SFATURI CORONITE DENTARE | DINTI DE PORTELAN

Cat dureaza sa-ti pui o coroana dentara?

Pentru realizarea dintilor de potelan ( coronite dentare ) sunt necesare mai multe vizite la medicul stomatolog. Din acest motiv, pana cand dintii de portelan permanenti sunt gata, va recomandam sa utilizati coronite dentare acrilice provizorii. Aceste coronite dentare vin sa suplineasca pentru o perioada scurta lipsa dintilor mai ales in zona dintilor frontali.

In general sunt necesare 3 sedinte pentru a finaliza o lucrare dentara. Aceste 3 sedinte se desfasoara pe parcursul unei saptamani si jumatate. Mentionat in aceast articol 4 sedinte. A patra sedinta este inconstanta iar aceasta apare atunci cand pacientul doreste diverse modificari. Mai jos sunt descrise vizitele la medicul stomatolog pentru realizarea unor lucrari dentare fixe.

OFERTA DELTA CLINIC DENT

Poti beneficia acum de oferta noastra la implanturi dentare

Implant dentar pret 300 euro

implant dentar pret

Coronite dentare | SEDINTA I :

In aceasta sedinta se slefuiesc dintii ce urmeaza a se imbraca dupa care se amprenteaza cu material specific de amprenta. Aceasta etapa este una deosebit de importanta pentru ca aici se stabilesc rapoartele dintre lucrarea dentara si restul tesuturilor dentare. In aceasta sedinta, de cele mai multe ori pacientul este anesteziat. In felul acesta slefuirea sa face fara disconfort.

Coronite dentare | SEDINTA II :

Dupa aproximativ 2 zile urmeaza prima proba. Aici se verifica suportul metalic / zirconiu pentru ceramica. In aceasta sedinta se realizeaza mici ajustari pentru ca lucrarea dentara sa se potriveasca perfect. Tot in aceasta sedita se stabileste culoarea dintilor de portelan.

Dinti-de-portelan-pe-metal bucuresti
Dintii de portelan Coroana dentara ceramica coronite dentare

Coronite dentare | SEDINTA III :

Dupa alte 2 zile supotul metalic / zirconiu este acoperit cu ceramica la culoarea aleasa anterior. Acum se stabileste daca dintii sunt in contact potrivit cu dintii vecini si cu dinti opozanti. Se fac diferite teste de vorbire, miscare, si masticatie dupa care, daca este necesar se fac modificarile de rigoare.

Coronite dentare | SEDINTA IV :

Aceasta sedinta este folosita numai atunci cand au fost necesare modificari ample in sedinta III si lucrarea a fost retrimisa in laborator pentru finisaje.

Fie ca este sedinta III sau sedinta IV, acum se cimenteaza coroana cu un ciment provizoriu pentru ca pacientul sa se poata adapta usor cu coroana dentara. Aceasta este o perioada de proba in care va puteti da seama daca sunt anumite lucruri, cu coronite dentare, ce nu sunt comode si daca este nevoie de modificari.

implant dentar pret

Programeaza-te acum! 0733108757 sau 0314254623

Dupa cimentarea temporara a coronitelor dentare:

  • Nu mancati pentru aproximativ o ora

  • Daca un anestezic local a fost administrat asteptati pana cand acesta dispare complet.

  • Evitati alimentele lipicioase sau dure pentru ca pot ramane prinse pe coronitele dentare.

  • Mestecati cu grija pentru ca puteti pierde acesti dinti si sunteti in pericol sa ii inghititi.

  • In timpul cimentarii temporare acordati o atentie deosebita procesului de mestecare.

Cititi si despre importanta implanturilor dentare si beneficiile aduse de acestea.

Pentru mai multe infromatii accesati paginile mituri legate de implanturile dentare, sfaturi, intrebari implanturi dentare si avantaje implanturi dentare.

Pentru mai multe informatii accesati paginile avantaje implanturi, sfaturi implanturi si despre implanturi.

By | 2017-09-08T12:05:26+00:00 iulie 27th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR