Mituri legate de implant dentar

//Mituri legate de implant dentar

Un numar foarte mare de pacienti sunt informati gresit cu privire la imlanturile dentare. Tocmai de aceea v-am pregatit aceasta lista cu mituri despre implantul dentar:

Pentru a citi mai multe despre implanturile dentare accesati pagina Implantologie.

11. Interventia este foarte dureroasa

In realitate tehnologiile si tehnicile din domeniu permit medicului efectuarea unor interventii foarte putin invazive si deloc dureroase, durerea fiind eliminata cu ajutorul tehnicilor de sedare si anestezie.

Cititi mai multe despre implant dentar.

2. Implanturile dentare sunt foarte scumpe

Beneficiile aduse de impamturi dentare sunt urase si depasesc orice alte tehnici de reconstructie dentara. Exista numeroase solutii financiare propuse de medicii stomatologi pentru ca impanturile sa fie accesibile.

3. Tratamentul dureaza foarte mult

Tehnicile moderne permit montarea implantului foarte repede. Poti avea zambetul dorit in doar o zi.

14. Implanturile dentare se intretin greu

Datorita faptului ca inlocuiesc dintele natural implanturile sunt la fel de ingrijit ca si dintii naturali. Daca respectati vizitele periodice la cabinetul stomatologic si sedintele de profilaxie la 6 luni implantul dentar va rezista zeci de ani.

5. Varsta conteaza atunci cand aleg implanturi dentare

Un medic bine pregatit care are la dispozitie o tehnologie adecvata si un plan complet de tratament poate realiza cu succes implanturile dentare indiferent de varsta.

6. Implanturile dentare au efecte secundare specifice

Riscurile si complicatiile sunt ca la orice tip de interventie chirurgicala ce presupune incizii si suturi. Se poate simti un disconfort local, zona respectiva se poate inflama, poate aparea o infectie in primele zile de la operatie.

By | 2017-08-17T18:46:41+00:00 martie 24th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR