Cat trebuie sa platesti ca sa-ti recapeti zambetul?

Ai intrat pe Google si ai inceput sa cauti “implant dentar pret 2021“ sau “Cat costa un implant dentar in Bucuresti“ si ai dat de aceasta pagina. Daca esti in cautarea unei modalitati de a-ti recupera zambetul, atunci ai ajuns unde trebuie.

Stiai ca, peste 95% dintre pacientii care si-au pus implant dentar la noi, nu se asteptau sa le fie asa de usor? 

Ca si tine, peste 2000 de pacienti au apelat la serviciile noastre, iar rata noastra de succes este de peste 98,7%.

Pana la sfarsitul acestui articol, vei avea toate informatiile necesare pentru a face o alegere corecta.

 • Garantia ca alegi bine din prima
 • Cum sa-ti platesti tratamentele mai usor
 • Cat te costa un implant dentar in total
Implant dentar pret Bucuresti

Implant dentar pret in 2021 – Raspuns rapid

Vei gasi pe internet implanturi dentare de la 200 euro, la 2000 euro. Nu toate sunt la fel, indiferent de ce spun producatorii sau unii medici. Mai jos, am impartit aceste implanturi in 4 categorii, insa pe toata durata articolului vom vorbi doar de 3 categorii si vei vedea de ce.

STANDARDPREMIUMPREMIUM +
500-750 euro750-1000 euro1000-2000 euro

Categoria 4 este formata din implanturi cu origine NECUNOSCUTA care nu se incadreaza in standardele noastre de calitate. Pretul acestora variaza mult, insa le poti gasi si intre 200 si 500 euro. 

Acest articol are menirea de a te ajuta sa te pozitionezi cat mai corect in una dintre cele 3 categorii de implant dentar. La sfarsitul lui vei avea capacitatea de a lua o decizie suficient de informata.

Important de stiut!

Pe intreaga durata a articolului voi vorbi despre 2 sintagme:

 • Cat costa un implant dentar = adica cat costa operatia de inserare a implantului dentar impreuna cu implantul dentar
 • Cat costa tratamentul cu implant dentar = care o sa insemne cat costa de la un capat la altul sa ai un dinte sau o masea in gura.

In toate listele de preturi vei gasi pretul pentru un implant dentar si nu pretul pentru tratamentul cu implant dentar. Si este corect sa fie asa. Asa cum vei vedea, tratamentul cu implant dentar inseamna mult mai mult decat „Cat costa un implant dentar?”

Tot legat de implanturile dentare, am scris un articol despre implant dentar in care am intrat in mult mai multe amanunte legate de modul in care acesta functioneaza si de ce alegerea acestui tratament este ultima solutie pentru un pacient de a avea o viata sanatoasa.

Implant dentar pret? Sau mai bine spus cat costa un tratament cu implant dentar?

Cat costa un implant dentar?” – este o intrebare des adresata de catre pacienti atunci cand vorbim de inlocuirea unui dinte pierdut. Costul unui implant dentar este principalul motiv pentru care multi pacienti, cu indicatii clare de implant dentar, nu apeleaza la aceasta metoda pentru a recupera dintele lipsa.

”Cat costa un implant dentar?” este auzit si atunci cand pacientului i s-a propus, pentru inlocuirea unui dinte, sa se realizeze o punte dentara care sa se sprijine pe dintii alaturati. Pentru a putea oferi un raspuns cat mai detaliat, dar fara sa ne pierdem in amanunte, o sa incerc sa explic costurile pas cu pas.

Desi este un topic separat, trebuie mentionat faptul ca, costul unui tratament cu implant dentar este foarte asemanator cu costul unei punti dentare pe dintii vecini. US National Library of Medicine National Institutes of Health a facut un studiu unde a analizat modul in care pacientii si medicii aleg tipul de tratament atunci cand este vorba de o masea lipsa pe mandibula.

Pentru a intelege de ce anumite implanturi dentare costa 2000 euro, iar altele costa 200 euro, trebuie sa intelegem care sunt criteriile dupa care aceste implanturi dentare sunt catalogate. De asemenea, trebuie inteles modul in care un implant dentar functioneaza si din ce anume este el compus.

Doriti o programare rapida?

