Albirea dentara este un subiect la modă și sigur si tu ai căutat metode eficiente pentru a-ți albi zâmbetul. Dacă, la fel ca mulți dintre noi, te-ai pomenit căutând pe Google „albire dinti pret” „albire dentara” sau „albirea dintilor”, înseamnă că ești pregătit să afli mai multe legate de aceste proceduri

albire dinti pret

Dar, oare procedurile de albire a dintilor sunt cu adevărat sigure? E momentul să descoperi adevărul! Continuă să citești și vei avea toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai bună alegere pentru zâmbetul tău.

Continuă să citești! Vom dezvălui cum poți obține un zâmbet alb, fără să compromiți integritatea smalțului tău. Până la final, vei fi echipat cu toate informațiile necesare pentru a face alegerea potrivită.

Ce este albirea dentara?

Albirea dintilor este un proces cosmetic care implică folosirea de produse chimice pentru a îndepărta petele și depigmenta dintele. Acesta poate fi efectuat în cabinetul unui medic stomatolog sau acasă cu ajutorul unor kit-uri speciale de albire.

Așa cum probabil bănuiești, albirea dinților se referă la modul în care dinții se pot deschide la culoare. În general, procedura de albire dentara nu înseamnă fatete dentare, deși rezultatul poate să fie asemănător. Dacă ești interesat de fatete dentare găsești aici un ghid complet despre fatete dentare.

Pentru a avea dinti mai albi medicul dentist poate să-ți recomande mai multe variante de albire a dinților. 

Tratamentul de albire poate să însemne în același timp o igienizare foarte eficientă în cabinetul stomatologic sau aplicarea de fatete dentare.

Deși acest articol se referă la albire dentară așa cum este ea înțeleasă la modul general, pentru a fi înțeleasă mai bine voi enumera aici toate tipurile de tratament de albire dentara pe care medicul tău dentist le poate recomanda.

Metode de albire a dintilor

Pasta de dinti abraziva

Cel mai simplu și eficient mod este curățarea dinților cu pasta de dinți pentru albire ușor abraziva – în felul acesta îndepărtezi de pe suprafața dinților microfilmul bacterian care are în general o culoare mai închisă. Des, se folosește bicarbonatul de sodiu, sarea sau mai nou, pasta de dinti cu carbune activ.

albire-dentara-acasa-cu-pasta-de-dinti

Detartrajul si periajul profesional

Mult mai eficient decât periajul cu pasta de dinti abraziva, detartrajul si periajul profesional constant aduc suprafața dintelui la culoarea lui naturală fără nici un pic de placă bacteriană depusă pe fața acestuia.

periaj profesional

Mai mult, alături de airflow, curățarea dinților se poate face perfect și în zonele mai greu accesibile cum sunt spațiile dintre dinți.

Albirea dentara convențională

Sau albirea dentara așa cum o să ne referim la ea mai departe se referă la aplicarea de substanțe chimice pe suprafața dintelui cu scopul de a decolora structura dintelui.

Această albire se poate face fie de către pacient acasă – și aici vorbim de albirea la domiciliu, fie de către medicul dentist in cabinetul stomatologic – și aici vorbim de albirea dentară profesională. Acest articol este despre albirea dentară profesională și modul în care aceasta se poate realiza.

albirea dintilor in cabinet

Albirea dintilor prin fatete dentare

Deși nu face parte din subiectul nostru, tratamentul de albire poate să însemne de multe ori și aplicarea de fatete dentare. Acestă metodă de albire dentară se adresează acelor pacienți care solicită o schimbare majoră, iar albirea dinților in mod convențional nu reprezintă o soluție.

Inainte-si-dupa-Fatete-dentare-bucuresti

În continuarea articolului vom vorbi deseori despre albirea dentară realizată în cabinet și vom face referire și la realizarea unui tratament de albire a dintilor acasa.

Pentru a avea un reper bun încă de la început voi folosi reprezentarea grafică pe parcursul acestui articol. Voi nota cu 10 un dinte foarte pigmentat & colorat și cu 1 un dinte foarte alb și natural. Voi folosi notarea cu 0 pentru fatete dentare.

albirea dintilor pret

„0” înseamnă defapt că putem alege orice culoare și că albul poate să fie alb perfect sau poate să fie un alb frumos și natural. În cazul nostru „0” reprezintă idealul.

În cabinetul stomatologic medicul dentist va folosi o cheie de culori pentru a determina culoarea dintelui. Graficul prezentat anterior reprezinta o simplificare a acesteia.

Albire dentara

Tratamentul de albire a dintilor – care sunt etapele?

Tratamentele de albire făcute acasă diferă de tehnicile de albire dentara facute în cabinetul stomatologic. Aceste informații sunt generale, iar în anumite condiții ordinea sau etapele pot să fie diferite.

Albire dentara acasa cu gutiere și gel de albire

Sedinta 1.

Medicul dentist realizează consultația inițială și propune sau nu igienizarea dentară. 

Dacă nu cumva ai făcut detartraj săptămâna trecută, atunci cel mai probabil că vei avea nevoie de igienizare profesională înainte să-ți aplici gutierele și substanța de albire pe dinți. În general peste 80% dintre pacienți solicită sau au nevoie de curățarea dinților înainte de albirea dinților.

Tot aici se vor lua amprente pentru gutiere de albire. Acestea sunt gutiere personalizate făcute special după forma și mărimea dinților tăi.

Amprenta dentara

Sedinta 2.

Medicul dentist realizează instructajul pentru utilizarea gutierei și a gelului de albire recomandat. După ce acesta se asigură că pacientul și-a insușit toate informațiile, predă pacientului gutiera și gelurile de albire. 

Acasă.

Așa cum spuneam acestea sunt informații generale și vă sfătuim să urmați îndrumările medicului curant pentru acest tip de albire.

Înainte de culcare se curăță gutiera și se usucă apoi se aplică gelul de albire în gutiera și se poartă peste noapte.

Albirea dintilor acasa

Atenție la cantitatea folosită. Dacă este prea mult gel, acesta refulează și este posibil să fie inghițit accidental. Dacă este prea puțin gel de albire, este posibil să nu fie suficient de activ sau să nu acopere toți dinții.

gutiera albire dentara

Acest tratament durează între 7 și 14 zile / nopți.

Benzi pentru albirea dintilor acasa – alte metode de albire a dinților

Cu toții știm că suprafata dintilor tinde să se mai îngălbenească odată cu trecerea timpului. De aceea, procesul de albire dentara vine în ajutorul vostru pentru a vă putea recăpăta culoarea dintilor, adică albul acela mult dorit!

Albirea cu benzi, este o metodă destul de cunoscută și multă lume o folosește. Benzile se lipesc pe dinți, seara înainte de culcare și se mentin, în funcție de producător, între 1-4 ore pe dinții tăi, după care sunt îndepărtate.

Benzile elimină peroxid de hidrogen, sau peroxid de carbamida, care sunt responsabile cu descompunerea moleculelor colorate din smaltul dentar. Peroxidul de hidrogen sau de carbamida este folosit la nivel mondial și orice fel de albire dentara se realizează prin intermediul lor.

Albire dentara profesionala in cabinetul stomatologic – albire cu peroxid de hidrogen

Sedinta 1.

Albirea dinților cu accelerator de albire se realizează în cabinetul stomatologic de către medicul dentist și necesită atât o bună calificare a personalului, cât și substanțe și aparatură performantă. Pe scurt, albirea dinților decurge în felul următor:

Se realizeaza consultația ințială, se evaluează dinții și apoi se face igienizarea profesională.

periaj profesional

După curățarea dinților se aplică un depărtător cu protecție pentru buze. Pe gingii se aplică o barieră gingivală pentru a proteja gingia de soluția cu care se albesc dinții.

Albirea dintilor in 2023 | Albire dinti Ghid Complet

Se aplică substanța activă pe suprafața dinților (peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen). Substanța va fi activată cu ajutorul luminii emise de lampa Zoom.

albirea dintilor in cabinet

Procedura durează aproximativ 45 minute timp în care gelul de pe suprafața dinților va fi reîmprospătat de câteva ori.

La sfârșit, va fi îndepărtat gelul prin aspirație, după care, suprafața dinților va fi spălată puternic cu apă pulverizată, urmând a se îndepărta bariera gingivală și depărtătorul.

Albirea dintilor in 2023 | Albire dinti Ghid Complet

În timpul albirii dentare este posibil să simți ușoare impulsuri dureroase asemănătoare cu aerul rece care trece printre dinți. Aceste impulsuri sunt de scurtă durată și de obicei nu produc disconfort crescut. Frecvența lor este relativ redusă și se accentuează spre finalul procesului de albire.

