Obtine mai mult de la dentist !

//Obtine mai mult de la dentist !


 

5 moduri de a obtine mai mult de la urmatoarea vizita la dentist

1. Fa o lista cu intrebari si nelamuriri. Medicul dentist te poate ajuta.

Pregateste o lista cu intrebarile pe care vrei sa le adresezi si ai grija sa mentionezi oricare din urmatoarele probleme daca exista:

        a. Sangerare la periaj. Sangerarea este un simptom frecvent in afectiunile gingivale cum este gingivita. Cu cat boala este tratata mai devreme cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.
        b. Sensibilitate crescuta sau durere. Durerea sau sensibilitatea neobisnuita atunci cand musti sau cand mancati alimentele prea calde sau prea reci poate fi semn ca acolo exista ori o plomba desprinsa ori un dinte fisurat sau chiar o carie dentara.
        c. Rani care nu se vindeca normal in interiorul gurii. Ranile care nu se vindeca pot fi o avertizare timpurie a cancerului oral. Depistarea precoce este esentiala in depistarea si tratarea cancerului oral.
        d. Probleme cu folosirea atei dentare. O plomba deteriorata sau pusa incorect un dinte spart, o carie dentara sau pur si simplu lipsa de indemanare pot pune probleme in folosirea atei dentare. Cabinetul la care mergi te poate ajutat sa rezolvi aceasta problema. Medicul dentist te poate indruma cum este mai usor sa folosesti ata dentara.
        e. Inclestarea dintilor. Multi oameni isi inclesteaza dintii in timpul somnului. Aceasta situatie duce la disconfort si tot odata la macinarea dintilor. Vorbeste cu medicul dentist si el iti poate oferi o solutie.

2. Actualizeaza-ti istoricul medical.

Asigura-te ca medicul dentist iti cunoaste istoricul medical. Afectiunile generale cum este diabetul poate afecta starea de sanatate a dintilor si gingiilor. Riscul aparitiei cariei este dat si de gura uscata. Cu cat medicul dentist este mai informat despre starea ta generala de sanatate cu ata poate oferii o ingrijire mai personalizata si adaptata nevoilor tale.

3. Ofera medicului dentist o lista cu toate medicamentele si suplimentele pe care le luati.

Anumite medicamente ca cele pentru hipertensiune sau depresie pot duce la diminuarea secretiei de saliva care conduce mai departe la cresterea riscului de aparitie a cariei dentare. Unele medicamente pot subtia sangele iar acest lucru poate complica o interventie aparent banala. Medicu dentist trbuie sa fie bine informat referitor la toate medicamentele sau suplimentele pe care le luati.

4. In cazul in care exista o problema financiara, intreaba ce obtiuni ai.

Daca problemele financiare va fac sa amanati vizita la dentist, e bine sa te gandesti din nou. In timp, anumite probleme care acum se pot trata usor si economic, ajung ca peste o vreme sa coste mult si tratamentul sa dureze. Cabinetul nostru dentar va ofera abonamente stomatologice la un pret redus, si posibilitatea de esalonare a platii.

5. Intreaba dentistul ce poti face mai bine.

Intreaba medicul dentist ce anume poti imbunatati. Afla ce faci bine dar mai ales ce nu faci corect. Informeaza-te sau intreaba dentistul referitor la noile proceduri si evolutii in domeniul sanatatii dentare.

By |2017-08-17T18:47:10+00:00mai 16th, 2014|

Spune si altora!

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas. Specializari: Cursuri de perfectionare: - Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana - Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana - Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR