Scapa de petele nedorite de pe dinti

A venit momentul sa-ti vizitezi medicul dentist sau doar faci o mica cercetare inainte sa iei o decizie. Ai inceput sa te interesezi de metode eficiente pentru a indeparta petele acelea inestetice de pe suprafata dintilor. Ei bine Airflow este una dintre solutii.

Cu ajutorul Airflow-ului scapi de cele mai neplacute aspecte pe care o gura neigienzata le are. Cele mai importante beneficii sunt:

 • inlatura petele inestetice de pe dinti;
 • inlatura mirosul neplacut al gurii;
 • albeste dintii prin curatarea depunerilor;
 • previne aparitia bolii parodontale;

 

airflow

 

 

Ce este Airflow-ul

Airflow-ul dentar este o procedura realizata cu un instrument care pulverizeaza pe suprafata dintilor si a gingiilor un amestec de pulbere abraziva, aer si apa. Aceasta pudra abraziva sableaza usor atat fetele vizibile ale dintilor, cat si zonele interdentare greu accesibile.

Airflow-ul este realizat cu ajutorul unui instrument special creat pentru a putea curata dintii si tesuturile invecinate. El este utilizat atat in tratamentele de preventie, cat si in cele parodontotice.

 

 

Cu ce se face Airflow-ul?

Cum spuneam si anterior, Airflow-ul se realizeaza cu un instrument care are acelasi nume si utilizeaza particule abrazive si apa. In cazul particulelor se pot folosi mai multe substante, insa cel mai frecvent este utilizat bicarbonatul de sodiu.

AirflowAcest lucru mai ales in cazul igienizarilor. In cazul afectiunilor parodontale putem utiliza atat granule de carbonat de calciu, cat si granule de glicerina.

 

 

 

De ce este indicat ?

Airflow-ul poate sa fie utilizat atat in asociere cu tehnicile clasice de igienizare – cum este detartrajul si periajul, cat si ca procedura de sine statatoare. In prima situatie, atunci cand vine sa completeze detartrajul dentar, acesta este indicat pentru ca permite curatarea suplimentara a dintilor, acolo unde ansa de detartraj nu poate sa patrunda.

airflow-igienizare-paro

In cazul in care este utilizat de sine statator acesta finiseaza suprafetele cu care vine in contact, iar in cazul afectiunilor parodontale elimina bacteriile care duc la aparitia parodontitelor.

 

 

Ce tip de Airflow folosim

Sunt multe tipuri de sisteme pe piata din Romania cand vorbim de Airflow. In acelasi timp sunt multe oferte in Bucuresti cand vorbim de igienizari dentare sau Airflow. Din pacate, cele mai multe sisteme folosesc dispozitive de capacitate mica cu putere redusa sau, si mai rau, cu putere variabila care nu reuseste sa produca un rezultat predictibil si multumitor.

Airflow

Sistemul utilizat de noi si de unele clinici mari din Bucuresti este un sistem care intruneste cele mai exigente cerinte de siguranta si, in acelasi timp, ofera rezultate predictibile. Cu sistemul Airflow NSK, dentistul este sigur ca poate oferi rezultate rapide si sigure.

 

 

Airflow pentru igienizarea dentara

Granule de bicarbonat au aproximativ 40 microni, iar la contactul cu dintele desprind de pe suprafata acestuia atat placa bacteriana, cat si petele inestetice care acopera dintele.

Airflow-Pulbere

Pe langa curatarea vizibila a dintelui, Airflow-ul exceleaza in curatarea spatiilor mai putin vizibile si mai putin igienizate.

Tot cu ajutorul acestuia putem curata suprafete prin sablare. Aceste suprafete, care in alte conditii le-am fi considerat carii dentare, acum pot sa fie curatate cu ajutorul acestui jet de aer si particule fine. In felul acesta se evita plombarea dintelui si utilizare frezei dentare pe dinte.

 

 

Airflow pentru curatarea lucrarilor dentare

Daca ai o coroana dentara, o punte dentara sau un implant dentar, atunci trebuie sa fi auzit de acest serviciu. In cazul coroanelor dentare sau a puntilor dentare, airflow-ul da cele mai bune rezultate. Acesta poate sa patrunda activ pe sub lucrari si sa curete acele suprafete.

In general, atunci cand ai lucrari dentare, trebuie sa acorzi o grija sporita acelor zone.

Pentru igienizarea sistemelor All on 4 si All on 6, cat si pentru sistemele Fast and Fixed, reprezinta metoda de electie in igienizarea si mentirea acestora in conditii bune.

Airflow-implanturi-dentare

 

 

Airflow si aparatul dentar

Probabil ca nu este o noutate faptul ca, atunci cand porti aparat, trebuie sa ai o grija sporita in ceea ce priveste igiena dentara. Si in acest caz, Airflow-ul vine si imbunatateste dramatic modul in care putem sa curatam dintii si bracketii.

Airflow-aparat-dentar

Cu ajutorul acestuia, pe langa curatarea dintilor, igienizam extrem de eficient si bracketii fixati pe dinti.

 

 

In parodontologie

In special in parodontologie utilizam granule de glicerina cu forma sferica si cu dimensiuni mult mai reduse. Granulele de glicerina au dimensiuni intre 8 si 22 microni. Atat datorita formei sferice, cat si datorita dimensiunilor reduse se pot curata mult mai profund pungile parodontale.

Airflow-parodontoza

Acest tip de tratament este eficient in cazul bolii parodontale, cat si periimplantitelor.

Airflow-ul este introdus in punga parodontala, iar suprafata dintelui sau a implantului este sablata puternic. In felul acesta se obtine mobilizarea bacteriilor si finisarea suprafetei sablate.

 

 

Airflow-ul pentru indepartarea mirosului neplacut

O tehnica mai putin utilizata, insa extrem de eficienta, este utilizarea Airflow-ului pentru indepartarea mirosului neplacut din gura. Pe langa utilizarea acestuia pe dinti, poate sa fie utilizat si pentru curatarea limbii. Pe limba exista depuneri bacteriene care dau, in general, peste 50% din mirosul neplacut pe care-l emanam.

 

 

Cand este recomandat

 • De fiecare data cand se face detartrajul – dupa realizarea detartrajului urmeaza in mod normal periajul. Periajul vine si curata suplimentar fetele accesibile ale dintilor. Pe langa periaj, pentru a indeparta si mai eficient toate depunerile, se foloseste airflow-ul. Acesta are o actiune extrem de eficienta in indepartarea petelor de cafea, tutun, vin si in general a pigmentilor pe care ii gasim in bauturi si mancare. Dupa o singura sedinta cu airflow-ul, dintii vor capata culoarea naturala.
 • Inainte de realizarea sigilarilor dentare la copii – inainte de aplicarea sigiliului pe dintii definitivi trebuie sa ne asiguram ca suprafata respectiva este curata si lipsita de carii. Acolo unde situatia ne permite, utilizarea acestuia este indicata pentru a curata fata dintelui care urmeaza sa fie sigilata.
 • In tratarea afectiunilor parodontale – fie ca vorbim de o afectiune incipienta cum este gingivita, fie ca vorbim de afectiuni mai complexe, Airflow-ul aduce un aport semnificativ in combaterea si tratarea acestor afectiuni.
 • Inainte de tratamentul de albire dentara – pentru ca substanta cu care se albesc dintii sa aibe un efect mai intens, este recomandata curatarea dintilor cu airflow-ul. Sablarea dintilor cu carbonat de sodiu pregateste structura acestuia pentru a putea obtine efecte maxime.

 

 

Cat costa tratamentul cu Airflow Pret

Pretul tratamentului cu airflow variaza in functie de tipul de actiune pe care-l acopera. In cazul igienizarilor clasice, airflow-ul se foloseste impreuna cu detartrajul si periajul dentar.

SERVICIU PRET
Air Flow (2 arcade) 100 lei
Detartraj cu ultrasunete
+ AirFlow (economisesti 50 lei)
230 lei
Detartraj cu ultrasunete
+ AirFlow + Periaj
(economisesti 100 lei)
250 lei
Detartraj cu ultrasunete
+ AirFlow + Periaj + Fluorizare
(economisesti 150 lei)
300 lei
https://deltaclinicdent.ro/preturi/

 

 

Care sunt beneficiile

 • Indepartarea petelor de pe dinti
 • Prevenirea bolilor parodontale
 • Tratarea bolilor parodontale
 • Extrem de confortabil si placut
 • Are un pret accesibil
 • Raportat la pret, ofera o valoare foarte mare
 • Curatarea locurilor greu accesibile
 • Reducerea sensibilitatii
 • Indepartarea halenei (mirosului neplacut)

 

 

La ce sa te astepti dupa tratamentul cu Airflow

Pacientii care si-au facut igienizarile la noi si au inclus Airflow-ul spun ca este cea mai intensa senzatie de curatenie pe care au avut-o pana acum. 100% dintre pacienti spun ca dupa igienizare nu au mai simtit miros neplacut in gura, iar acest lucru a persistat o perioada foarte lunga de timp.