Albire dentară profesionala a dintilor cu LASER DENTAR – Estetica dentara

Se realizează de către medicul stomatolog și constă în aplicarea gelului de albire, care conține peroxid de hidrogen, și în activarea acestuia cu ajutorul laserului dentar. 

Diferența majoră dintre cele două variante este evident principiul de funcționare. Lampa Zoom folosește un fascicol de lumină LED, dar care este dispersată în suprafață. În schimb, laserul dentar folosește un fascicol de lumină mult mai bine concentrat pe suprafața dinților tăi, astfel că procedeul este mult mai rapid și mai eficient.

În rest, se respectă exact pașii de la albirea dentara cu lampa Zoom. 

Albirea dentara profesionala vs. Albirea dinților acasa

Această comparație este bine să fie făcută din mai multe puncte de vedere precum siguranța, eficiența și chiar și costul manoperei. 

Dacă vorbim totuși doar despre eficiență, atunci graficul de mai jos te va lămuri suficient de mult.

Albire-dentara-acasa-Vs-Albire-dentara-profesionala

Albirea dinților acasă este eficientă, însă albirea dentară facută profesionist este maximum din ceea poți obține când vine vorba de culoarea dinților tăi.

Fatetele-dentare bucuresti

O comparație mai în detaliu găsești și în articolul scris de mine numit “Ce sa alegi: Albirea dintilor acasa sau albirea dintilor in cabinetul stomatologic”

Cu ce se face albirea dintilor?

Albirea dinților se face în general cu o substanță numită Peroxid de Hidrogen sau Peroxid de Carbamida.

Aceste soluţii de albire a dinţilor se găsesc sub multe forme și sunt folosite atât în albirea făcută acasă, cât și in albirea dentara realizata în cabinetul stomatologic.

substanta-albire-dentara

Pe lângă substanțele chimice aplicate pe dinți, în clinicile dentare se folosesc și acceleratori de albire precum lampa Zoom sau laserul dentar care potențează efectul substanțelor chimice.

Cat costa albirea dintilor?

Așa cum am mai tot discutat, albirea dentară se face prin diferite metode și are costuri diferite. Pretul unei albiri dentare este dat în general de metoda aleasă și apoi, mai specific, de tehnologiile utilizate, de produsele de albire folosite la nivelul dintilor și de calitatea acestora .

Cat costa albirea dintilor in Bucuresti?

Am intrat pe Google și am căutat dupa urmatorii termeni: albirea dintilor pret, albire dinti pret, albire dinti Bucuresti pret si am gasit urmatoarele preturi în primele 10 rezultate:

Albirea dentara in cabinet cu accelerator 1070 lei – 4070 lei
Albirea dintilor acasa + gutiera albire 600 lei – 940 lei
Albire dentara cu laser 1500 lei – 2200 lei

La noi, în clinicile din Bucuresti, pretul unei albiri dentare variază între 600 lei și 1800 lei.

In cabinet cu accelerator 1000 lei
Acasa cu gutiera albire 600 lei
Albire dentara cu laser 1600 lei

În prețul prezentat mai sus primiți următoarele:

 • Consultația inițială
 • În cazul albirilor dentare acasă, pe lângă kit, primiți informații despre utilizarea acestuia, iar medicul dentist vă va sta la dispoziție pentru a vă răspunde la eventualele nelămuriri
 • În cazul albirilor în cabinet sunt incluse toate procedurile necesare obținerii unor rezultate optime.

Cat dureaza o sedinta de albire dentara?

Pentru albire la domiciliu o ședință este dată de purtarea gutierei pentru aproximativ 8 ore.

Timpul procedurii de albire în cabinet, cu lampa Zoom, o ședință durează aproximativ o oră. 

Pentru o ședință de albire dentară în cabinet, cu LASERUL DENTAR, timpul necesar este de aproximativ 30-40 minute.

albirea dintilor cu laser

Cate sedinte sunt necesare?

Pentru albirea dintilor cu ajutorul gutierelor si peroxid de hidrogen, acasă, ai nevoie de 7-14 zile în funcție de recomandările medicului dentist.

