TRATAMENTUL PARODONTOZEI

Tratamentul parodontozei

Parodontoza este o afectiune cronica  de tip inflamator a gingiei si a osului care sustine gingia. Fara un tratament adecvat aceasta poate duce la pierderea dintilor chiar si in cazul dintilor sanatosi.

Tratamentul parodontozei nu se face peste noapte. Este nevoie de timp si de un tratament adecvat nevoilor fiecarui pacient pentru ca parodontoza sa fie stopata.

tratamentul parodontozei

Tratamentul parodontozei se realizeaza in mai multe etape atat in cabinetul stomatologic cat si de catre tine, acasa. Este important de mentionat faptul ca tratamentul parodontozei este un tratament de cursa lunga. La inceput vei simti o imbunatatire majora in primele 10 zile dupa tratament insa imbunatatirea sanatatii dentare trebuie resimtita si mai tarziu.

implant dentar pret

Coronite dentare | SEDINTA I :

In aceasta sedinta se slefuiesc dintii ce urmeaza a se imbraca dupa care se amprenteaza cu material specific de amprenta. Aceasta etapa este una deosebit de importanta pentru ca aici se stabilesc rapoartele dintre lucrarea dentara si restul tesuturilor dentare. In aceasta sedinta, de cele mai multe ori pacientul este anesteziat. In felul acesta slefuirea sa face fara disconfort.

Coronite dentare | SEDINTA II :

Dupa aproximativ 2 zile urmeaza prima proba. Aici se verifica suportul metalic / zirconiu pentru ceramica. In aceasta sedinta se realizeaza mici ajustari pentru ca lucrarea dentara sa se potriveasca perfect. Tot in aceasta sedita se stabileste culoarea dintilor de portelan.

Dinti-de-portelan-pe-metal bucuresti
Dintii de portelan Coroana dentara ceramica coronite dentare

Coronite dentare | SEDINTA III :

Dupa alte 2 zile supotul metalic / zirconiu este acoperit cu ceramica la culoarea aleasa anterior. Acum se stabileste daca dintii sunt in contact potrivit cu dintii vecini si cu dinti opozanti. Se fac diferite teste de vorbire, miscare, si masticatie dupa care, daca este necesar se fac modificarile de rigoare.

Coronite dentare | SEDINTA IV :

Aceasta sedinta este folosita numai atunci cand au fost necesare modificari ample in sedinta III si lucrarea a fost retrimisa in laborator pentru finisaje.

Fie ca este sedinta III sau sedinta IV, acum se cimenteaza coroana cu un ciment provizoriu pentru ca pacientul sa se poata adapta usor cu coroana dentara. Aceasta este o perioada de proba in care va puteti da seama daca sunt anumite lucruri, cu coronite dentare, ce nu sunt comode si daca este nevoie de modificari.

implant dentar pret

Programeaza-te acum! 0733108757 sau 0314254623

Dupa cimentarea temporara a coronitelor dentare:

  • Nu mancati pentru aproximativ o ora

  • Daca un anestezic local a fost administrat asteptati pana cand acesta dispare complet.

  • Evitati alimentele lipicioase sau dure pentru ca pot ramane prinse pe coronitele dentare.

  • Mestecati cu grija pentru ca puteti pierde acesti dinti si sunteti in pericol sa ii inghititi.

  • In timpul cimentarii temporare acordati o atentie deosebita procesului de mestecare.

Cititi si despre importanta implanturilor dentare si beneficiile aduse de acestea.

Pentru mai multe infromatii accesati paginile mituri legate de implanturile dentare, sfaturi, intrebari implanturi dentare si avantaje implanturi dentare.

Pentru mai multe informatii accesati paginile avantaje implanturi, sfaturi implanturi si despre implanturi.

Parodontoza

Parodontoza este o afectiune ce poate fi prevenita si rezulta de cele mai multe ori in urma igienei orale deficitare. Periajul zilnic, utilizarea atei dentare si curatarile dentare profesioniste pot reduce foarte mult probabilitatea aparitiei parodontozei.

Cititi mai multe accesand pagina Stomatologie.

1Tratamentul parodontozei este complex si urmareste incetinirea evolutiei bolii. In faza de inceput in care se folosesc proceduri mai putin invazive, pot avea rezultate bune urmatoarele proceduri:

detartrajul – elimina tartrul si bacteriile de pe suprafata dintelui si de sub gignie.

– netezirea radiculara – niveleaza suprafata dintelui la nivelul gingiilor acolo unde acestea au descoperit radacina dintelui reducand depunerea ulterioara a tartrului

– utilizarea anumitor tipuri de apa de gura sau geluri ce contin antibiotice.

Pentru parodontoza avansata nu sunt suficiente igiena buna si tratamanetul minim invaziv iar in aceasta situatie  se aplica diferite tehnici chirurgicale cum este operatia cu lambou, procedura in care medicul realizeaza o igienizare profunda urmata de aditionarea unui lambou gingival.

Grefa de tesut moale.

Daca se pierde tesut osos din cauza parodontozei, gingia se retrage. Daca retragerea gingiei este semnficativa este necesara inlocuirea tesutului deteriorat. Acest lucru se face folosind mici portiuni de tesut din cerul gurii sau din alte surse externe corpului cum sunt membranele de colagen. Procedura acopera radacinile expuse si reduce pierderile, contribuind la imbunatatirea aspectului danturii.

Grefa de os.

Daca parodontoza este avansata si distruge masiv osul din jurul radacinii dintelui se apeleaza la grefa de os. Grefa se poate compune din mici fragmente de os propriu sa os sintetic. Aceasta ajuta la fixarea dintilor si previne pierdera lor.

By | 2017-11-27T13:15:31+00:00 martie 24th, 2015|

About the Author:

Dr. Marius Durbac | Medic stomatolog cu peste 10 ani de experienta in stomatologie, pune bazele clinicii Delta Clinic Dent in anul 2013 in cadrul spitalului Ponderas.

Specializari:

Cursuri de perfectionare:
– Metode, tehnici si viziuni interdisciplinare in reabilitarea orala. | Societatea Dentara Romana
– Conferinta comuna de stomatologie Romano-Italiana | Societatea Dentara Romana
– Endodontia, liantul pentru o buna reusita a tratamentelor protetice si ortodontice | CMDR