Tratamentul paradontozei

Home » Tratamentul paradontozei

Parodontoza

Parodontoza este o afectiune ce poate fi prevenita si rezulta de cele mai multe ori in urma igienei orale deficitare. Periajul zilnic, utilizarea atei dentare si curatarile dentare profesioniste pot reduce foarte mult probabilitatea aparitiei parodontozei.

Cititi mai multe accesand pagina Stomatologie.

1Tratamentul parodontozei este complex si urmareste incetinirea evolutiei bolii. In faza de inceput in care se folosesc proceduri mai putin invazive, pot avea rezultate bune urmatoarele proceduri:

detartrajul – elimina tartrul si bacteriile de pe suprafata dintelui si de sub gignie.

– netezirea radiculara – niveleaza suprafata dintelui la nivelul gingiilor acolo unde acestea au descoperit radacina dintelui reducand depunerea ulterioara a tartrului

– utilizarea anumitor tipuri de apa de gura sau geluri ce contin antibiotice.

Pentru parodontoza avansata nu sunt suficiente igiena buna si tratamanetul minim invaziv iar in aceasta situatie  se aplica diferite tehnici chirurgicale cum este operatia cu lambou, procedura in care medicul realizeaza o igienizare profunda urmata de aditionarea unui lambou gingival.

Grefa de tesut moale.

Daca se pierde tesut osos din cauza parodontozei, gingia se retrage. Daca retragerea gingiei este semnficativa este necesara inlocuirea tesutului deteriorat. Acest lucru se face folosind mici portiuni de tesut din cerul gurii sau din alte surse externe corpului cum sunt membranele de colagen. Procedura acopera radacinile expuse si reduce pierderile, contribuind la imbunatatirea aspectului danturii.

Grefa de os.

Daca parodontoza este avansata si distruge masiv osul din jurul radacinii dintelui se apeleaza la grefa de os. Grefa se poate compune din mici fragmente de os propriu sa os sintetic. Aceasta ajuta la fixarea dintilor si previne pierdera lor.

By | 2017-08-17T18:46:41+00:00 martie 24th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR