APARAT DENTAR

Aparat dentar mobil | Aparat dentar Metalic | Aparat dentar Ceramic | Aparat dentar Safir

Ai nevoie de un Aparat Dentar?

aparat dentar

Dinti strambi si inestetici?

Noi te putem ajuta! Cu ajutorul unui aparat dentar putem rezolva majoritatea problemelor de pozitionare gresita a dintilor. Folosirea aparatului dentar este alegerea ideala atunci cand vorbim si de muscaturii incorecte care duc la dureri articulare sau cand vorbim de reabilitarea zambetului pentru a obtine un zambet perfect.

In acest articol vom dezbate pe larg de ce ai nevoie de aparatele dentare dar si cum sa alegi aparatul dentar care ti se potriveste.

  • Aparat dentar mobil
  • Aparat dentar metalic
  • Aparat dentar ceramic
  • Aparat dentar safir
  • Aparat dentar lingual
  • Aparat dentar invizibil

Esti candidatul potrivit pentru un aparat dentar?

In primul si primul rand este important sa stabilim daca intr-adevar ai nevoie de un aparat dentar. Ai un singur dinte stramb? Ai mai multi dinti strambi? Ai dintii ingramaditi? Ai dinti cu spatii intre ei? Nu ai nici un dinte la locul lui? Ai dinti inclusi in os care nu vor sa iasa?Ai o muscaturadeteriorata si nu iti atingi dintii in zona din fata? Daca raspunsul tau este „DA” atunci cu siguranta ai nevoie de aparatul dentar.

Ce tip de aparat dentar sa alegi?

Care dintre aparatele dentare este potrivit pentru tine.

Fiecare dintre noi avem nevoi diferite. Tipul de aparat ortodontic de care avem nevoie difera de la caz la caz. Pentru o mai simpla intelegere, vom imparti aparatele dentare in aparate dentare mobile si aparate dentare fixe. 

Aparatele dentare mobile

Aparatele dentare mobile sunt utilizate cu preponderenta in cazul copiilor si sunt tipul de aparate dentare care se dau jos de catre pacient pentru igienizare si pentru activare. Desi nu sunt cele mai eficiente tipuri de aparate dentare, acestea sunt potrivite pentru cei mici pentru ca se poate realiza o igiena mult mai buna a dintilor iar eficienta lor este mai mare cu cat copilul este mai mic.

Aparat dentar fix

Aparate dentare fixe – sunt utilizate atat de adolescenti cat si persoanele adulte. Acest tip de aparat dentar este extrem de eficient si ofera rezultate predictibile si rapide. Aparatele dentare sunt catalogate in functie de: materialul utilizat in aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic si aparat dentar safir si de pozitia sistemelor din care sunt compuse, pe partea vizibila a dintilor sau pe interior, pe partea mai putin vizibila, linguala „Invizibil”. Deasemenea vom vorbi si de noi tipuri de aparate dentare de tip gutiera, „clear” care acopera tot dintele si care sunt confetionate dintr-un material transparent, Aparat dentar Invisalign

Alegerea unui aparat dentar se face atat in functie de recomandarea medicului specialist cat si de nevoile exprimate de pacient. Ne vom asigura ca vei benificia de cel mai bun tratament cu aparat dentar.

Ai nevoie de un aparat dentar?

Programeaza-te acum si poti beneficia de acest serviciu si in rate. Afla cum poti sa beneficiezi de ofertele noastre!

Aparatul dentar mobil

Desi teoretic acest tip de aparat ortodontic se poate purta la orice varsta acesta este foarte eficient in a corecta pozitiile gresite ale dintilor in special la copii. Aparatul dentar mobil se poate purta incepand cu varsta de 7 ani si este foarte eficient pana la varsta de 12 ani. Dupa aceasta varsta acest tip de aparat este folosit doar pentru anumite cazuri specifice.

Durata de purtare a unui aparat ortodontic mobil variaza intre 1 si 2 ani si este in stransa legatura cu problemele dentare cu care se prezinta pacientul. De mentionat faptul ca aparatul dentar mobil trebuie activat acasa la indrumarea medicului ortodont.

Aparatul dentar fix metalic

Aceste tipuri de aparate dentare sunt des utilizate in ortodontie datorita costului scazut si eficientei foarte bune. Daca in cazul copiilor acest tip de aparat ortodontic este des intalnit, adultii tind sa se fereasca de el.

Avantajele sunt date de eficienta si durabilitatea sistemului, si de costul redus in comparatie cu restul aparatelor dentare. Dezavantajele apar atunci cand vorbim de partea estetica, unde aparatul dentar fix metalic nu exceleaza.

Aparatul dentar ceramic | safir

Aparatul fix ceramic sau de safir reprezinta varianta mult mai estetica a apratului dentar metalic. Acest tip de aparat ortodontic este folosit atat de adolescenti cat si de adulti. Principalul avantaj al acestor tipuri de aparate dentare este dat de faptul ca sunt mult mai estetice decat cele metalice.

Diferenta intre cele doua tipuri, ceramic si safir, este data de nuanta componentelor care alcatuiesc aparatul dentar. Cel ceramic are o culoare alb opaca pe cand cel de safir are o nuanta mai apropiata de culoarea dintilor.

aparat-dentar-pret

Aparat ortodontic lingual

Acest tip de apart ortodontic functioneaza ca si celelate tipuri de aparate dentare cu exceptia ca acestea se aplica pe partea interioara adintilor. Folosirea lui a inceput sa fie din ce in ce mai populara. Printre avantajele principale se regasesc modul invizibil de fixare, eficienta crescuta a aparatului, cat si grosimea redusa. Acest tip de aparat vine si cu cateva dezavantaje cum ar fi complexitatea crescuta, in anumite cazuri necesitatea realizarii pe comanda si uneori riscul de a irita limba.

Aparat ortodontic invizibil

Aparatele dentare Invisalign sunt un tip diferit de aparate ortodontice. Acestea nu contin componente care se lipesc pe suprafata dintilor. Corectia dentara se face cu un tip special de gutiere si cu anumite ghidaje amplasate pe dinti. Desi sunt cele mai estetice si confortabile tipuri de aparate dentare nu sunt neaparat si cele mai eficiente.

Aparatele dentare Invisalign pot corecta doar un anumit tip de probleme ortodontice. Ele nu se preteaza cazurilor complexe unde sunt necesare tractioni serioase ale dintilor. Cu toate acestea acest tip de aparat dentar este unul dintre cele mai acesate tipuri de aparate ortodontice.

Cat costa un aparat dentar?

Pretul unui apart dentar variaza in functie de mai multe aspecte. In general acest cost se regaseste in rezultatul final. Pe langa costul initial al aparatului dentar trebuie tinut cont ca vor mai exista si costuri lunare. Concret,in Romania un aparat dentar mobil costa intre 900-1600 lei / arcada iar aparatele dentare fixe, in functie de tipul acestora, costa intre 2000-6500 lei sau poate si mai mult.

La Delta Clinic Dent, noi credem ca este bine sa-ti poti permite un lucru de calitate. Pentru acest lucru avem in vedere sa tinem costul unui aparat ortodontic redus si sa poti achita serviciul stomatologic in rate.

Programeaza-te acum!

Ai aparat dentar de calitate la un pret acesibil si poti achita aparatul dentar in rate fara dobanda.

Parteneri Delta Clinic Dent

Cat trebuie purtat aparatul dentar?

Probabil una dintre cele mai des intalnite intrebari in cabinetul stomatologic. Durata necesara pentru a-ti indrepta dintii cu un aparat ortodontic variaza foarte mult de la caz la caz. Daca in situatii cand este necesara intreptarea a 1-3 dintii putem vorbii de 4-6 luni. In cazuri complexe unde dintele trbuie tractionat si repozitionat vorbim uneori si de 2 ani.

O medie a purtarii aparatului dentar este cuprinsa intre 1 si 1,5 ani. In aceasta perioada se realizeaza repozitionarea dintilor cat si stabilizarea lor in osul alveolar.

0/5 (0 Reviews)