IMPLANT DENTAR

Cele mai importante 8 informatii ce tin de un implant dentar reusit

Ai nevoie de un implant dentar?

implant-dentar-pret-v3-promotie-300-b

Daca da, atunci trebuie sa citesti acest articol!

Stim ca serviciile stomatologice sunt costisitoare, in special cele legate de implant dentar. Care este pretul corect atunci cand vorbim de implant dentar? Se poate bine si ieftin? Ce inseamna implant dentar ieftin?

Ei bine, in acest articol vei afla tot ce trebuie sa stii in legatura cu implanturile dentare, din ce este format un implant dentar, de cate implanturi dentare sunt necesare atunci cand nu mai ai nici un dinte, cat te costa sa-ti pui un implant dentar dar si cum te ajutam noi in aceasta privinta si multe altele.

8 Informatii cheie despre implantul dentar.

1. Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este inlocuitorul artificial al unei radacini dentare. Atunci cand dintele este scos iar in os nu mai ramane nimic, singura modalitate de a inlocui acel dinte pierdut, in mod cat mai natural, este sa se insere un implant dentar. Implantul dentar este compus din 2 segmente, unul intra-ososo (implantul dentar propriu-zis) si unul transmucozal, intra-oral (bontul protetic si coroana dentara, puntea dentara, sau proteza dentara).

2. Beneficiile unui implant dentar reusit.

 • Iti protejezi dintii sanatosi. Voarbeam intr-un articol anterior despre implicatiile pierderii unui singur dinte si spuneam acolo ca atunci cand pierzi un dinte trebuie sa ai in vedere ca rolul pe care acel dinte il ocupa in gura ta nu poate sau poate cu greu sa fie suplinit de dintii vecini. In felul acesta dintii vecini vor avea o munca mult mai grea de suportat si in consecinta deteriorarea lor o sa fie mai rapida.
 • Inlocuiesti un dinte nu trei. Atunci cand pierzi un dinte, pentru a il putea inlocui, in trecut se foleaseau puntile dentare. Cand faci o punte dentara inseamna ca urmeaza sa slefuiesti si sa scoti nervul dintilor invecinati. In cazul implantului dentar acest lucru nu mai este necesar.
 • Costuri reduse. In corelatie cu punctul anterior, costul unui implant dentar cu tot cu coroana dentara ajunge, in medie, sa fie mai scump cu doar 27% fata de varianta clasica in care se realizeaza o punte dentara din 3 elemente.
 • Confort sporit. Ca si dintele natural, implantul dentar transmite forta masticatorie osului suport. In felul acesta poti percepe rezistenta opusa de alimente asemanator cu un dinte natural.
 • Mentinerea suportului osos la un nivel normal. Volumul osos in care se insera un implant dentar este mentinut pe pozitii de fortele care apar in timpul masticatiei. Atunci cand osul percepe ca pe zona respectiva apar forte de presiune, el tinde sa aduca minerale si nutrienti pentru a sustine aceasta functie.

Consultatie gratuita!

Programeaza-te acum!

3. Indicatii ale implantului dentar?

Implantul dentar este indicat in toate situatiile in care unul sau mai multi dinti naturali a fost extrasi. Limitarile sunt date de lipsa suportului osos si de starea generala alterata a pacientului.

implant dentar Delta Clinic Dent

 • In situatia in care un dinte a fost extras vom folosi un implant dentar pentru inlocuirea radacinii dentare si o corana de portelan pentru a inlocui partea exterioara.
 • In situatia in care 2 sau mai multi dinti sunt extrasi (mai ales in cazurile in care in zona din spate nu mai exista dinti de legatura)  se alege realizarea unei punti dentare pe 2 sau mai multe implanturi dentare.
 • Atunci cand toti dintii au fost scosi avem 2 variante in functie de calitatea si cantitatea de os ramasa: se pun cel putin 6 implanturi si se realizeaza o punte dentara fixa sau se pot folosi 4 implanturi dentare amplasate in pozitii cheie iar peste acestea se realizeaza o proteza dentara mobilizabila pe implanturi.

4. Contraindicatii ale implantului dentar?

Implantul dentar are putine contraindicatii absolute. Acestea sunt legate in general de starea generala de sanatate. Printre afectiuni enumeram diabetul necontrolat, cancerul, afectiuni ososase, afectiuni decompensate. Varsta pacientului nu mai constituie un impediment, in trecut aceasta fiind un factor important in luarea deciziei daca sa se insere sau nu un implant dentar.

Totusi, pentru a deveni un candidat ideal atunci cand vorbim de implanturi dentare trebuie sa intrunesti urmatoarele criterii:

 • sa nu ai infectii sau inflamatii la dintii ramasi.
 • sa nu ai carii active care pot duce la infectii.
 • cavitatea bucala sa fie curata si lipsita de tartru sau placa bacteriana.
 • daca ai o boala parodontala aceasta sa nu fie activa si sa fie tinuta sub control.

Igiena dentara este un factor foarte important in reusita sau nereusita unui implant dentar, motiv pentru care in continuare vom pune mare accent pe aceasta. Important de mentionat ca un pacient cu o igiena defectuasa devine un candidat bun abia atunci cand reuseste sa-si insuseasca tehnicile corecte de periaj dentar si le si aplica.

Parteneri Delta Clinic Dent

5. Cum decurge tratamentul stomatologic de implant dentar?

Inserarea unui implant dentar este un proces complex realizat de medicul stomatolog cu pregatire in implantologie. Pentru ca aceasta manopera chirurgicala sa decurga perfect este necesar ca un anumit protocol terapeutic sa fie urmat. Vom detalia aici pasii ce trebuie urmati cat si numarul de sedinte necesare.

Sedinta #1

Consultatia are ca scop informareatat a pacientului cat si a practicianului in legatura cu ce urmeaza sa se realizeze. Aceasta este una dintre etapele fara de care nu putem vorbi de tratamentul cu implant dentar. In aceasta sedinta pacientul este informat cu privire la afectiunile dentare deja existente si se intogmeste planul de tratament. Tot aici raspundem tuturor intrebarilor la care pacientul doreste o lamurire sau o confirmare.

Sedinta #2

Fie ca vorbim de un singur implant sau de mai multe, inserarea unui implant dentar reprezinta un act medical chirurgical. Pentru ca aceasta procedura sa se realizeze in conditii cat mai bune sunt necesare investigatii atat radiologice cat si de sange. Aceste investigatii alturi de consultatia preliminara ne ajuta sa conturam o imagine cat mai completa atat a procesului initial de inserare a implantului cat si de prognostic a viabilitati acestuia.

Analizele radiologice, in special tomografia dentara, sunt esentiale cand vorbim de rezultate predictibile. Acestea sunt necesare pentru a ne informa corect in legatura cu osul ce urmeaza sa primeasca implantul dentar. Vom stabili grosimea, inaltimea cat si densitatea osului. In felul acesta calculam felul de implant dentar folosi.

Analize de sange, sunt utilizate in special atunci cand pacientul sufera de afectiuni generale ca cele mentionate la Contraindicatii Relative. Putem cere analize de sange si atunci cand pacientul are o varsta inaintata sau cand acesta a suferit interventii chirurgicale recente.

Sedinta #2 (in aceeasi sedinta cu investigatiile radiologice)

Gura este un mediu plin de bacterii. Implantul dentar este un dispozitiv steril si asa trebuie sa ramana. Inainte de insertia implantului dentar se vor verifica si se vor realiza (daca sunt identificate) urmatoarele:

 • Igienizare profesionista (detartraj si periaj)
 • Curatarea cariilor dentare care pot duce la infectii
 • Curatarea pungilor parodontale
 • Extractia dintilor si resturilor radiculare irecuperabile

In general acestea sunt realizate intr-o singura sedinta si sunt extrem de importante pentru realizarea unui implant dentar in conditii bune.

Sedinta #3

In aceasta sedinta se va insera implantul dentar. Procedura chirurgicala este total nedureroasa si este mai putin traumatizanta pentru os decat scoaterea unui dinte. Ea se realizeaza cu instrumentar steril, foarte activ si foarte precis. Experienta ne permite sa abordam de la cazuri simple cum sunt implanturile dentare inserate intr-un os generos cantitativ si calitativ pana la interventii complexe in care sunt necesare manopere suplimentare de aditie osoasa.

Etapele sunt: Anestezie, incizia mucoasei, decolarea mucoasei, trepanarea osului, insertia implantului, acoperirea cimplantului cu gingie apoi sutura.

