COROANA ZIRCONIU

Tot ce trebuie sa stii despre dintii din zirconiu

Ghid complet in alegerea unui dinte din zirconiu

10 elemete esentiale pe care trebuie sa le cunosti atunci cand iti pui un dinte din zirconiu

Probabil ca ai inceput sa cauti informatii legate despre dintii din zirconiu si ai dat peste acest articol. Ei bine ai ajuns unde trebuie. Pentru ca dumneavoastra sa puteti primi toate informatiile legate de coroanele dentare din zirconiu sau dinti din zirconiu cum se mai numensc, am facut o cercetare amanuntita atat in cartile de specialitate cat si pe internet.

Din aceasta cercetare am scos 10 elemente esentiale pe care trebuie sa le cunosti ca si pacient atunci cand urmeaza sa-ti pui un dinte din zirconiu. Printre cele 10 vei regasi informatii legate de pretul unui dinte din zirconiu dar si informatii legate de etapele prin care treci pentru a avea un dinte din zirconiu. Cu ajutorul acestui ghid vei reusi sa iei o decizi informata.

Pate esti interesat si de cat costa o corana din zirconiu sau de informatii legate de coroane dentare in general.

Coroana-dentara-zirconiu Delta Clinic Dent

1. Ce este un dinte din zirconiu?

Coroana din zirconiu sau dintii din zirconiu sunt piese protetice utilizate in stomatologi. Scopul acestora este sa acopere unul sau mai multi dinti deteriorati pentru a reda functionalitatea acestora. Conform Wikpedia, zirconiul este un element chimic din grupa metalelor.

cad-cam-coroana-dentara bucuresti In stomatologie zirconiul este utilizat diferit. Folosim Oxidul de zirconiu adica Zirconia. Acesta este folosit atat in confectionarea coroanelor dentare cat si in confectionarea implanturilor dentare intraosoase.

Coroanele din zirconiu sunt realizate prin taiere asisitata de calculator. Ce inseamna acest lucru? In principiu tehnicianul realizeaza digital coroana dentara iar o masina de frezat CAD CAM realizeaza produsul finit. De ce este mai bine asa? Pentru ca adaptarea acestui tip de coroana dentara este net superioara tipului clasic. Acest lucru favorizea o mai buna fixare pe dinte si implicit o viata mai lunga.

2. Avantaje si dezavantaje coroana din zirconiu

Ca mai toate procedurile medicale si aplicarea coroanelor dentare pe dinti vin cu o serie de avantaje dar si dezavantaje. Vorbim relativ la modul general despre dezavantaje pentru ca acestea apar la toate tipurile de coroane dentare.

Avantajele coroanelor din zirconiu

Estetica desavarsita Рalturi de coroanele dentare inntegral ceramice E-Max care sunt cele mai estetice tipuri de coroane dentare, dintii din zirconiu vin cu o estetica deosebita. La acest tip de lucrari dentare puteti apela atat pentru dintii din zona din fata acolo unde obtinerea unor dinti cu aspect natural este obligatoriu cat si in zona laterala, pe masele, acolo unde duritatea si rezistenta devin principala ingrijorare.

Cu dintii din zirconiu obtinem perfectiunea fie atunci cand ai un singur dinte lipsa sau deteriorat si dintele artificial trebuie sa se potriveasca perfect cu dintii naturali fie cand inlocuim toti dintii insa dorim sa pastram un aspect natural.

dinti-zirconiu coroana dentara pret

Rezistenta si durabilitate Рpentru ca avem asa de mare incredere in acest tip de lucrari dentare am ales sa oferim GARANTIE PE VIATA la lucrarile din zirconiu. Zirconiul este asa de rezistent incat poate rezista fara probleme o perioada extrem de lunga fara sa sufere nici un fel de deteriorare fizica.

Spre deosebire de alte tipuri de materiale precum coroanele metalo ceramice sau acrilice, dintii din zirconiu au o adaptare cu dintele la nivel de microni. Acet lucru duce la sprirea vieti intregului ansamblu radacina – coroana zirconiu.

Adaptare si biocompatibilitate Рprincipiul de baza in medicina moderna este acela in care pentru a realiza un produs de calitate trebuie sa fi cat mai putin invaziv. Aici intra coroana din zirconiu. Modul in care este realizata si calitatea zirconiului sunt bazele unei coroane dentare de foarte buna calitate care este toatal biocompatibila cu tesuturile inconjuratoare si de sustinere.

Dezavantajele coroanelor din zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt considerate primele tipuri de coroane dentare care pot reproduce cu acuratete mare atat estetica cat si functionalitatea unui dinte natural. Daca vrem neaparat sa vorbim si de dezavantaje atunci singurul dezavantaj este ca in general este un serviciu stomatologic costisitor. pretul unei coroane din zirconiu poate sa ajunga si la 2500 lei in anumite clinici dentare de prin Bucuresti.

Costul ridicat al unei coroane din zirconiu este dat in principal de calitatea materialelor si de costul echipamentelor mecesare realizarii acestora. Aceste lucrari protetice sunt realizate in proportie de 80% de echipamente de frezat CAD CAM.

La noi coroana dentara din zirconiu costa 1350 iar in anumite perioade poate sa ajunga si la 1150 lei in functie de ofertele disponibile.

3. Diferentele intre coroana din zirconiu si coroanele metalo ceramice

3. Cat este de durabil un dinte din zirconiu? Cat are garantie?

4. Cat costa o coroana din zirconiu?

5. Cate sedinte sunt necesare? Cat dureaza? Care sunt etapele?

6. Este coroana din zirconiu recomandata pentru dumneavoastra?

7. Aveti un dinte vechi imbracat. Se poate pune coroana din zirconiu?

8. Ce aveti de facut acum ca am stabilit ca dintii din zirconiu sunt varianta potrivita pentru dumneavoastra.