ALBIRE DINTI

Albirea dintilor – tot ce trebuie sa stii

O descriere cat mai completa a tratamentului de albire dentara. Pozitii pro si contra, informatii legate de costuri si durata tratamentului, descrierea tratamentului in detalii. Te gandesti sa-ti albesti dintii, dar te temi ca albirea lor ar putea dauna smaltului? Hai sa vorbim despre modul in care se face aceasta albire dentara si la ce sa te astepti de la ea.

Pro – albire dinti

Albirea dintilor intr-un mod profesionist , in cabinetul stomatologic, ofera rezultate spectaculoase intr-un timp relativ scurt ( albirea cu lampa ZOOM aproximativ 45 min). La aceasta procedura durerea este rar intalnita. Sub 2% dintre pacienti acuza durere in timpul interventiei. Albirea dentara poate schimba modul in care te privesti.

 • Interventie sigura si rapida (aprox. 60 min).
 • Procedura de albire a dintilor este nedureroasa.
 • Dinti se albesc cu pana la 10 nuante.
 • Albirea dentara in cabinetul stomatologic este cea mai eficienta.
 • Rezultatele apar imediat si sunt pe termen lung.

Cabinet stomatologic 23

Zambetul este cartea ta de vizita. De ce sa nu fie perfect?

Majoritatea cabinetelor stomatologice nu percep nici o taxa pentru consultatii. Nici noi nu o facem. Programeaza-te acum pentru o consultatie gratuita!

albire dinti

Contra – albire dinti

Albirea dentara, desi nu deterioreaza dintii, are cateva neajunsuri. Aceste dezavantaje, in general, se pot atenua daca interventia este facuta profesionist. Principalul neajuns al albirii dentare este ca dupa albirea dintilor, pacientul trebuie sa renunte la alimentele colorate pentru cateva zile.

 • Dupa interventie pacientul nu trebuie sa consume alimente pigmentate pentru cel putin 5 zile.
 • Rareori poate sa apara durere in timpul interventiei.
 • Dupa interventie, dintii sunt ceva mai sensibili pentru cateva zile

albire dinti

In doar 60 min poti sa ai zambetul mult dorit!

Ne suni, faci o programare, ne vedem la data si ora stabilita, primesti informatii de la un specialist dupa care trecem la treaba!

dinti albi

Cum decurge procedura de albire dinti?

 • Se aplica un departator cu protectie pentru buze si o bariera gingivala pt a proteja gingia de solutia cu care se albesc dintii.
 • Se aplica substanta activa pe suprafata dintilor ( peroxid de carbamida sau peroxid de hidrogen ). Substanta va fi activata cu ajutorul luminii emise de lampa ZOOM
 • Procedura dureaza aprozimativ 45 min timp in care gelul de pe suprafata dintilor va fi improspatat de cateva ori.
 • La sfarsit va fi indepartat gelul prin aspiratie dupa care suprafata dintilor va fi spalata puternic cu apa pulverizata urmand a se indeparta bariera gingivala si departatorului.

dinti mai albi bucuresti

dentist sector 2 albire dinti

Cat dureaza, in timp, albirea dentara?

Odata iesit din cabinetul stomatologic procesul de albire a dintilor continua. Substanta aplicata anterior pe suprafata dintilor actioneaza cateva ore bune dupa indepartarea de pe dinti. De acum inainte tine numai de tine sa-i pastrezi stralucitori, albi si mai ales curati. In general albirea dintilor dureaza undeva intre 2-3 ani in functie de obiceiurile alimentare sau de vicii. Aceasta perioada poate fi insa prelungita in primul rand printr-o igiena buna , apoi prin controlul regulat la medic, urmat de cele mai multe ori de o igienizare profesionala (detartraj, periaj profesional / AirFlow ) dar si prin repetarea procesului de albire.

Cat de mult se vor albi dintii?

Aceasta depinde de culoarea actuala a dintilor dar , in anumite cazuri de pigmentare mai agresiva , si de alte cauze cum ar fi: fumatul, consumul de bauturi ce contin coloranti puternici, naturali sau sintetici, alimentele puternic colorate, medicamente,  igiena deficitara.
Astfel albirea dintilor poate avea rezultate diferite de la pacient la pacient . Totusi , indiferent de motivele intiale , dupa o albire profesionala dintii se vor albi considerabil cu pana la 10 nuante .

dinti albi culori

albire dentara sigura dentist bun

Este periculoasa albirea, imi va afecta dintii pe viitor?

Albirea dentara facuta profesionist nu implica deteriorarea dintiilor, slabirea rezistentei acestora sau predispunerea acestora la aparitia cariilor. Albirea in schimb necesita cateva restricti ulterioare procedeului pentru a avea rezultatele dorite . Realizarea ei intru-un cabinet stomatologic sau cel putin sub indrumarea unui medic stomatolog ar trebui sa fie un „certificat de garantie” ca procedura este sigura si ca ulterior pacientul nu va avea probleme detare ca urmare a acestei proceduri.

Este dureroasa albirea dentara?

In cele mai multe cazuri ( aproximativ 98% ) pacientul nu simte nimic pe parcursul tratamentului, solutia de albit nedepasind suprafata dintelui ,gingiia fiind protejata de o bariera gingivala aplicata la inceputul tratamentului. Exista insa si situatii in care solutia poate atinge buza sau interiorul guri aceasta fiind spalata si mobilizata de saliva. In aceste situatii pacientul resimte un usor disconfort acesta fiind imediat atenuat de asistenta sau medic cu solutii speciale ce neutralizeaza solutia de albire.

Exista si situatia in care anumiti pacienti , cu sensibilitate crescuta a dintilor, resimt in timp ce solutia actioneaza ( in general dupa 30 min ), disconfort, situatie in care solutia este indepartata de pe dinti si daca pana in acel moment dintii nu au fost suficient albiti se reia procedura dupa 7 zile.

lamaie

pret albire dinti

Cat costa sa-mi albesc dintii?

Albirea dintilor, in functie de metoda aleasa, costa de la pretul unei simple paste de dinti pana la preturi care includ tot felul de tratamente de inlocuire a anumitor portiuni din dinte acestea fiind de mii de euro. In cazul nostru , vorbind de albirea in cabinetul stomatologic, preturile sunt cuprinse intre 500 lei si 1800 lei. Cabinetul nostru percepe un comision de 800 lei exceptand perioadele in care acest produs este implicat intr-o promotie.

Eu pot sa-mi albesc dintii?

Acest lucru il poate stabili doar medicul stomatolog in urma unei consultatii amanuntite. Acesta va stabili impreuna cu tine daca ai intradevar nevoie de o albire dentara si daca da, in ce conditi se poate aplica aceasta cat si ce rezultate estimative poti obtine.

Albirea nu este indicata in cazul femeilor gravide si cele care alapteaza, pacientilor care urmeaza un tratament pentru boli grave , pacientilor cu sensibilitate la lumina sau care iau medicamente foto-reactive, chiar si homeopate. Deasemenea albirea dentara este dificil de realizat persoanelor cu plombe mari pe dintii frontali , cu coroane de acoperire sau celor cu afectiuni gingivale.

stiai ca sector 2

stomatologie sector 2

Ce trebuie sa fac/sa nu fac dupa ce-mi albesc dintii?

Avand in vedere ca procesul de albire continua si dupa ce pacientul a plecat din cabinetul stomatologic, iar culoarea dintilor se va stabiliza in aproximativ 48 ore este important ca pentru urmatoarele 5 zile pacientul sa fie riguros in ceea ce priveste igiena dentara. In aceasta perioada se recomanda evitarea anumitor produse cum urmeaza: fumatul, alimentele puternic pigmentate ( sfecla rosie, morcovi, sosurile puternic colorate, etc. ), bauturile ce contin pigmenti puternici ( coca-cola, cafea, ceai, vin rosu, etc. ).

0/5 (0 Reviews)