FATETE DENTARE

Avantaje si Dezavantaje

Fatete dentare Avantaje si Dezavantaje

Ca orice lucru bun, fatetele dentare au avantaje si dezavantaje. Fatetele dentare imbunatatesc dramatic aspectul zambetului tau intr-un mod din ce in ce mai sanatos. De la culoare pana la forma si pozitie, dintii devin mai frumosi intr-un timp foarte scurt. Avantajele fatetelor dentare intrec neajunsurile cu care acestea vin. Cei mai multi pacienti ( 93,4% dintre cei care apeleaza la fatete dentare ) au o parere pozitiva dupa 3 ani de la utilizarea lor.

Fatete dentare Avantaje

1. Fatetele dentare nu sunt diferite ca si aspect de dintii naturali.

Acestea pot inlocui cu succes, fata vizibila a unui singur dinte. Le folosim adesea atunci cand pacientul are un dinte sau mai multi, in zona frontala, care este colorat sau deteriorat de carie si care necesita o inbunatatire a aspectului.

2. BioCompatibilitate totala. Gingiile tolereaza foarte bine portelanul sau zirconiul.

Biocompatibilitatea se reflecta direct in obtinerea unui estetic perfect. Spre deosebire de alte materiale folosite in medicina dentara, care pot sa irite sau sa pigmenteze gingia, fatetele dentare de zirconiu sau ceramica nu interactioneaza cu gingia in nici un fel. Acest lucru duce la obtinerea unui aspect perfect al legaturii intre gingie si dinte.

3. Fatetele dentare sunt rezistente la pete.

Dupa fizarea fatetelor dentare, acestea au marele avantaj ca nu se pigmenteaza. Suprafata fatetei dentare este lucioasa ca o sticla, nepermitand pigmentilor sa adere de aceasta.

4. Fatetele dentare sunt rezistente in timp.

Rezistenta fatetelor dentare este data pe de o parte de materialele folosite pentru realizarea acestora (aici vorbim de ceramica si zirconiu) iar pe o parte de modul in care sunt aplicate si adezivul cu care sunt aplicate.

5. Precizie in realizare.

Desi o parte mai putin vazuta, dar foarte importanata, este precizia cu care se pot realiza fatetele dentare. Atunci cand vorbim de fatete dentara de zirconiu sau ceramice, aceasta precizie este de ordinul micronilor. Modul in care se realizeaza etansarea marginala a dintelui slefuit cu fateta dentara este cruciala pentru sanatatea si aspectul lucrarii dentare.

6. Fatetele dentare ofera o unitate dentara, dinti avand toti aceeasi culoare si forma.

Acest avantaj mai apre si la corana dentara insa in cazul nostru ea se aplica foarte bine si dintilor fatetati. Asta inseamna ca fatetele dentare iti vor putea modifica integral zambetul. Putem corecta atat diferentele de culoare cat si de pozitie sau forma a dintilor vizati.

7. Nu trebuie devitalizati dintii cu fatete.

Chiar si atunci cand vorbim de fatete dentare cu slefuire, acestea se pot realiza fara devitalizarea dintelui. Defapt peste 90% dintre tratamente se realizeaza fara devitalizarea dintilor. In cazul fatetelor fara slefuire acest lucru nu mai intra in discutie.

Fatete dentare realizate in clinic noastra

Fatete dentare pareri pacienti

Eu mi-am pus fatete dentare in 2011 la doctorul Durbac. De atunci nu am avut nici o problema cu ele. De cele mai multe ori parerile sunt impartite in legatura cu fatetele dentare.  Prietena mea imi spunea sa nu-mi pun ca nu o sa arate bine iar acum si ea are :)

Adrian Dima

Am fatete dentare puse in 2013 la un cabinat in Bacau. Singurul lucru negativ a fost ca a trebuit sa-mi scot nervul la un dinte pe care il aveam foarte stramb si nu putea sa imi puna fateta si pe iel daca nu-l slefuia mult. Pareri pro fatete dentare: – te schimba ca look intr-o saptamana – pe mine nu m-a durut – dupa 2 ani inca le am si nu a picat nici una. Pareri Contra fatete dentare: – a trebuit sa-mi scoata nervul dintelui

Nitu Mihaela

Fatete dentare Dezavantaje

1. Fatetele dentare nu se pot repara.

Ca si in cazul coroanelor dentare, atunci cand o fateta dentara se ciobeste (situatii rar intalnite) sau se decimenteaza aceasta nu mai poate sa fie refolosita. In aceasta situatie este de datoria noastra sa remediem problema. Delta Clinic Dent ofera garantie stomatologica pentru fatetele dentare asa ca acest dezavantaj pote sa fie usor contracarat in clinica noastra stomatologica.