  Ioana-Florea-Delta-Clinic-Dent

  Buna ziua, numele meu este Ioana si va voi contacta telefonic pentru a stabili o programare.

  Cat costa un implant dentar? – 6 factori cheie

  Cat costa un implant dentar

  Studiu implant dentar pret

  Am realizat un studiu care a implicat 23 de experti in domeniul implantologiei dentare. In acest studiu am vrut sa aflam cum stabilesc acestia pretul unui implant dentar sau mai bine spus pretul tratamentului cu implant dentar.

  In felul acesta am intocmit top 6 factori cheie in stabilirea pretului unui implant dentar. Cumulati, acesti factori influenteaza pretul implantului dentar. 

  1. Experienta medicului [45% din pret]

  Pretul unui implant dentar este dat, in primul rand, de experienta medicului care pune implantul dentar. Un medic bun este un medic care practica aceasta ramura a stomatologiei de ceva timp si invata permanent din lucrurile bune si mai putin bune.

  Cat costa un implant dentar in Bucuresti

    Un medic experimentat poate sa fie un medic tanar care a putut practica aceasta specialitate sub supravegherea unui specialist si care si-a insusit foarte bine aceste informatii.

  Un alt aspect important, cand vorbim de experienta, este si numarul implanturilor inserate si gradul de reusita. O rata medie de succes este de peste 95%, iar o rata foarte buna de succes este situata peste valoarea de 97%.

  Medicul stomatolog, in esenta, nu vinde un implant dentar. Acesta vinde un serviciu medical, motiv pentru care intrebarea Cat costa un implant dentar?  nu este tocmai corect intocmita. Mai corecta este abordarea Cat costa sa-mi pun un dinte? sau daca vrem sa fim mai pomposi Care este pretul tratamentului cu implant dentar?

  Un medic implantolog, cu experienta si dedicat meseriei sale, poate sa ofere un rezultat constant si predictibil. Din acest motiv, veti gasi implanturi dentare de la acelasi producator, oferite la preturi care variaza mult.

  Dr. Durbac Marius
  • Peste 2500 de pacienti tratati cu implant dentar
  • 12 ani de experienta
  • Peste 10000 de implanturi dentare inserate
  • Specializare in implantologie orala
  • Master in protetica pe sisteme implantare
  • Specializare in radiologie dentara
  • Membru SSER
  • Membru CMDR
  Implanturi dentare pret

  2. Producatorul implantului dentar [30% din pret]

  Pretul unui implant dentar in functie de marca acestuia. Asa cum autoturismele au 4 roti, dar sunt diferite, asa este si la implantul dentar. Toate implanturile dentare sunt compuse dintr-o componenta intraosoasa (implantul dentar), o componenta de legatura (bontul protetic) si o componenta orala, cea vizibila in gura (coroana dentara).

  Avand variatii, in functie de tehnologia folosita si de materialele utilizate, implantul dentar reprezinta aproximativ 30% din costurile totale sau poate chiar mai putin daca sunt incluse si alte tipuri de materiale medicale.

  Putem incadra implanturile dentare in 3 grupe de pret. Avem implanturile Premium Plus, Premium si Standard. Lesne de inteles ca nu vom vorbi de implanturile care nu au o origine bine definita sau care nu au un istoric decent. Aceste tipuri de implanturi cu standarde scazute pot pune in pericol atat protocolul terapeutic, cat si sanatatea pacientului.

  Implanturile Premium Plus

  In aceasta categorie includem cu usurinta produsele oferite de cei de la Nobel Biocare, Straumann si Zimmer Dental.

  Acestia sunt lideri mondiali in realizarea de implanturi dentare. Cercetarile acestora in domeniu au definit modul in care se realizeaza astazi implanturile dentare la nivel mondial.

  Implant dentar pret nobel Implant dentar pret zimmer

  Pretul acestora la Delta Clinic Dent este astfel: Nobel Biocare intre 3500 lei si 4500 lei, in functie de tipul de implant ales.

  Straumann intre 3200 lei si 4100 lei, in functie de tipul de implant ales. Zimmer Dental intre 4200 lei si 4700 lei, in functie de tipul de implant ales.

  Aceste implanturi dentare reprezinta varful de lance al implantologiei mondiale moderne.

  Implanturile Premium

  Aceasta a 2-a categorie de implanturi dentare le numim premium pentru ca sunt implanturi dentare mai calitative si cu o istorie mult mai indelungata fata de implanturile standard.

  Implant-dentar-Megagen Implant-dentar-ARDS- Implant-dentar-AlphaBio

  Vorbim de o istorie indelungata pentru ca acest criteriu ofera o perspectiva mai simplista, dar corecta, referitor la cat de bun este acel implant dentar. Aici includem majoritatea implanturilor realizate in clinicile noastre dentare.

  Enumeram aici producatori precum ARDS, Alpha Bio, Bredent, Megagen, Paltop, Biocon, iar lista este ceva mai lunga.

  Noi realizam tratamente dentare cu implant dentar preponderent cu Alpha Bio 3150 lei, ARDS 2700 lei, Paltop 2900 lei, Biotec 2200 lei.

  Aceste implanturi dentare au un pret ceva mai redus, decat implanturile premium plus, insa ofera o calitate asemanatoare.

  Rata de succes a medicilor nostri este de peste 97% cu aceste tipuri de implanturi dentare.

  Implanturile Standard

  Desi vorbim de aceste implanturi, ca de niste implanturi inferioare calitativ in comparatie cu cele Premium, ele reprezinta varianta de referinta atunci cand vorbim de un implant economic la un pret redus.

  Implant-dentar-BioTec

  Producatori precum BioTec, Surcam sau Dentin au intrat pe piata din Romania relativ de curand si ofera aceste tipuri de implanturi la un pret mai accesibil decat restul implanturilor dentare.

  De ce sa-ti tratezi dintii la noi

  Stim ca probabil esti in cautarea unei solutii cat mai potrivite pentru tine, iar noi chiar credem ca te putem ajuta cu adevarat. Aceasta clinica este mai presus de  o afacere, este casa noastra si ne dorim cu adevarat sa poti face parte dintre acei oameni care ne trec pragul anual.

  Vei gasi intelegere, respect pentru timpul tau si mai presus de toate, vei gasi o echipa de oameni devotati pe care sa te poti baza la nevoie.

  Suntem aici sa-ti ajutam copilul cand urmeaza sa-i cada primul dinte. Suntem aici sa te ajutam pe tine cand zambetul tau nu se mai ridica la nivelul asteptarilor. Suntem aici sa-ti ajutam parintii sau bunicii cand acestia au nevoie de noi toti.

  Experienta

  Peste 12 ani de experienta si zeci, daca nu sute, de conferinte si seminarii la activ.

  Plata in rate

  Poti achita toate tratamentele realizate la noi in rate fixe fara dobanda.

  Garantie

  Beneficiezi de garantie scrisa pentru toate lucrarile protetice realizate de noi.

  Suplimentar, in 2021 introducem un nou sistem de monitorizare a pacientului. In felul acesta ne vom asigura ca implanturile dentare puse in clinica noastra va vor tine o viata.

  3. Locatia clinicii stomatologice [5%]

  La intrebarea Cat costa un implant dentar adresata intr-un cabinet situat in centrul Bucurestiului si aceeasi intrebare adresata intr-o zona la periferie vei primi 2 raspunsuri diferite chiar de la acelasi medic.

  Desi reprezinta o pondere relativ importanta in pretul tratamentului cu implant dentar, locatia nu ar trebui sa fie asa importanta atat timp cat se obtin protocoale de sterilizare la cel mai inalt nivel, iar medicii sunt foarte competenti.

  Medicii nostri realizeaza aceste tratamente cu implant dentar in cele 2 clinici dentare: Delta Clinic Dent | Cismigiu – situata in Bd. Schitu Magureanu, Nr. 7 langa liceul Lazar si Delta Clinic Dent | Stefan cel Mare – situata in Str. Barbu Vacarescu, Nr. 5 langa gura de metrou Stefan cel Mare.

  Cu ajutorul colaboratorilor nostri, incercam sa excludem acest 5% din calculul implanturilor pe care le punem. Consideram ca acest aspect este mult prea putin important atunci cand vorbim de ,,implant dentar pret”.