Albirea dintilor in 2023 | Albire dinti Ghid Complet

Tratamentele pentru albirea dentară în cabinet, cu lampa Zoom, în general o singură ședință este suficientă pentru a obține rezultate bune. Dacă se dorește o potențare a efectului, albirea dintilor este o procedura ce se poate relua dupa 10 zile de la prima ședință.

Albirea dintilor in 2023 | Albire dinti Ghid Complet

Pentru a doua modalitate de albire în cabinet cu LASERUL DENTAR, este nevoie de o singură ședință. Cu ajutorul laserului obținem cele mai bune rezultate încă de la prima ședință.

Albirea dintilor in 2023 | Albire dinti Ghid Complet

Cat de des pot sa-mi albesc dintii?

Albirea dentară este ca un carusel. În momentul în care îți albești dinții, aceștia ajung la albul absolut pe care-l poate avea dintele tău natural. După o săptămână începe însă procesul de pigmentare.

Albirea dintilor reprezinta aplicarea unui gel de albire pe suprafața dinților tăi care are efect atât timp cât gelul stă fizic pe dinții tăi, dar mai mult decât atât, dinții se vor albi și în următoarele 5 zile post intervenție.

Albire dentară carusel

n general, dacă tratamentele de albire realizate la intervale mai mari de 9 – 12 luni, atunci ele reprezintă eficiente metode de albire, sunt sigure și nu ridică probleme. Pacienții nu prezinta hipersensibilitate dentara atât timp cât se respectă aceste intervale.

La Delta Clinic Dent ședințele de întreținere vin cu reducere de 20%.

Albirea dentara imi strica dintii? Reprezinta albirea dintilor o contraindicatie?

Știm că există o idee preconcepută că tratamentului de albire dentara i se atribuie afectarea dinților pe termen lung, însă aceasta este eronată. Până la momentul în care este scris acest articol nu avem nici o dovadă că tratamentul de albire a dinților duce la creșterea numărului de carii sau că deteriorează componente ale dinților.

Studiile realizate atât pe smalțul dentar, cât și pe dentina și pulpa dentară au concluzionat că deși există o acțiune asupra dintelui prin deshidratare, aceasta este total reversibilă. Informații preluate din US National Library of Medicine National Institutes of Health.

Cat de mult se albesc dintii?

Metodele profesionale de albire depind foarte mult de culoarea actuală a dinților tăi. În funcție de alegerea făcută, dinții tăi se albesc intre 2 și 8-9 nuanțe pe scara reprezentată aici. Ține cont că igiena dentara precara duce la ingalbenirea dintilor.

Dacă vorbim despre albire dentară profesională făcută de către medicul dentist atunci așteptările tale ar trebui să fie între 6 și 8 nuanțe. 

albirea dintilor profesionala

Dacă vorbim de albire dentara acasa, dintii tăi se vor albi între 2-3 nuanțe în funcție de tipul de albire folosit și de numărul de sedinte de albire.

albirea dintilor acasa

Însă și aici sunt ceva limitări. Dacă pe graficul nostru dinții tăi sunt de 8 și albirea dentară este făcută cu lampa Zoom sau cu laserul, cel mai probabil că vei ajunge la 2 sau 1.

Dacă te situezi pe la nuanțele 3-4 și se folosesc aceleași tipuri de albire dentară atunci rezultatele vor ajunge undeva în zona 1, iar efectul de albire este maxim.

Albire-dentara-acasa-Vs-Albire-dentara-profesionala

Cat dureaza efectul albirii dentare?

Albirea dintilor în funcție de obiceiurile alimentare și de igiena dentară poate să țină între 1 și 3 ani. Rezultatul albirii evident că se duce în timp, iar frecvența cu care revii să-ți albești dinții depinde de tine atât timp cât nu exagerezi.

O metodă bună de întreținere a dinților albi este folosirea de paste de dinti pentru albire, sau paste de dinti cu carbune activ. Deasemenea, mai poti folosi și benzi de albire a dinților de la CREST 3D White. Sunt benzi foarte subţiri și transparente care se aplică pe dinții tăi și care îmbunătățesc aspectul alb al dinților.

La ce sa te astepti dupa ce-ti albesti dintii?

După ședința în care se face albire, dinții tăi sunt ușor deshidratați și în general mai sensibili. Medicul dentist va aplica pe suprafața dinților substanțe pe bază de fluor. În anumite condiții se pot aplica soluții desensibilizante.

Ce faci si ce nu faci dupa albirea dintilor?

