APARAT DENTAR

Aparat dentar mobil | Aparat dentar Metalic | Aparat dentar Ceramic | Aparat dentar Safir

Ai nevoie de un Aparat Dentar?

aparat dentar

Dinti strambi si inestetici?

Noi te putem ajuta! Cu ajutorul unui aparat dentar putem rezolva majoritatea problemelor de pozitionare gresita a dintilor. Folosirea aparatului dentar este alegerea ideala atunci cand vorbim si de muscaturi incorecte care duc la dureri articulare sau cand vorbim de reabilitarea zambetului pentru a obtine un zambet perfect.

In acest articol vom dezbate pe larg de ce ai nevoie de aparatele dentare, dar si cum sa-l alegi pe cel care ti se potriveste avand in vedere cate tipuri de aparat dentar exista.

Esti candidatul potrivit pentru un aparat dentar?

In primul si primul rand este important sa stabilim daca intr-adevar ai nevoie de un aparat ortodentic. Ai un singur dinte stramb? Ai mai multi dinti strambi? Ai dintii ingramaditi? Ai dinti cu spatii intre ei? Nu ai nici un dinte la locul lui? Ai dinti inclusi in os care nu vor sa iasa? Ai o muscatura deteriorata si nu iti atingi dintii in zona din fata? Daca raspunsul tau este „DA”, atunci cu siguranta ai nevoie de aparatul dentar.

tipuri muscaturi aparat dentar

Ce tip de aparat dentar sa alegi?

Care dintre aparatele dentare este potrivit pentru tine.

Fiecare dintre noi avem nevoi diferite. Tipul de aparat ortodontic de care avem nevoie difera de la caz la caz. Pentru o mai simpla intelegere vom imparti aparatele dentare in aparate dentare mobile si aparate dentare fixe.

Aparatele dentare mobile

Aparatele dentare mobile sunt utilizate cu preponderenta in cazul copiilor si sunt tipul de aparate dentare care se dau jos de catre pacient pentru igienizare si pentru activare. Desi nu sunt cele mai eficiente tipuri de aparate dentare, acestea sunt potrivite pentru cei mici pentru ca se poate realiza o igiena mult mai buna a dintilor, iar eficienta lor este mai mare cu cat copilul este mai mic.

Aparat dentar

Aparat dentar fix

Aparate dentare fixe – sunt utilizate atat de catre adolescenti, cat si de catre persoanele adulte. Acest tip de aparat dentar este extrem de eficient, ofera rezultate predictibile si rapide. Aparatele dentare sunt catalogate in functie de materialul utilizat: aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic si aparat dentar safir, dar si de pozitia sistemelor din care sunt compuse: pe partea vizibila a dintilor sau pe interior, pe partea mai putin vizibila (linguala, „invizibila”). Deasemenea vom vorbi si de noi tipuri de aparate dentare tip gutiera – „clear” care acopera tot dintele si care sunt confectionate dintr-un material transparent – Aparat dentar Invisalign.

Aparat dentar

Alegerea unui aparat dentar se face atat in functie de recomandarea medicului specialist, cat si de nevoile exprimate de pacient. Ne vom asigura ca vei benificia de cel mai bun tratament cu aparat dentar.

Ai nevoie de un aparat dentar?

Programeaza-te acum si poti beneficia de acest serviciu si in rate. Afla cum poti sa beneficiezi de ofertele noastre!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Aparatul dentar mobil

Desi, teoretic, acest tip de aparat ortodontic se poate purta la orice varsta acesta este foarte eficient in a corecta pozitiile gresite ale dintilor in special la copii. Aparatul dentar mobil se poate purta incepand cu varsta de 7 ani si este foarte eficient pana la varsta de 12 ani. Dupa aceasta varsta acest tip de aparat este folosit doar pentru anumite cazuri specifice.

Durata de purtare a unui aparat ortodontic mobil variaza intre 1 si 2 ani si este in stransa legatura cu problemele dentare ale pacientului. De mentionat faptul ca aparatul dentar mobil trebuie activat acasa la indrumarea medicului ortodont.

aparat dentar fix metalic

Aparatul dentar fix metalic

Aceste tipuri de aparate dentare sunt des utilizate in ortodontie datorita costului scazut si eficientei foarte bune. Daca in cazul copiilor acest tip de aparat ortodontic este des intalnit, adultii tind sa se fereasca de el.

Avantajele sunt date de eficienta si durabilitatea sistemului, dar si de costul redus in comparatie cu restul aparatelor dentare. Dezavantajele apar atunci cand vorbim de partea estetica, unde aparatul dentar fix metalic nu exceleaza.

Aparatul dentar ceramic | safir

Aparatul fix ceramic sau de safir reprezinta varianta mult mai estetica a apratului dentar metalic. Acest tip de aparat ortodontic este folosit atat de catre adolescenti, cat si de catre adulti. Principalul avantaj al acestor tipuri de aparate dentare este dat de faptul ca sunt mult mai estetice decat cele metalice, poti alege sa fie un aparat dentar colorat daca iti doresti cu adevarat sa iti bucuri sufletul de copil.

Diferenta intre cele doua tipuri, ceramic si safir, este data de nuanta componentelor care alcatuiesc aparatul dentar. Cel ceramic are o culoare alb-opaca, pe cand cel de safir are o nuanta mai apropiata de culoarea dintilor.

aparat dentar ceramic safir
aparat dentar ortodontic lingual

Aparat ortodontic lingual

Acest tip de apart ortodontic functioneaza ca toate celelalte tipuri de aparate dentare, cu exceptia ca acesta se aplica pe partea interioara a dintilor. Folosirea lui a inceput sa fie din ce in ce mai populara. Printre avantajele principale se regasesc modul invizibil de fixare, eficienta crescuta a aparatului, cat si grosimea redusa. Acest tip de aparat vine si cu cateva dezavantaje cum ar fi complexitatea crescuta, in anumite cazuri necesitatea realizarii pe comanda si uneori riscul de a irita limba.

Aparat ortodontic invizibil

Aparatele dentare Invisalign sunt un tip diferit de aparate ortodontice. Acestea nu contin componente care se lipesc pe suprafata dintilor. Corectia dentara se face cu un tip special de gutiere si cu anumite ghidaje amplasate pe dinti. Desi sunt cele mai estetice si confortabile tipuri de aparate dentare, nu sunt neaparat si cele mai eficiente.

Aparatele dentare Invisalign pot corecta doar un anumit tip de probleme ortodontice. Ele nu se preteaza cazurilor complexe unde sunt necesare tractiuni serioase ale dintilor. Cu toate acestea, acest tip de aparat dentar este unul dintre cele mai accesate tipuri de aparate ortodontice.

Cat costa un aparat dentar?

Ai cautat „aparat dentar bucuresti pret” sau „aparat dentar pret”? Pretul unui aparat dentar variaza in functie de mai multe aspecte. In general acest cost se regaseste in rezultatul final. Pe langa costul initial al aparatului dentar trebuie tinut cont de faptul ca vor mai exista si costuri lunare. Concret, in Romania, un aparat dentar mobil costa intre 900 – 1600 lei / arcada, iar aparatele dentare fixe, in functie de tipul acestora, costa intre 2000 – 6500 lei sau poate mai mult. Puteti accesa intreaga lista de preturi din sectiunea Preturi

La Delta Clinic Dent credem ca este bine sa-ti poti permite un tratament de calitate. Pentru a realiza acest lucru avem in vedere sa tinem costul unui aparat ortodontic redus si sa poti achita serviciul stomatologic in rate.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.

Programeaza-te acum!

Ai aparat dentar de calitate la un pret acesibil si poti achita aparatul dentar in rate fara dobanda.

Parteneri Delta Clinic Dent

Cat trebuie purtat aparatul dentar?

Probabil una dintre cele mai des intalnite intrebari in cabinetul stomatologic. Durata necesara pentru a-ti indrepta dintii cu un aparat ortodontic variaza foarte mult de la caz la caz. Daca in situatii cand este necesara indreptarea a 1 – 3 dinti putem vorbi de 4 – 6 luni, in cazurile complexe, unde dintele trebuie tractionat si repozitionat, vorbim uneori si de 2 ani.

O medie a purtarii aparatului dentar este cuprinsa intre 1 si 1,5 ani. In aceasta perioada se realizeaza atat repozitionarea dintilor, cat si stabilizarea lor in osul alveolar. Periodic (in mod normal la 6 luni) trebuie sa veniti la doctorul stomatolog pentru a face si pentru o igienizare orala

 

Referinte

Coughlan, A., Hennessy, J., Najjar, A., Auyang, E., Batanghari, W. and Cartwright, C. (2017), „Invisalign: Orthodontics Unwired”, Kellogg School of Management Cases. https://doi.org/10.1108/case.kellogg.2016.000162

Fekonja, A., Zupancic Hartner, T. and Cretnik, A. (2018), „Mandibular retrognathia correction using a fixed sagittal guidance appliance individually manufactured by selective laser melting manufacturing technology”, Rapid Prototyping Journal, Vol. 24 No. 2, pp. 416-423. https://doi.org/10.1108/RPJ-10-2016-0163

Rigelsford, J. (2004), „Robotic bending of orthodontic archwires”, Industrial Robot, Vol. 31 No. 6. https://doi.org/10.1108/ir.2004.04931fad.007

http://www.totalorthodontics.co.uk/types-of-braces/

https://www.news-medical.net/health/Types-of-Dental-Braces.aspx