  Clinica-Dentara-Delta-Clinic-Dent-Bucuresti-Bd.-Schitu-Magureanu,-Nr-7
  Implant dentar Delta Clinic Dent

  4. Investigatiile suplimentare [8%]

  Atunci cand pierzi un dinte sau mai multi, si ai nevoie de un implant sau mai multe implanturi dentare, osul care ramane in urma, atat la mandibula, cat si la maxilar, are de suferit.

  Acest lucru se vede cel mai bine pe o radiografie 3D, unde putem evalua corect osul pacientului din toate punctele de vedere.

  Astfel CBCT sau tomografia dentara de care avem nevoie vine sa elimine inexactitatile unei interventii in „orb”. Cu ajutorul acestor investigatii radiologice, reusim sa stabilim ce tip de os este disponibil, care este volumul acestuia si unde sunt formatiunile anatomice pe care trebuie sa le ocolim.

  Vom alege tipul de implant ca geometrie, ca lungime si latime, bazat pe aceste informatii obiective.

  Primesti Garantie Scrisa

  Toate lucrarile dentare vin cu garantie scrisa. De ce asa? Pentru ca avem incredere in ceea ce facem. Si, desi in medicina dentara garantia este foarte greu de definit si de cuantificat, noi am ales sa ne asumam calitatea serviciilor pe care le prestam.

  5. Materiale si consumabile suplimentare [Procent variabil <8%]

  Aici discutia poate sa fie atat de ampla incat ii putem dedica un intreg articol. Aceste materiale si consumabile suplimentare se refera, in special, la acele cazuri in care suportul osos este deficitar si avem nevoie de aditie osoasa pentru a corecta sau a imbunatati osul care primeste implantul.

  Pentru aceste manopere suplimentare costurile variaza in functie de cantitatea de material folosit.

  Din acest motiv, uneori, pretul unui implant dentar ca tratament variaza substantial.

  Este bine de stiut faptul ca exista si situatii cand nu este nevoie de aditie osoasa si anume: atunci cand este suficient os disponibil sau atunci cand se folosesc tehnici ori sisteme speciale precum sistemul fast and fixed. Poti sa citesti mai multe si pe blogul meu personal drdurbac.ro

  Aditie os si membrana
  cabinet-stomatologic-delta-clinic-dent

  6. Echipamentele auxiliare [4%]

  De ce vorbim de echipamente auxiliare atunci cand discutam despre pret implant dentar? Vorbim de ele pentru ca sunt o componenta importanta in realizarea unui implant dentar de calitate.

  Excluzand scaunul dentar, care are mai mult sau mai putin un impact favorabil in acest proces, toate celelalte echipamente medicale implicate sunt exclusiv destinate acestor manopere.

  Este obligatoriu ca in 2019 un implant dentar sa fie pus cu un fiziodispenser cu racire si care poate sa functioneze in parametrii foarte clar setati.

  Este obligatoriu ca un implant dentar pus in 2019 sa fie mai intai previzualizat din punct de vedere al pozitionarii (acest lucru fiind posibil dupa realizarea unui CBCT)

  Nu mai astepta! Programeaza-te online si vei beneficia de toata priceperea noastra!

  Cat costa tratamentul cu implant dentar? – Cele 5 componente.

  Asa cu am mentionat si in capitolele anterioare, ca sa ai un dinte sau o masea pe implant dentar trebuie sa iei in calcul ca sunt mai multe costuri decat par la prima vedere.

  Cat costa un implant dentar

  In esenta sunt 5 componente care te pot costa bani atunci cand vorbim de costul total al unui tratament cu implant dentar.

  1. Implantul dentar

  Prima si probabil componenta care dicteaza pretul total al unui tratament cu implant dentar este implantul dentar propriu-zis.

  implant dentar pret avantajos bucuresti

  Principalul element al tratamentului cu implant dentar este insusi implantul dentar. In general, costul acestuia determina o mare parte a pretului unui implant dentar ca tratament.

  Implantul dentar este un dispozitiv medical reprezentat de surubul din titan care se insurubeaza in osul pacientului si peste care urmeaza sa fie atasate restul celorlalte componente.

  Implantul dentar simuleaza radacina dintelui natural si reuseste sa o inlocuiasca cu succes.

  2. Bontul de vindecare

  Bontul de vindecare este componenta care se insurubeaza in implantul dentar dupa o perioada de aproximativ 3 luni si ajuta la formarea gingiei.

