Aparat dentar Preturi Tipuri Durata

Daca ai ajuns pe aceasta pagina inseamna ca deja ai ceva informatii despre aparate dentare si acum ai inceput sa cauti pe internet ”cat costa un aparat dentar” sau ”aparat dentar pret„.

In realitate aparatul dentar este cel mai ieftin si eficient mod de a obtine un zambet de invidiat.

Stiai ca, in medie, aparatul dentar trebuie tinut aproximativ 15 luni pentru a obtine rezultatele dorite si ca acesta poate sa fie achitat in rate?

aparat-dentar-pret

Ca si tine, peste 2000 de pacienti au apelat la serviciile noastre, iar in acest articol vei vedea o parte dintre rezultate.

Cauti informatii despre pretul aparatului dentar insa, inainte de toate, acest articol te va ajuta sa te orientezi mai bine raspunzand la 4 intrebari fundamentale:

  • ai nevoie de aparat dentar?
  • daca da, atunci cat te costa si ce tip de aparat dentar este bun pentru tine?
  • pana la ce varsta se poate aplica?
  • cat dureaza tratamentul cu aparat dentar?

Ce este un aparat dentar?

Aparatul dentar este un dispozitiv ortodontic care se fixeaza pe dintii definitivi si care aplica pe acestia o presiune constanta pentru a obtine, in timp, alinierea lor pe un arc de cerc ideal.

Aparatul dentar, prin intregul tratament ortodontic, vine sa rezolve in primul rand o nevoie functionala a aparatului masticator. Pozitiile incorecte ale dintilor duc la o masticatie ineficienta si, in acelasi timp, la o igiena precara prin 2 mecanisme:

  • autocuratarea prin masticatie este deficitara
  • igienizarea voluntara prin periaj este mult ingreunata

Ortodontul, prin tehnicile pe care le aplica cu ajutorul aparatului dentar, obtine atat functionalitatea perfecta, cat si un zambet estetic desavarsit.

Cat costa un aparat dentar la noi

Pretul unui aparat dentar variaza in functie de tipul de aparat dentar ales. Pentru un raspuns rapid, vedeti tabelul alaturat.

Pentru mai multe informatii, gasiti in acest articol tot ceea ce trebuie sa stiti despre pretul aparatelor dentare.

In toate clinicile stomatologice, cat si la noi, pretul afisat se refera la o singura arcada.

Tip aparat dentarPret/LunaPret Intreg
Mobil ( copii )200 RON / Luna1200 RON
Metalic416 RON / Luna2500 RON
Ceramic500 RON / Luna3000 RON
Safir583 RON / Luna3500 RON
ClearCorrect250 E / Lunade la 1500E
Invisaling283 E / Lunade la 1700E
Spark250 E / Lunade la 1500E
Preturile actualizate le puteti regasi pe pagina: Preturi

Cand ai nevoie de aparat dentar?

Aceasta sectiune de principiu ar trebui impartita in 2 situatii distincte. Prima situatie este aceea cand aparatul dentar se adreseaza unei persoane mature sau unui adolescent care poate lua singur decizii si o alta situatie cand aparatul dentar se adreseaza copiilor, iar aici trebuie sa intervina parintii.

Cand stii ca cel mic are nevoie de aparat dentar?

In primul rand ar trebui sa stii ca toti copiii trebuie sa mearga regulat la dentist sau la medicul ortodont pentru a stabili daca au aparut modificari de dezvoltare a aparatului masticator. Aceste vizite la ortodont incep odata cu varsta de 5 ani, insa aparatul dentar, daca este recomandat, urmeaza sa fie aplicat de la varsta de 7-8 ani conform American Association of Orthodontists.

Copiilor, in general, in prima faza li se aplica un aparat dentar mobil care are un cost mai scazut iar ulterior, daca sunt necesare ajustari, se trece la aparat dentar fix. Aparatul dentar mobil ajuta in primul rand la dezvoltarea structurilor osoase ale fetei. Cu ajutorul lui modelam osul in care urmeaza sa se dezvolte dintii definitivi.

Stii ca cel mic are nevoie de aparat ortodontic daca:

  • copilul a supt degetul sau suzeta pana la o varsta inaintata (3-5 ani)
  • cariile au distrus prea devreme dintii de lapte si acestia au fost extrasi prematur
  • dintii abia aparuti sunt strambi sau au iesit pe langa dintii de lapte fara ca acestia sa cada
  • copilul mesteca sau musca cu dificultate din alimente
  • dintii de sus nu se suprapun corect peste dintii de jos (varful dintelui de sus loveste varful dintelui de jos)
  • in timpul mestecatului sau a vorbirii copilul isi musca obrazul
  • respiratia suieratoare sau respiratia aproape exclusiv pe gura

Cand ai nevoie tu de un aparat dentar fix?

Ai putea spune ca nu e prea complicat sa-ti dai seama daca ai nevoie sau nu de un aparat dentar, insa nu de putine ori intalnim situatii in care tratamentele nu sunt bine intelese. Cea mai des intalnita confuzie apare atunci cand vorbim de aparat dentar sau fatete dentare.

Aceasta neclaritate apare pentru ca in ambele situatii pacientul doreste sa obtina un zambet cat mai frumos. Referitor la cand sunt recomandate fatete dentare am scris un articol intreg in care vorbim de faptul ca multe cazuri in care pacientii vin pentru fatete dentare se pot rezolva foarte usor cu aparate dentare fixe.

Revenind la aparatul dentar, ai nevoie de el daca:

  • ai dintii strambi si inghesuiti. Acest lucru este usor de observat. Inghesuirea este mult mai vizibila in zona din fata.
  • ai o muscatura deficitara. Aici sunt foarte multe de spus si, in general, acest aspect este mai bine stabilit de care medicul ortodont. In principiu, sunt cateva situatii in care te poti afla: ocluzie inversa (dintii de jos vin peste cei de sus), ocluzie deschisa (ai un spatiu mare intre dintii de sus si dintii de jos), ocluzie adanca (dintii de sus acopera aproape total dintii de jos), inghesuirea dintilor si linia mediana deviata.
  • raman des alimente intre dinti. In stransa legatura cu dintii inghesuiti si cu o respiratie urat mirositoare.
  • respiratia urat mirositoare chiar si dupa periaj este un semn ca bacteriile raman intre dinti si nu se poate realiza usor igienizarea acelor spatii.
  • dureri articulare sau de ureche. Atunci cand dintii intra in contact gresit, aceste pozitii se rasfrang asupra articulatiilor producand durere.

Solutii Financiare | Aparat dentar in rate

Alege sa-ti platesti tratamentele stomatologice in rate chiar si fara dobanda. Acum este mai simplu si mai accesibil ca niciodata. Ai la dispozitie metode diferite prin care poti sa-ti achiti tratamentele stomatologice. 

In plus poti achita acum si in rate direct la clinica noastra stomatologica prin programul Delta Pay. Pentru mai multe detalii verifica sectiunea Stomatologie in rate.

Cat costa un aparat dentar si ce fel de aparat ortodontic sa alegi

Pretul unui aparat dentar variaza in functie de cativa factori. Fie ca vorbim de aparat dentar fix sau mobil, fie de tipul de material utilizat – aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic sau de safir, pretul aparatului dentar variaza in general intre 1000 si 5500 lei / arcada.

Cei 2 factori care formeaza pretul aparatului dentar sunt calitatea materialelor utilizate si experienta medicului ortodont. Acesta realizeaza fixarea acestuia si urmareste pacientul pe toata durata purtarii.

Pretul unui aparat dentar in functie de materialul utilizat

La Delta Clinic Dent pretul unui aparat dentar poate sa fie achitat si in rate. Preturile afisate in tabelul alaturat sunt pentru o arcada (adica fie pe dintii de sus, fie pe dintii de jos) iar acesta se poate achita, asa cum spuneam si anterior, in rate.

Sistemul de rate este detaliat aici „Stomatologie in rate”, insa este bine de stiut ca exista optiunea de a achita cu rate direct in cabinet. Calculul pe luna este facut pentru 6 luni cu avans 0 si dobanda 0.

Tip aparat dentar

Pret/luna

Pret intreg

Mobil

200 lei /luna

1200 lei

Metalic

416 lei /luna

2500 lei

Ceramic

500 lei /luna

3000 lei

Safir

583 lei /luna

3500 lei

Invizibil LINGUAL

2000 lei /luna

12000 lei

Invizibil INVISALIGN

1166 lei /luna

7000 lei

Preturile actualizate le puteti regasi pe pagina: Preturi

Pretul aparatului dentar in functie de medic

Daca in cazul materialului utilizat diferentele sunt usor de remarcat, in cazul medicului care realizeaza tratamentul aceste diferente se pot vedea doar prin experienta si cazuistica fiecaruia.

La Delta Clinic Dent medicii ortodonti au multiple calificari si participa la cursuri si conferinte frecvent. Este datoria noastra fata de noi si fata de dumneavoastra sa ne educam medicii pentru a putea obtine cele mai bune rezultate.

Cat costa intregul tratament cu aparat dentar

In loc de intrebarea „Cat costa un aparat dentar”, cel mai corect este sa intrebam cat costa intregul tratament cu aparat dentar. Tratamentul cu aparat dentar este compus din pretul aparatului ortodontic plus pretul pe care-l platesti pentru igienizari, tratarea cariilor daca ele exista si activarile care se realizeaza lunar.

Asa cum spuneam, pretul tratamentului ortodontic este compus din 4 componente. Daca luam intreaga durata de viata a aparatului dentar, adica aproximativ 18 luni, fiecare componenta reprezinta un procent din intregul pret. Impartirea acestor procente este mai mult sau mai putin exacta insa ele arata cam asa:

  • 60% aparatul dentar
  • 15% tratarea cariilor
  • 5% igienizarile
  • 20% activarile lunare

Aparat dentar Preturi in Bucuresti

Am facut un mic studiu si am analizat pretul aparatelor dentare in Bucuresti. Studiul se bazeaza pe pretul furnizat de clinicile din Bucuresti in urma unor cautari pe Google dupa termenul Aparat dentar preturi Bucuresti si Aparat dentar pret Bucuresti.

Tip aparat dentar

Pret Minim

Pret Maxim

Mobil

850 lei

2000 lei

Metalic

1000 lei

3500 lei

Ceramic

2000 lei

4000 lei

Safir

3000 lei

5000 lei

Invizibil LINGUAL

10000 lei

15000 lei

Invizibil INVISALIGN

14000 lei

20000 lei

Preturile actualizate le puteti regasi pe pagina: Preturi

Ce tip de aparat dentar e bun pentru tine?

Raportul intre calitate si pret, atunci cand vorbim de aparate dentare, este extrem de important. Este normal sa nu vrei sa platesti mai mult decat face. Totusi, calitatea materialelor utilizate este foarte importanta atunci cand ne propunem sa avem rezultate de durata si cat mai rapide. Anumite tipuri de aparate dentare, de o calitate sub medie, tind sa nu ofere acel rezultat scontat. La Delta Clinic Dent toate materialele utilizate sunt premium. Cu toate acestea, oferim aparate dentare care sa se potriveasca nevoilor tale.

In alegerea tipului de aparat ortodontic este implicat medicul ortodont, dar mai ales pacientul. Exista trei criterii dupa care decidem:

  • Eficienta apartului dentar
  • Pretul aparatului dentar
  • Cat de vizibil este acesta – adica estetica

Aparat dentar SAFIR

Balanta este inclinata aici spre calitate si estetica desavarsita. Cu aparatul dentar de safir obtii atat un pret bun, cat si o estetica desavarsita. Nu uita ca poti sa beneficiezi de acest serviciu stomatologic si in rate fara dobanda.