2. Pretul fatetelor dentare.

Desi din 2014, o data cu aparitia mai multor laboratoare dentare care confectioneaza fatete dentare, pretul acestora a tot scazut, si astazi, in 2017 pretul lor tot reprezinta un dezavantaj. Delta Clinic Dent ofera si pentru acest servici posibilitatea de a achita in rate fara dobanda. Mai mult fatetele dentare fac obiectul promotiilor promovate de noi an de an. Si ca bonus, poti reduce costurile acestor tratamente cu pana la 30% achizitionand un Abonament Stomatologic. In felul acesta te poti bucura de noile tale fatete dentare chiar acum.

3. Fatetele dentare nu se pot aplica pe orice dinte. Nu toata lumea poate purta fatete dentare.

Oricat de tentant ar fi,  aplicarea fatetelor dentare pe dinti cu carii masive, nu este o solutie. Alte situatii in care fatetele dentare nu se pot aplica sunt afectiunile parodontale netratate, retractiile gingivale masive, ocluzia cap la cap sau inversa.

Tipuri de fatete dentare

Fatete dentare din compozit

350Lei
 • Material: Compozit
 • Garantie: Fara Garantie
 • Durabilitate: ★
 • Estetica: ★★★★
 • Pret/Calitate: ★★

Fatete dentare integral ceramice

1350Lei
 • Material: Ceramica
 • Garantie: 5 ani
 • Durabilitate: ★★★★
 • Estetica: ★★★★★
 • Pret/Calitate: ★★★★★

Fatete dentare zirconiu

1050Lei
 • Material: Zirconiu
 • Garantie: 10 ani
 • Durabilitate: ★★★
 • Estetica: ★★★★★
 • Pret/Calitate: ★★★★★

Chiar daca fatetele sunt rezistente la pete, stomatologul va poate recomanda sa evitati alimentele si bauturile care pot cauza pete. Acestea sunt situatiile cand avem pe langa fatete dentare si dinti naturali sau dinti albiti.
Daca vrei sa afli mai multe despre fatete dentare, sa citesti parerile altor pacienti care au fatete dentare, am scris un articol referitor la 3 studii de caz in care prezentam atat avantajele cat si dezavantajele fatetelor dentare si tehnici utilizate in 2018.

Beneficiaza de o consultatie Gratuita!

Afla daca esti un candidat ideal direct de la medicul specialist. Consultatia este gratuita iar informatiile primite te vor ajuta sa iei decizia potrivita.

De ce la Delta Clinic Dent?

Timpul tau este pretios!

Te programam in functie de programul tau. Te putem programa dimineata, inainte de serviciu, la pranz,in pauza de masa, sau seara dupa munca.

Intrebari frecvente legate de fatete dentare.

Cat de rezistenta este fateta dentara?

Fatetele dentare din ceramica sau zirconiu sunt foarte rezistente. Aceasta rezistenta este data de calitatea materialelor folosite si de tefnicile de slefuire si de fixare.

Cat dureaza tot procesul?

Tot procesul dureaza aproximativ 5 zile. In prima sedinta se slefuiesc dintii, in cazul fatetelor cu slefuire, si apoi se amprenteaza. In a doa sedinta, dupa aproximativ 5 zile se fixeaza fatetele dentare.

O sa ma doara?

Nu are ce sa doara. Acest procedeu, in general, se rezuma la a slefui suprafata dentara cu freze speciale ce reduc din dinte 0,3 mm. Slefuirea se face sub anestezie.

Cat costa fatetele dentare?

Pretul variaza in funtie de materialelel utilizate. Am detaliat in partea anterioara a acestui articol variantele de fatete dentare utilizate in clinica dentara Delta Clinic Dent.

Pot sa platesc in rate?

Da. Acest servici se poate achita in rate fixe fara dobanda prin intermediul institutiilor bancare sau prin rate fara dobanda direct in cabinetul stomatologic.

0/5 (0 Reviews)