Procesul de albire dentară continuă încă 24 de ore după ce ai plecat din cabinetul stomatologic. Mai mult, pentru 5-7 zile dintele este deshidratat.

În această perioadă dintele se comportă asemenea unui burete uscat. Se hidratează atât din interior, cât și din exterior. Din acest motiv pentru 5-7 zile este important să eviți consumul de alimente pigmentate precum: 

 • cafeaua
 • ceaiul
 • vinul rosu
 • cola
 • sfecla roșie

De fapt, orice aliment sau băutură care va păta un tricou alb, va păta și suprafața dinților tăi.

albirea dintilor patati

Indicatii pentru albire dinti sau cand poti sa iti albesti dintii?

Tu ești un candidat bun pentru albirea dintilor?

Albirea dintilor făcută într-un mod greșit poate duce la afecțiuni ale întregii guri. Dacă ești un candidat bun sau nu, acest lucru îl poate stabili doar medicul stomatolog în urma unei consultații amănunțite.

Acesta va stabili împreună cu tine dacă ai într-adevăr nevoie de acest tratament și dacă da, în ce condiții se poate realiza acesta, cât și ce rezultate estimative poți obține.

Deși albirea dintilor este o procedură sigură care nu duce la deteriorarea dinților, este important să fie consultat mai întâi medicul dentist.

Așadar poți să-ți albești dinții dacă:

 • Ai dinții pigmentați sau culoarea lor nu te mulțumește
 • Ai dinții sănătoși (nu ai carii pe ei sau zone în care smalțul dentar lipsește)
 • Ai gingii saănătoase (un aspect foarte important)
 • Smalțul dentar a ajuns la maturitate, adică ai cel puțin 17-18 ani

Contraindicatii si mituri despre albirea dentara sau cand NU poti sa-ti albesti dintii?

Asa cum vorbeam și în capitolul anterior, indicațiile și contraindicațiile albirii dentare sunt stabilite cel mai bine de către medicul dentist. Acest lucru se poate face doar în cadrul unei consultații.

Nu toți avem norocul să avem dinți sănătoși și frumoși, iar singura nemulțumire să fie legată de culoare. Nu ești un candidat bun pentru albirea dentară dacă:

 • Ai mai puțin de 16-17 ani. Dinții încă nu sunt formați complet, iar acest lucru poate să ducă la probleme ulterioare.
 • Ești însărcinată sau alăptezi. În acest moment cel mai important lucru este copilul tău. Vei avea timp și pentru albiri dentare.
 • Ai dinții sensibili. Dacă nu-ți prea place înghețata pentru că te dor dinții atunci albirea dentară ar trebui evitată.
 • Ai gingii inflamate sau care sângerează ușor. Aceasta este în general o contraindicație relativă. După tratarea gingiilor se poate face albire dentară.
 • Dacă ai carii pe dinți atunci nu-ți poți face albire. Tratăm mai întâi cariile, apoi facem albire dentară.
 • Plombe pe dinții care trebuie albiți. Plombele dentare nu se albesc. Totuși, poți să-ți faci albire dacă ulterior se schimbă plomba.
 • Aceeași situație o întâlnim și în cazul coroanelor sau fatetelor dentare.
 • Ai dinți cu pete sau cu dungi provocate de medicamente precum tetraciclina.

Cauzele ingalbenirii dintilor

Precizez încă o dată că albirea dinților nu duce la deteriorarea acestora și la predispoziția de a se caria mai mult.

Riscurile albirii dentare sunt legate mai mult de posibila durere în timpul tratamentului și de posibilele situații în care apare sensibilitatea dentară.

O altă situație care apare frecvent este iritarea gingiei. Aceasta capătă o culoare albă, însă este o iritație temporară care trece în general în câteva ore.

Ce alte variante ai daca albirea dentara nu e indicata pentru tine

 1. O varianta este să nu faci nimic. Albirea dinților nu este o necesitate. Albirea dinților este o alegere.
 2. O altă variantă este să-ți albești dintele prin igienizarea acestuia cât mai bună. Uneori un periaj făcut profesionist va schimba mult aspectul dintelui.
 3. Poți alege oricând să-ți pui fatete dentare. Poți să citești aici mai multe despre fatete dentare fara slefuire.

Albire dinti sau fatete dentare?

