Sfaturi coronite dentare

Sfaturii dinti de portelan | coronite dentare 

Pentru realizarea dintilor de potelan ( coronite dentare ) sunt necesare mau multe vizite la medicul stomatolog. Din acest motiv, pana cand dintii de portelan permanenti sunt gata, va recomandam sa utilizati coronite dentare acrilice.

In general sunt necesare 3 sedinte pentru a finaliza o lucrare dentara. Aceste 3 sedinte se desfasoara pe parcursul unei saptamani si jumatate. Am mentionat in aceasta postare 4 sedinte pentru ca a patra este inconstanta.

Mai jos sunt descrise vizitele la medicul stomatolog pentru realizarea unor lucrari dentare fixe.

Coronite dentare | SEDINTA I :

In aceasta sedinta se slefuiesc dintii ce urmeaza a se imbraca dupa care se amprenteaza cu material specific de amprenta. Aceasta etapa este una deosebit de importanta pentru ca aici se stabilesc rapoartele dintre lucrarea dentara si restul tesuturilor dentare. In aceasta sedinta, de cele mai multe ori pacientul este anesteziat. In afelul acesta slefuirea sa face fara disconfort.

Amprenta-Dentara-Stomatologie-600 lei

Coronite dentare | SEDINTA II :

Dupa aproximativ 2 zile urmeaza prima proba. Aici se verifica suportul metalic / zirconiu pentru ceramica. In aceasta sedinta se realizeaza mici ajustari pentru ca lucrarea dentara sa se potriveasca perfect. Tot in aceasta sedita se stabileste culoarea dintilor de portelan.

Dinti-de-portelan-pe-metal bucuresti

Coronite dentare | SEDINTA III :

Dupa alte 2 zile supotul metalic / zirconiu este acoperit cu ceramica la culoarea aleasa anterior. Acum se stabileste daca dintii sunt in contact potrivit cu dintii vecini si cu dinti opozanti. Se fac diferite teste de vorbire, miscare, si masticatie dupa care, daca este necesar se fac modificarile de rigoare.

bucuresti Coroana-dentara-ceramica coronite dentare

Coronite dentare | SEDINTA IV :

Aceasta sedinta este folosita numai atunci cand au fost necesare modificari ample in sedinta III si lucrarea a fost retrimisa in laborator pentru finisaje.

Fie ca este sedinta III sau sedinta IV, acum se cimenteaza coroana cu un ciment provizoriu pentru ca pacientul sa se poata adapta usor cu coroana dentara. Aceasta este o perioada de proba in care va puteti da seama daca sunt anumite lucruri, cu coronite dentare, ce nu sunt comode si daca este nevoie de modificari. In timp ce coronitele dentare permanente sunt in cimentare temporara va recomandam sa fiti atenti la umatoarele aspecte:

-verificati daca intra mancare intre dinti atunci cand mestecati

-daca dintii sunt prea inalti

-daca se pune prea multa presiune pe gingie

-daca puteti mesteca corect.
Dupa cimentarea temporara a coronitelor dentare nu mancati pentru aproximativ o ora. Daca un anestezic local a fost administrat asteptati pana cand acesta dispare complet.Evitati alimentele lipicioase sau dure pentru ca pot ramane prinse pe coronitele dentare.Mestecati cu grija pentru ca puteti pierde acesti dinti si sunteti in pericol sa ii inghititi. In timpul cimentarii temporare acordati o atentie deosebita procesului de mestecare.

Va puteti peria dintii cimentati temporar in acelasi mod in care o faceati si inainte dar va recomandam sa evitati ata dentara. Este normal ca in timp dintii sa se decimenteze pe alocuri. Daca simtiti ca acestia au capatat  mobilitate contactati medicul stomatolog.

 

Poate sunteti interesati si de avantajele dintilor de portelan

By | 2017-08-17T18:46:41+00:00 iulie 27th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR