Fatete dentare fara slefuire (NO PREP)

Esti interesata de fatete dentare dar te gandesti ca nu vrei sa-ti strici dintii? Ai inceput sa cauti pe internet ” fatete dentare fara slefuire ” sau ” fatete dentare no prep ” pentru ca ai auzit ca poti sa ai un zambet perfect si fara dinti polizati sau mai stiu eu ce?

Daca DA atunci fatetele dentare fara slefuire sau no prep, cu se mai numesc ele, sunt varianta ideala pentru tine. In acest articol voi vorbi pe larg despre cum poti sa ajungi sa ai un zambet perfec in numai 5 zile fara sa-ti pilesti nici un dinte.

1. Ce sunt fatetele dentare fara slefuire?

Sa o luam cu inceputul. Ce sunt fatetele dentare? Fatetele dentare sunt mici bucati din ceramica sau alt tip de material precum compozitul sau zirconiul care se aplica pe fata vizibila a dintelui.
Exista 2 modalitati prin care aceste fatete dentare se pot realiza. O metoda este aceea prin slefuirea dintelui iar despre acest lucru am scris un articol separat. O alta metoda este fara a slefui dintele adica fatetele dentare no prep sau fara slefuire. In acest articol vom vorbi pe larg despre metoda a 2-a.
Fatetele dentare fie ca sunt cu slefuire sau nu sunt fixate pe dinte prin lipire. Adezivul creaza o legatura extrem de stransa intre fateta dentare si dintele tau.
Revenind la fatetele noastre, fatetele dentare fara slefuire sunt acel tip de fateta dentara care nu necesita pilirea dintelui. In consecinta acest tip de fatete vin cu o multitudine de avantaje dar despre ele vom discuta in amanunt in continuarea articolului.
Aceste fatete dentare nu detarioreaza sub nici o forma dintele tau iar daca dupa o perioada nu le mai vrei poti reveni la dintii tai naturali.
In plus, pentru fatetele dentare no prep nu ai nevoie de slefuire deci nu ai nevoie de anestezie.

2. Cand sunt indicate fatetele dentare no prep?

Probabil ca te intrebi; ” Eu pot sa-mi pun fatete dentare no prep? ” iar raspunsul meu este: DEPINDE. Acest tip de fatete dentare pot sa rezolve multe neajunsuri ale danturii.
Sunt indicate atunci cand iti doresti sa-ti schimbi culoarea dintilor iar albirea dentara nu-ti ofera rezultatele pe care le doresti. De asemenea sunt binevenite atunci cand ai dintii ciobiti, fracturati sau exista spatii mari intre dinti.
Cea mai potrivita situatie in care te poti regasi pentru a avea fatetet dntare no prep este atunci cand dintii tai sunt usor spatiati sau cel mult nu foarte inghesuiti. Pentru acest tip de pacienti rezultatele sunt extraordinare. Se poate obtine un zambet perfect fara alterarea nici unui dinte.
Fatete-dentare-EMax-pret
Deci, esti candidatul perfect pentru fatete dentare fara slefuire daca:
 • dintii tai nu sunt rotiti sau nu ai un dinte sau mai multi prea proeminenti
 • ai dinti sanatosi si doresti doar o schimbare a culorii si poate usor a foermei lor
 • ai spatii intre dinti sau doar o strungareata si nu vrei sa porti aparat dentar
 • dintii tai au ciobituri sau defecte de formare
 • ai dintii colorati puternic langa gingie
 • ai pete albe pe dinti sau pete date de administrarea de tetraciclinia in copilarie
 • ai dintii de sus foarte scurti si vrei sa-i lungim
 • buza acopera tot dintele iar cand zambesti nu se vad dintii

3. Cand sunt contraindicate fatete dentare no prep?

In mod normal, la prima vedere, fatetele dentare no prep nu par sa aibe dezavantaja sau contraindicatii. Totusi exista contraindicati. Acestea sunt date de faptul ca nu tuturor pacientilor li se pot aplica fatete dentara fara sa se slefuiasca dintele.

Nu vei putea avea fatete dentare no prep, si doar fatete dentare cu preparatie, daca:

 • ai dintii inghesuiti
 • ai anumiti dinti iesiti mai inafara cu mult
 • sunt dinti rotiti in ax
 • muscatura este cap la cap (dintii de sus se intalnesc cu dintii de jos pe muchia incizala)

Cu toate acestea, chiar daca fatetele dentare no prep nu sunt potrivite pentru tine exista alternative minim invazive. Fiecare caz este diferit de aceea este greu de stabilit cat ar trebui slefuit si cat nu din dintele tau. Optim este sa mergi la un medic dentist care este specializat pe asa ceva iar acesta sa-ti faca cateva simulari.

Daca ar trebui sa fac o medie sau o statistica probabil ca peste 70% dintre pacienti necesita mici ajustari ale dintilor pentru a putea avea fatete dentare. Din acestia peste 50% dintre acestia au carii dentare pe dintii din fata.

4. Avantajele fatetelor fara preparatie.

Principalul avantaj al fatetelor dentare fara preparatie este acela ca nu exista nici o pierdere dentara deci complet neinvazive. Fara preparatie sau no prep inseamna doar aprentarea dintilor si atat.