  • rezistent – aparatele dentare de safir sunt mult mai rezistente decat cele ceramice.
  • estetica perfecta – de culoare sidefie, aceste componente imprumuta din culoarea dintelui natural. In acest fel devin aproape invizibile.
  • confortabil – acest tip de aparat dentar este de dimensiuni mai reduse decat cel ceramic. In acest fel se obtine confortul sporit. Pe langa dimensiunile reduse, safirul este 100% biocompatibil cu dintii si gingiile.
  • Aparat dentar cu pret avantajos – si la aceste tipuri de aparate dentare putem vorbi de un pret avantajos in comparatie cu cele total invizibile.

Daca vrei sa citesti mai multe despre aparatul dentar de safir gasesti aici un articol dedicat acestui subiect: Tot ce trebuie sa stiti despre aparat dentar safir

Aparat dentar CERAMIC

Mai ieftin decat un aparat dentar de safir, dar cu o estetica asemanatoare, aparatul dentar ceramic se incadreaza in randul acelor aparate dentare extrem de eficiente si de estetice.

  • estetic – aparatele dentare ceramice sunt de culoare alba, foarte apropiata de nuanta dintilor. In acest fel acestea sunt foarte putin vizibile.
  • potrivit adultilor – avand in vedere ca acest aparat dentar are o estetica buna, el devine prima alegere a adultilor unde cerintele estetice sunt mai mari.
  • pret/calitate – aparatele dentare ceramice au un raport calitate pret optim. Desi sunt mai scumpe decat cele metalice, acestea ofera un avantaj estetic major.

Aparat dentar METALIC

Probabil cel mai echilibrat raport intre pret si calitatea unui aparat dentar. De ce? Pentru ca face exact acelasi lucru ca si celelalte tipuri de aparate dentare, dar la un cost mai scazut.

  • eficient – aparatele dentare metalice au capacitatea de a repozitiona pe arcada pana si cei mai dificili dinti. Dintre toate tipurile de aparate dentare acestea sunt cele mai eficiente.
  • Aparat dentar pret economic – prin comparatie cu aparatele dentare ceramice, de safir sau cele cu pozitionare pe interior acestea sunt cele mai economice.
  • foarte rezistent – daca in cazul celor de ceramica sau ale celor de safir putem vorbi de posibilitatea ca acestea sa se fractureze, in cazul aparatelor dentare metalice acest risc este nul.
  • Aparat dentar foarte versatil – aceste tipuri de aparate dentare se pot folosi atat pentru a indrepta dintii, cat si pentru alte interventii necesare in stomatologie cum sunt deschiderea de spatii in vederea realizarii unor implanturi dentare.

Daca doresti sa citesti mai multe informatii despre aparatul dentar metalic, gasesti aici un articol dedicat acestui subiect: Aparat Dentar Metalic

Aparat dentar INVIZIBIL

Daca ai nevoie de estetica maxima, atunci mai bine alegi un aparat dentar care nu se vede. Desi din punct de vedere al aspectului acest aparat este perfect, el are si mici neajunsuri. Unul dintre acesta este pretul.

  • eficient – acest tip de aparat dentar are o eficienta medie dat fiind faptul ca este pozitionat pe interiorul dintilor unde nu se pot monta arcuri sau bracketi de dimensiuni mai mari.
  • aparat dentar pret crescut – prin comparatie cu aparatele dentare ceramice, de safir sau cele metalice apartul dentar are un cost mai ridicat.
  • rezistent – spre deosebire de aparatele dentare clasice, aparatul dentar lingual este mai predispus la desprindere. Acest lucru se poate intampla pentru ca pe interiorul dintilor de sus apar forte crescute.
  • comod – daca pentru aparatele dentare clasice obisnuinta trebuie sa vina din partea obrajilor, pentru ca acestia intra in contact cu apartul dentar, la aparatul dentar invizibil acomondarea se face de catre limba.