  Gingia va forma in jurul bontului de vindecare un fel de garnitura care are rol atat estetic, cat si de a opri bacteriile sa se infiltreze in zona implantului dentar introdus in os.

  pret implant dentar

  3. Bont de transfer

  pret implant dentar 2018

  Important in etapa a 2-a a tratamentului cand incepem sa realizam lucrarile protetice definitive.

  O componenta extrem de importanta in amprentarea implantului dentar este bontul de transfer.

  Cu ajutorul acestuia, dar si cu un material de amprenta de calitate buna, se poate amprenta precis pozitia implantului in osul alveolar.

  In felul acesta laboratorul dentar poate sa identifice corect pozitia implantului si sa decida ce bont protetic sa foloseasca. Tot aici se stabileste si angulatia bontului protetic.

  4. Bontul protetic

  O alta componenta care face parte din pretul total al unui implant dentar este bontul protetic. Aceasta componenta face legatura dintre implantul dentar si viitoarea coroana dentara.

  Desi pretul bontului protetic nu este mare, intre 50 – 100 euro pentru majoritatea implanturilor dentare, acesta poate sa fie unul crescut in cazul unor implanturi dentare aplicate in zona frontala.

  In anumite situatii acesta poate sa nu existe atunci cand vorbim de implanturi dentare ”one piece” – dintr-o singura bucata.

  implant dentar sector 2

  5. Coroana dentara

  Coroana dentara este dintele pe care-l vezi in gura. Ea poate fi aplicata atat pe un dinte natural, cat si pe implant.

  Pentru a raspunde in continuare la intrebarea ”Cat costa un implant dentar?”, trebuie sa luam in calcul si coroana dentara chiar daca aceasta nu face parte propriu-zis din implantul dentar.

  Desi este o componenta independenta, care se poate folosi si fara implant dentar, coroana dentara reprezinta dintele final pe care pacientul il vede.

  Pretul unei coroane dentare variaza in functie de materialele folosite. Pentru o coroana de calitate medie, pretul este cuprins intre 600 lei si 800 lei. Pentru o coroana de calitate premium, cum este coroana de zirconiu, pretul este cuprins intre 1150 lei si 1550 lei.

  Puteti citi mai multe despre pretul unei coroane dentare aici

  Solutii Financiare

  Alege sa iti platesti tratamentele stomatologice in rate chiar si fara dobanda. Acum este mai simplu si mai accesibil ca niciodata. Ai la dispozitie metode diferite prin care poti sa iti achiti tratamentele stomatologice:

  Rate fixe fara dobanda

  Rate fixe fara dobanda

  In plus, acum poti achita si in rate direct la clinica noastra stomatologica prin programul Delta Pay. Pentru mai multe detalii verifica sectiunea: Stomatologie in rate.

  Rate fixe cu dobanda

  Rate fixe fara dobanda

  Care sunt etapele si care este pretul pe care il platesti la fiecare etapa?

  Cand vorbim de un implant dentar, de obicei vorbim de 2 etape: una chirurgicala si una protetica. Cand vorbim despre pretul unui implant dentar, vorbim tot de 2 etape: banii pe care ii platesti in etapa chirurgicala si banii pe care ii platesti in etapa protetica.

  Asa cum am descris si anterior, cand vorbim despre pretul implantului dentar ne referim la implant dentar si la toate celalalte componente enumerate mai sus care fac parte din acest ansamblu (bonturi protetice, de transfer sau de vindecare).

  Cand vorbim despre pretul pentru tratament cu implant dentar, pe langa pretul implantului, adaugam pretul coroanei dentare.

  ianuarie 1, 2019

  Etapa Chirurgicala – Ziua 1

  In aceasta etapa platiti pretul afisat in lista pentru un implant dentar. Acesta include pretul implantului si al bonturilor pe care le vom folosi ulterior.

  ianuarie 1, 2019
  ianuarie 1, 2019

  Etapa Protetica – Dupa 3,5 luni

  In aceasta etapa mai platiti costul coroanei dentare afisat in lista de preturi.

  ianuarie 1, 2019

  Cat costa un implant dentar la Delta Clinic Dent.

  Din experienta noastra, impartirea costurilor in foarte multe componente duce la si mai multa confuzie cand vine vorba de pretul unui implant dentar. Desi consideram ca este corect, dintr-un anumit punct de vedere, sa fie afisat pretul doar pe implant dentar si pe componentele separate, noi cei de la Delta Clinic Dent impartim costurile in functie de cele 2 etape. Etapa chirurgicala si etapa protetica.

  cat costa un implant dentar in bucuresti

  1. Etapa chirurgicala

  Aceasta etapa, asa cum spuneam si anterior, este aceea in care se pune implantul dentar. In aceasta etapa platesti implantul dentar si toate componentele care tin direct de acesta. In pretul afisat pentru un implant dentar sunt deja incluse:

  • Operatia de inserare a implantului dentar
  • Surubul de acoperire sau, dupa caz, direct bontul de vindecare
  • Bontul de transfer
  • Bontul protetic standard sau angulat
  • Total pentru un Implant Standard = 2500 lei
  Implant dentar
  AlphaBio
  3150 lei
  Implant dentar
  JD EVOLUTION
  2450 lei
  Implant dentar
  ARDS
  2700 lei
  Implant dentar
  Megagen
  2900 lei
  Implant dentar
  Paltop
  3200 lei
  Implant dentar
  Bredent Blue Sky
  2900 lei
  Implant dentar
  Straumann Pro
  4500 lei
  Straumann Pure
  Ceramic
  5500 lei
  Preturile afisate in aceasta sectiune pot sa difere in functie de data la care a fost scris articolul. Preturi actualizate la zi le gasiti aici: https://deltaclinicdent.ro/preturi/

  2. Etapa protetica

  La costul mentionat anterior se adauga pretul unei coroane dentare. Acesta variaza in functie de calitatea si tipul de coroana dentara aleasa.

  Tipurile de coroane dentare disponibile sunt urmatoarele:

  • Coroana metalo-ceramica pe implant: 900 lei
  • Coroana zirconiu ceramica pe implant: 1550 lei
  • Coroana zirconiu monolit pe implant: 1650 lei
  • Coroana ceramica integral pe implant: 1700 lei

  Preturile afisate in aceasta sectiune pot sa difere in functie de data la care a fost scris articolul. Preturile actualizate la zi le gasiti aici: https://deltaclinicdent.ro/preturi/

  Gasiti mai multe detalii in legatura cu pretul unei coroane si in articolul Cat costa o coroana dentara? 

  Doriti o programare rapida?

   Ioana-Florea-Delta-Clinic-Dent

   Buna ziua, numele meu este Ioana si va voi contacta telefonic pentru a stabili o programare.

   FAQ Cat costa un implant dentar

   Cat costa un implant dentar?

   Un implant dentar costa intre 500 E si 1500 E, in functie de brand-ul implantului dentar si de experienta medicului implantolog.

   Mai sunt si alte costuri cand vorbim de costul unui implant dentar?

   DA. In mod normal, asa cum veti putea gasi in multe liste de preturi, pretul tratamentului cu implant dentar cuprinde implantul dentar, componentele de conectare (bonturi protetice, bonturi de transfer, bonturi de vindecare ) si coroana dentara. Pentru a simplifica lucrurile, noi am impartit costurile in etapa chirurgicala si etapa protetica.

   Pot sa platesc implantul dentar in rate?

   Sigur ca da. Atat etapa chirurgicala (implantul dentar), cat si etapa protetica (coroana dentara) pot fi achitate in rate. Detalii aici: https://deltaclinicdent.ro/stomatologie-in-rate/

   Primesc garantie pentru implantul dentar?

   DA. Primesti 2 tipuri de garantie. Garantia ca implantul dentar nu este respins de corp, adica garantia osteointegrarii, si garantia ca implantul dentar nu are defecte de fabricatie. Suplimentar primesti garantie pentru coroana dentara.

   Aveti intrebari?

   Daca sunt intrebari la care nu am reusit sa va raspundem in acest articol, ne puteti scrie in comentariile acestei pagini daca aceasta sectiune este deschisa. De asemenea, primim intrebari si pe adresa noastra de e-mail office@deltaclinicdent.ro sau direct in formularul de contact.

   Daca intrebarea adresata se regaseste in mai multe comentarii sau e-mail-uri, ori daca necesita un raspuns pe larg, este posibil sa realizam un articol care sa raspunda acesteia.