TRATAMENTUL PARODONTOZEI

Tratamentul parodontozei

Parodontoza este o afectiune cronica  de tip inflamator a gingiei si a osului care sustine gingia. Fara un tratament adecvat aceasta poate duce la pierderea dintilor chiar si in cazul dintilor sanatosi.

Tratamentul parodontozei nu se face peste noapte. Este nevoie de timp si de un tratament adecvat nevoilor fiecarui pacient pentru ca parodontoza sa fie stopata. Este important de notat faptul ca parodontoza este o afectiune care se trateaza si de care „se poate scapa”.

tratamentul parodontozei

Tratamentul parodontozei se realizeaza in mai multe etape atat in cabinetul stomatologic cat si de catre tine, acasa. Este important de mentionat faptul ca tratamentul parodontozei este un tratament de cursa lunga. La inceput vei simti o imbunatatire majora in primele 10 zile dupa tratament insa imbunatatirea sanatatii dentare trebuie resimtita si mai tarziu.

Cauze si simptome ale parodontitei

Programeaza-te acum! 0733108757 sau 0314254623

Cititi si despre importanta implanturilor dentare si beneficiile aduse de acestea.

Pentru mai multe infromatii accesati paginile mituri legate de implanturile dentare, sfaturi, intrebari implanturi dentare si avantaje implanturi dentare.

Pentru mai multe informatii accesati paginile avantaje implanturi, sfaturi implanturi si despre implanturi.

Parodontoza

Parodontoza este o afectiune ce poate fi prevenita si rezulta de cele mai multe ori in urma igienei orale deficitare. Periajul zilnic, utilizarea atei dentare si curatarile dentare profesioniste pot reduce foarte mult probabilitatea aparitiei parodontozei.

Cititi mai multe accesand pagina Stomatologie.

1Tratamentul parodontozei este complex si urmareste incetinirea evolutiei bolii. In faza de inceput in care se folosesc proceduri mai putin invazive, pot avea rezultate bune urmatoarele proceduri:

detartrajul – elimina tartrul si bacteriile de pe suprafata dintelui si de sub gignie.

– netezirea radiculara – niveleaza suprafata dintelui la nivelul gingiilor acolo unde acestea au descoperit radacina dintelui reducand depunerea ulterioara a tartrului

– utilizarea anumitor tipuri de apa de gura sau geluri ce contin antibiotice.

Pentru parodontoza avansata nu sunt suficiente igiena buna si tratamanetul minim invaziv iar in aceasta situatie  se aplica diferite tehnici chirurgicale cum este operatia cu lambou, procedura in care medicul realizeaza o igienizare profunda urmata de aditionarea unui lambou gingival.

Grefa de tesut moale.

Daca se pierde tesut osos din cauza parodontozei, gingia se retrage. Daca retragerea gingiei este semnficativa este necesara inlocuirea tesutului deteriorat. Acest lucru se face folosind mici portiuni de tesut din cerul gurii sau din alte surse externe corpului cum sunt membranele de colagen. Procedura acopera radacinile expuse si reduce pierderile, contribuind la imbunatatirea aspectului danturii.

Grefa de os.

Daca parodontoza este avansata si distruge masiv osul din jurul radacinii dintelui se apeleaza la grefa de os. Grefa se poate compune din mici fragmente de os propriu sa os sintetic. Aceasta ajuta la fixarea dintilor si previne pierdera lor.

0/5 (0 Reviews)