Aparat dentar INVISALIGN

Acest tip de aparat dentar, relativ nou introdus in practica medicala, vine cu multe avantaje, dar si cu cateva dezavantaje majore. Despre acest tip de aparat dentar vom vorbi pe larg intr-un articol viitor.

  • eficient – acest tip de aparat dentar are o eficienta medie. Eficienta este mai scazuta fata de aparatele clasice pentru ca acesta actioneaza doar pe perioada in care este aplicat.
  • aparat dentar cu pret crescut – prin comparatie cu aparatele dentare ceramice, de safir sau cele metalice, acest aparat dentar are un cost mai ridicat.
  • estetic – este extrem de estetic, fiind transparent. Mai mult, el poate sa fie indepartat la nevoie.

Gasiti mai multe informatii si aici despre aparatul dentar Invisalign.

De ce sa-ti tratezi dintii la noi

Stim ca probabil esti in cautarea unei solutii cat mai potrivite pentru tine, iar noi chiar credem ca te putem ajuta cu adevarat. Aceasta clinica este mai presus de  o afacere, este casa noastra si ne dorim cu adevarat sa poti face parte dintre acei oameni care ne trec pragul anual.

Vei gasi intelegere, respect pentru timpul tau si mai presus de toate, vei gasi o echipa de oameni devotati pe care sa te poti baza la nevoie.

Suntem aici sa-ti ajutam copilul cand urmeaza sa-i cada primul dinte. Suntem aici sa te ajutam pe tine cand zambetul tau nu se mai ridica la nivelul asteptarilor. Suntem aici sa-ti ajutam parintii sau bunicii cand acestia au nevoie de noi toti.

Experienta

Peste 12 ani de experienta si zeci, daca nu sute, de conferinte si seminarii la activ.

Plata in rate

Poti achita toate tratamentele realizate la noi in rate fixe fara dobanda.

Garantie

Beneficiezi de garantie scrisa pentru toate lucrarile protetice realizate de noi.

Comparatie intre aparatele dentare

Aceasta comparatie ia in calcul 5 criterii. Fiecare criteriu este notat de la 1 la 5, unde 5 inseamna ca te bucuri de ce este mai bun, iar 1 ca se poate si mai bine.

METALIC

CERAMIC

SAFIR

INVIZIBIL

INVISALIGN

Calitate ★★★

Calitate ★★★★

Calitate ★★★★★

Calitate ★★★★

Calitate ★★★★★

Eficienta ★★★★★

Eficienta ★★★★

Eficienta ★★★★

Eficienta ★★★

Eficienta ★★★

Estetica ★

Estetica ★★★

Estetica ★★★★

Estetica ★★★★★

Estetica ★★★★★

Rezistenta ★★★★★

Rezistenta ★★★★

Rezistenta ★★★★★

Rezistenta ★★★★

Rezistenta ★★★

Pret ★★★★★

Pret ★★★★

Pret ★★★★

Pret ★★

Pret ★★★

 

La ce varsta poti sa-ti pui aparat dentar

Pe langa intrebari precum cat costa un aparat dentar sau cat stau cu el, intrebarea urmatoare este ”La varsta mea mai pot sa-mi pun aparat dentar?„

Ca sa merg dintr-o extrema in alta, aparatul dentar poate sa fie purtat incepand cu varsta de 7 ani si este eficient si la varsta de 70 ani. Si cand zic 70 de ani nu exagerez deloc. Atat in Romania, dar mai ales in zona asiatica, personele care au trecut de prima tinerete apeleaza cu succes la aparatul dentar.

Mai mult de atat, pe acest subiect vorbesc din proprie experienta. La varsta de 35 ani mi-am pus aparat dentar din safir atat pe dintii de sus, cat si pe dintii de jos, iar rezultatele au iesit foarte bune.

Daca aparatul dentar este pentru tine si ai peste 20 ani, atunci poate te intereseaza si acest articol in care vorbim despre: avantajele si dezavantajele aparatelor dentare la adulti.

Cum te ajutam noi

Sa-ti pui aparat dentar este un angajament pe termen lung. Pentru acest lucru, noi trebuie sa ne asiguram ca te vei simti comod la clinica. Pe langa aparatul dentar vei primi si o relatie de lunga durata cu niste oameni, niste profesionisti in domeniul medicinei dentare.

Consultatie – Medicul ortodont analizeaza pozitia si forma dintilor tai. Stabileste daca ai nevoie de aparat dentar si daca raspunsul este DA, ce tip de aparat dentar este mai potrivit pentru tine.

Plan de tratament personalizat – pentru fiecare pacient, ortodontul realizeaza un plan de tratament. Acesta contine amprente dentare, radiografii dentare panoramice si teleradiografii, poze intraorale si extraorale.

Montarea aparatului – montarea aparatului dentar dureaza aproximativ o ora. In aceasta sedinta, la nevoie, se realizeaza si un periaj dentar profesionist.

Controale – activarea aparatului se face lunar, la o data stabilita cu medicul ortodont. Prin activare intelegem consultatii in care se schimba arcurile si elasticele aparatului dentar fix.

Indepartarea aparatului dentar – in general, dupa aproximativ 12 luni aparatul dentar este indepartat iar suprafata dintilor este curatata si lustruita.

Contentia – este reprezentata ori de o gutiera, ori de un mentinator oral. Scopul acesteia este de a mentine dintii pe pozitia nou obtinuta.

Follow up – ai terminat, insa ne revedem. Acum pentru ca dintii sunt in pozitia corecta si arata perfect, cel mai bun lucru pe care puteti sa-l faceti este sa-i mentineti in starea aceasta. Aici intervine vizita anuala la dentist, iar noi ne asiguram ca iti aduci aminte de ea.

 

Cat dureaza tratamentul cu aparat dentar

Aceasta este o intrebare la care este foarte dificil de raspuns punctual. Timpul necesar pentru a aranja dintii pe arcada poate sa varieze intre 3-4 luni si 1,5 ani – 2,5 ani. In medie, pentru un adolescent cu dintii strambi, apartul dentar este dat jos dupa aproximativ 18 luni. Factori care determina perioada in care urmeaza sa purtati aparatul ortodontic sunt urmatorii:

  • varsta pacientului
  • tipul de anomalie dentara si cat de severa este aceasta
  • tipul de aparat utilizat
  • necesitatea altor tipuri de interventii

Important de stiut este faptul ca, daca dupa 3 ani problema nu a fost rezolvata, atunci este posibil sa vorbim despre o eroare de decizie. Este posibil ca tratamentul ortodontic sa nu fi fost varianta corect aleasa.

Intrebari frecvente despre aparat dentar

Pretul aparatului dentar este pentru o singura parte?

Pretul afisat este pentru o singura parte. Este posibil sa ai nevoie de aparat dentar doar sus sau doar jos.

Pot sa platesc in rate?

Atat aparatul dentar, cat si alte servicii se pot achita in rate.

 

Aveti intrebari?

Daca sunt intrebari la care nu am reusit sa va raspundem in acest articol, ne puteti scrie in comentariile acestei pagini daca aceasta sectiune este deschisa. De asemenea, primim intrebari si pe adresa noastra de e-mail office@deltaclinicdent.ro sau direct in formularul de contact.

Daca intrebarea adresata se regaseste in mai multe comentarii sau e-mail-uri, ori daca necesita un raspuns pe larg, este posibil sa realizam un articol care sa raspunda acesteia.