Să presupunem că ai de ales. Să presupunem că ai dinții buni și sănătoși, dar nu-ți place culoarea lor. Ce alegi? Albire dinti sau Fatete dentare? Răspunsul este complicat.

Albire dinti

În principiu dacă alegi albirea, atunci așteptările tale ar trebui să fie poziționate corect.

Cu albirea dentară obții rezultate în funcție de tehnologia folosită și în funcție de culoarea dinților tăi.

Albirea dinților este pentru tine dacă ești unul dintre acei pacienți care:

 • Au dintii frumoși dar ușor pigmentați
 • Au dinții sănătoși și fără prea multe plombe
 • Principala nemulțumire se leagă de culoare și nu de formă sau poziție
 • Ai mai făcut albiri dentare și acestea au funcționat bine
 • În general nu ai dinții sensibili

Fatete dentare

Alegi fatete dentare în primul rând dacă albirea dentară nu este potrivită pentru tine. (vezi secțiunea “ Tu esti un candidat ideal?”).

Fatetele dentare îți permit să faci o schimbare majoră și aici nu vorbim doar despre culoarea dinților ci și despre forma și poziționarea lor.

Dacă te regăsești în una sau mai multe dintre următoarele situații, atunci probabil că este mai bine să te orientezi către fatete dentare:

 • Ai pete sau dungi date de medicamente pe fața vizibilă a dinților
 • Ai dinții ușor strâmbi sau inegali
 • Ai dinții foarte galbeni sau, mai rău, cu nuanțe de gri
 • Ai plombe pe dinții din față
 • Ai lucrări dentare pe dinții din față

Găsești aici un articol despre Cat costa fatetele dentare.

Concluzie

Albirea dentară a devenit un subiect popular în ultimi ani, cu multe persoane căutând metode eficiente pentru a-și îmbunătăți zâmbetul. Procedurile de albire sunt în general sigure, dar este esențial să fie efectuate corect și sub supravegherea unui medic dentist.

Există mai multe metode de albire, de la paste de dinți abrazive la tratamente profesionale în cabinetul stomatologic. Cu toate acestea, este vital să se țină cont de indicațiile și contraindicațiile albirii dentare.

Înainte de a lua o decizie, este recomandat să se consulte un specialist pentru a alege cea mai potrivită metodă și pentru a obține rezultatele dorite în mod sigur.

FAQ | Intrebari frecvente | Albire dentara

 1. Ce este albirea dentară?
  • Albirea dinților este un proces cosmetic care implică folosirea de produse chimice pentru a îndepărta petele și depigmenta dintele. Acesta poate fi efectuat în cabinetul unui medic stomatolog sau acasă cu ajutorul unor kit-uri speciale de albire.
 2. Sunt procedurile de albire a dinților sigure?
  • Albirea dinților este considerată sigură atunci când este realizată corect. Este important să se urmeze recomandările medicului dentist și să se evite metodele neconvenționale sau produsele neatestate.
 3. Ce metode de albire a dinților există?
  • Există mai multe metode, printre care: pasta de dinți abrazivă, detartrajul și periajul profesional, albirea dentară convențională, albirea dinților prin fatete dentare și albirea dentară cu laser.
 4. Care este diferența dintre albirea dentară profesională și albirea dinților acasă?
  • Albirea dentară profesională este realizată de către un medic stomatolog în cabinet și folosește tehnologii avansate, cum ar fi lampa Zoom sau laserul dentar. Albirea dinților acasă se bazează pe utilizarea unor kit-uri speciale sau benzi de albire.
 5. Cât durează o ședință de albire dentară?
  • Timpul necesar pentru o ședință de albire dentară variază în funcție de metoda aleasă. De exemplu, pentru albirea cu lampa Zoom, o ședință durează aproximativ o oră, în timp ce pentru albirea cu laserul dentar, timpul necesar este de aproximativ 30-40 minute.
 6. Cât durează efectul albirii dentare?
  • Efectul albirii dentare poate dura între 1 și 3 ani, în funcție de obiceiurile alimentare și de igiena dentară a persoanei.
 7. Există riscuri sau efecte secundare asociate cu albirea dinților?
  • După procedura de albire, dinții pot fi ușor deshidratați și mai sensibili. Cu toate acestea, aceste efecte sunt temporare și pot fi gestionate cu ajutorul soluțiilor desensibilizante și a recomandărilor medicului dentist.