(function(i,s,o,g,r,a,m){i

[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-47882583-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

5 moduri de a obtine mai mult de la urmatoarea vizita la dentist

1. Fa o lista cu intrebari si nelamuriri. Medicul dentist te poate ajuta.

Pregateste o lista cu intrebarile pe care vrei sa le adresezi si ai grija sa mentionezi oricare din urmatoarele probleme daca exista:

        a. Sangerare la periaj. Sangerarea este un simptom frecvent in afectiunile gingivale cum este gingivita. Cu cat boala este tratata mai devreme, cu atat sansele de vindecare sunt mai mari.
        b. Sensibilitate crescuta sau durere. Durerea sau sensibilitatea neobisnuita atunci cand musti sau cand mananci alimente prea calde sau prea reci poate fi un semn ca exista ori o plomba desprinsa, ori un dinte fisurat sau chiar o carie dentara.
        c. Rani care nu se vindeca normal in interiorul gurii. Ranile care nu se vindeca pot fi o avertizare timpurie a cancerului oral. Depistarea precoce este esentiala in depistarea si tratarea cancerului oral.
        d. Probleme cu folosirea atei dentare. O plomba deteriorata sau pusa incorect, un dinte spart, o carie dentara sau pur si simplu lipsa de indemanare pot pune probleme in folosirea atei dentare. Cabinetul la care mergi te poate ajuta sa rezolvi aceasta problema. Medicul dentist te poate indruma cum este mai usor sa folosesti ata dentara.
        e. Inclestarea dintilor. Multi oameni isi inclesteaza dintii in timpul somnului. Aceasta situatie duce la disconfort si totodata la macinarea dintilor. Vorbeste cu medicul dentist si el iti poate oferi o solutie.

2. Actualizeaza-ti istoricul medical.

Asigura-te ca medicul dentist iti cunoaste istoricul medical. Afectiunile generale – cum este diabetul zaharat, poate afecta starea de sanatate a dintilor si gingiilor. Riscul aparitiei cariei este dat si de gura uscata. Cu cat medicul dentist este mai informat despre starea ta generala de sanatate, cu atat poate oferi o ingrijire mai personalizata si adaptata nevoilor tale.

3. Ofera medicului dentist o lista cu toate medicamentele si suplimentele pe care le iei.

Anumite medicamente – ca cele pentru hipertensiune sau depresie, pot duce la diminuarea secretiei de saliva care conduce mai departe la cresterea riscului de aparitie a cariei dentare. Unele medicamente pot subtia sangele, iar acest lucru poate complica o interventie aparent banala. Medicul dentist trebuie sa fie bine informat referitor la toate medicamentele sau suplimentele pe care le administrezi.

4. In cazul in care exista o problema financiara, intreaba ce optiuni ai.

Daca problemele financiare te fac sa amani vizita la dentist, este bine sa te gandesti din nou. In timp, anumite probleme care acum se pot trata usor si economic, ajung sa coste mult si fac tratamentul sa dureze. Cabinetul nostru va ofera abonamente stomatologice la un pret redus si posibilitatea de esalonare a platii.

5. Intreaba dentistul ce poti face mai bine.

Intreaba medicul dentist ce anume poti imbunatati. Afla ce faci bine, dar mai ales ce nu faci corect. Informeaza-te sau intreaba dentistul referitor la noile proceduri si evolutii in domeniul sanatatii dentare.