

Cititi si despe avantajele implantului dentar.

Plasarea se face dupa ce locul extractiei se vindeca sau imediat dupa o extractie printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, ce poate fi comparata ca si agresivitate cu extractia.

Cititi mai multe despre implant dentar.

1Dupa un timp, necesar integrarii implantului in os, acestuia i se ataseaza o alta piesa numita bont protetic deasupra caruia medicul poate pozitiona curoana, puntea sau proteza.

In general orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti poate avea implanturi dentare. Limitele dunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, locul in care se afla sinusul maxilar sau nervul alveolar inferior, cauzele legate de starea generala a organismului, etc. Inainte de plasarea implanturilor dentare se vor face radiografii speciale si analize.

Ocazional pacientii mai in varsta isi exprima ingrijorarea ca varsta lor nu ii poate impiedica sa beneficieze de implanturile dentare. Sanatatea este un factor mao important decat varsta si daca pacientul este suficient de sanatos poate fi un candidat pentru implanturile dentare. Tratamentul cu implanturi este contraindicat in cazul anumitor boli cronice.

Sunt si oameni care prezinta ingrijorari specifice in legatura cu diverse tratamente stomatologice, unii urasc durerea si altii numai ideea.

Multumita evolutiei echipamentelor precum si pregatirii echipei de anestezisti pacientii sustin ca se simp mult mai bine cu tratamentul decat s-au simtit vreodata in trecut.

Dintii sustinuti de implanturi vor functiona si vor arata ca dintii normali. Asta presupune ca puteti bea si manca la fel ca inainte. Protezarea prin implanturi creste semnificativ calitatea vietii. .