Perioada intre Sedinta #3 si Sedinta #4

Timpul de vindecare se refera in special la perioada necesara ca implantul dentar sa fie aceptat de os. Imediat dupa inserarea implantului, in jurul acestuia se produce o usoara necroza a osului. Aceasta zona de necroza urmeaza sa fie inlocuita de os sanatos. Timpul necesar de osteointegrare ( procesul prin care osul fuzioneaza cu implantul dentar) variaza intre 3 si 6 luni. In aceasta perioada pacientul poarta o proteza special conceputa pentru acest gen de situatii.

osteointegrare-implant-dentar

Sedinta #4

Dupa osteointegrare urmeaza parte in care se atasaza coroana dentara. Aceasta etapa se desfasoara in 2 vizite distincte. Prima sedinta (adica Sedinta #4) se descopera implantul dentar si se ia amprenta in vederea realizarii coroanei dentare. Tot atunci stabilim tipul de coroana dentara cat si culoarea.

Sedinta #5

Aceasta este ultima vizita. Primim coroana dentara de la laborator, dupa care dupa mici ajustari coroana este cimentata.

Consultatie gratuita!

Inca nu esti convins daca tratamentul cu implant dentar este potrivit pentru tine? Programeaza-te pentru o consultatie gratuita si sigur pleci de la noi lamurit.

Programeaza-te acum!

6. Cat costa un implant dentar in 2018?

Costul unui implant dentar variaza foarte mult in functie de multi factori. Pentru a stabili foarte clar, pretul unui implant dentar, in mod corect,  se refera la pretul pe care trebuie sa-l platesti atunci cad se realizeaza operatia de inserare a implantului. Acel cost trebuie sa acopere toate componentele implantului dentar adica implantul dentar propriu-zis, surubul de acoperire, bontul de vindecare, bontul de transfer si bontul protetic, mai putin coroana dentara. De ce coroana dentara nu intra in acel cost? Simplu, pentru ca aceasta componenta poate sa varieze in functie de materialele folosite si de numarul implanturilor dentare. Este bine ca tu sa poti alege ce tip de coroana dentara doresti sa fie folosita.

Factorii care determina costul unui implant dentar in ordinea importantei sunt:

 • 50% din cost | experienta practicianului – cel mai important lucru atunci cand vorbim de un rezultat predictibil pentru implantul dentar
 • 30% din cost | marca implantului dentar – al doilea, cel mai important lucru. Marca implantului, in general, inseamna si calitatea acestuia. Producatorii cu traditie tind sa aibe un pret mai mare.
 • 15% din cost | prestigiul clinicii stomatologice sau al cabinetului dentar – in corelare cu primul punct, aici vorbim de ansamblul pe care-l reprezinta medicul implantolog, proteticianul dentar si tehnicianul dentar. Multe cabinete stomatologice tind sa apeleze la un medic implantolog care practica implantologia in mai multe cabinete. Desi acest lucru nu este o preocupare directa a pacientului, trebuie de mentionat faptul ca in acest mod, legatura dintre cei trei specialisti ( cel care pune implantul, cel care realizeaza protezarea pe implant si tehnicianul dentar) tinde sa fie una mai de slaba calitate, acestia neputand sa comunice eficient. Ideal este ca toti cei inplicati in tratarea unui caz sa fie „sub acelasi acoperis”
 • 5% din cost | localizarea clinicii sau al cabinetului stomatologic – acest aspect tine mai mult de accesibilitate. Este mai usor pentru pacient sa ajunga la medic daca in apropiere este un metrou sau o parcare.

De cele mai multe ori implantul dentar are un pret scazut doar atunci cand:

 • este de calitate indoielnica (genul de implant dentar fabricat de firme nou infiintate fara istoric, sau implanturi dentare fabricate cu tehnologie foarte veche)
 • calitatea implantului este buna insa practicianul nu are multa experienta
 • clinicile stomatologice mari cumpara cantitati mari de implanturi dentare iar acestea primesc o reducere substantiala la achizitia acestora. Reducerea poate sa fie valorificata de clinica in interes propriu sau poate sa fie redirectionata catre pacient astfel reducad costurile unui implant dentar. Delta Clinic Dent face astfel de achiziti trimestrial iar intreaga reducere o trimite catre pacient. De retinut este ca putem suporta aceste costuri scazute numai in limita numarului de implanturi achizitionate in acel pachet. In general acest numar se ridica la 120 implanturi si tratam aproximativ 45 pacienti.

Implant dentar platit in rate

Cat te cost un implant dentar ( implant, surubul de acoperire, bontul de vindecare, bontul de transfer si bontul protetic) daca-l platesti in 6 rate fara dobanda. Poate te intereseaza si alte tipuri de implanturi dentare in rate.

BioTEC

366lei /Luna
 • Implant dentar din Titan
 • Tara : SUA
 • Durata de viata normala
 • 97% biocompatibilitate
 • Implant conic

Surcam

375lei /Luna
 • Implant dentar din Titan
 • Tara : Israel/Germania
 • Durata de viata normala
 • 97.5% biocompatibilitate
 • Implant conic

ARDS

450lei /Luna
 • Implant dentar din Titan
 • Tara : Israel
 • Durata de viata forte buna
 • 98.5% biocompatibilitate
 • Implant conic

AlphaBio

525lei /Luna
 • Implant dentar din Titan
 • Tara : Israel
 • Durata de viata excelenta
 • 98.5% biocompatibilitate
 • Implant conic

Verifica daca in aceasta luna exista o oferta activa pentru implant dentar.

7. Doare implantul dentar?

Sigur ca nu doare. In zilele noastre nici o interventie la medicul stomatolog nu are voie sa doara.  O sa-ti explic de ce nu ar trebui sa-ti fie frica sa-ti pui un implant dentar. Tine minte! Operatia de implant dentar NU doare!

In timpul actului operator:

Anestezicele pe care le folosim au eficienta maxima. Dupa administrarea anesteziei pacientul nu mai simte nici un fel de durere. Singurele senzatii raman cele de presiune.

Dupa actul operator:

Anestezia trece in aproximativ 3 ore. Dupa aceasta perioada pacientul incepe deja tratamentul medicamentos cu antibiotice, analgezice si antiinflamatoare. Medicatia tine posibilele situatii in care apare disconfortul.

8. Indicatii pre si posoperatorii?

Ca si pacient, este normal sa faci tot posibilul ca iterventia sa pe care ai avut-o sa fie lipsita de complicatii. Si noi ne dorim acelasi lucru. Pentru ca scopul nostru este unul comun, adica acela de a evita aparitia complicatiilor si a oferi implantului dentar cele mai bune sanse ca acesta sa performeze la capacitate maxima, iti oferim un mic ghid de urmat.

Inainte de interventie

 • Cu o seara inainte de interventie se face o curatare minuatioasa a gurii. Aici includem periaj pe toate suprafetele dintilor, folosirea atei dentare si a apei de gura.

 • La indicatiile medicului luati antibioticul recomandat.

 • In ziua interventiei, reluati igienizarea amanuntita.

Dupa interventie

 • Nu fumati, beti alcool si nu consumati lactate pentru cel putin 5 zile

 • Puteti consuma lichide imediat.

 • Mancati numai dupa ce anestezia a trecut complet.

 • Urmati recomandarile medicului cu privire la medicatia prescrisa. Aceasta reteta in general contine un antibiotic, un antiinflamator si un analgezic.

 • Igena este foarte importanta. Curatati gura riguros. Zona cu implant dentar trebuie si ea curatata.

 • Clatiti gura cu apa dupa fiecare masa. Evitati sa clatiti energic.

 • Este posibil sa apara tumefactia (umflarea) zonei respective. Acest lucru este normal si tinde sa dispara dupa 3-4 zile.

 • Tineti comprese cu apa rece  si evitati sa dormiti pe partea cu operatia.

 • Daca apar alte semne sau simptome nu ezitati sa contactati medicul curant.

Parerea pacientilor.

Sunt foarte multumit de modul in care am fost tratat in cadrul clinicii. Personalul este mereu vesel iar procedurile stomatologice au decurs fara probleme.

Victor Sanei

Multumesc domnului doctor pentru amabilitatea si rabdarea de care a dat dovada. A durat ceva pana sa ma pot programa dar a meritat.

Maria Craciun

Experienta a fost una neasteptat de placuta datorita faptului ca nu am simtit durere. Acum nu imi mai este frica sa merg la cabinetul stomatologic. Multumesc!

Andrei Micu

Tin sa multumesc pe aceasta cale domnului doctor Marius Durbac pentru rabdarea de care a dat dovada in cazul meu. Spun asta pentru ca sunt o persoana fricoasa iar asta m-a tinut o buna perioada departe de stomatolog.

Roxana Dincu

Foarte multumit.
pro:
-servicii de foarte buna calitate ( eu am avut o extractie molar de minte)
-personal super amabil
-pret mai mult decat ok(180 lei )

minusuri:
-nu prea au loc de parcare

Leonard

De ce sa ne alegi pe noi?

0/5 (0 Reviews)