Tratamente pentru paradontoza

//Tratamente pentru paradontoza

Paradontoza este o degenerare a parodontului, tesut prin care sunt fixati dintii. Paradontoza se manifesta prin dezvelirea pronuntata a dintilor si caderea lor. Este o boala a gingiilor si nu a dintilor.

Pentru a afla mai multe despre serviciile noastre accesati pagina Cabinet stomatologic.

1Paradontoza evolueaza timp indelungat avand simptome discrete si de aceea cel mai important este ca boala sa fie descoperita la timp. La inceput gingia devinde de un rosu aprins si se retrage spre baza dintilor si in faze avansate dintii incep sa se miste si sa cada rand pe rand in staea cea mai avansata a bolii.

Principalele simptome sunt: inflamarea si sangerarea gingiilor in timpul periajului, mirosul neplacut al respiratiei, senzatia de tensiune interdentaram gingiile fragile care se desprind de dinti.

Factorii care determina declansarea paradontozei: depunerea tartrului, o iginea a cavitatii bucale necorespunzatoare, pozitionarea dintilor de parcade, cariile, lucrarile protetice incorecte, fumatul, acfeaua si excesul de alcool, deficienta de vitamina C, acid folic sau calciu.

Tratamentul este complex si nu implica vindecarea completa ci doar incetinirea vitezei de evolutie a bolii.

Din fericire parodontoza este o boala care poate fi prevenita.

Regimul alimentar sanatos –  este important sa reduceti cantiatatea si frecventa consumul de zahar. Mancarurile si bauturile pe care le consumam trebuie sa fie lipsite de zahar.

Renuntati la fumat – tutunul este consoderat principalul factor care determina aparitia parodontozei.

Tratamentul cu fluor – este recomandat chiar si copiilor, daca sunt administrate intr-o anumita cantitate.

 

 

By | 2017-08-17T18:46:41+00:00 martie 24th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR