Dinti din zirconiu – Ghid complet

Probabil ca ati ajuns aici cautand pe google “ coroana zirconiu pret “, “dinti zirconiu pret “ sau “ coroana dentara pret “, si cautati informatii cat mai concrete care sa va ajute sa ve decideti ce tip de coroana dentara este potrivita pentru dumneavoastra.

Stiai ca peste 73% dintre dintre coroanele dentare puse in 2020 au fost dinti din zirconiu? 

Ca si tine, peste 2000 de pacienti au apela la serviciile noastre iar in acest articol vei regasi o parte dintre rezultate.

Daca asa stau lucrurile atunci ati ajuns unde trebuie. In acest articol vom discuta pe larg despre coroane dentare si mult mai specific despre coroana dentara din zirconiu.

Dinti zirconiu pret

 

Dar mai intai hai sa vorbim despre nevoia dumneavoastra. Motivul pentru care ati ajuns sa cauti pe internet ” coroana dentara pret ” ” coroana zirconiu ” sau ” dinti din zirconiu  ” este cel mai probabil acela ca:

 • ori ati scos un dinte si va intereseaza cum poti sa acoperi gaura ramasa
 • ori in urma unor carii mai mari ati avut sau aveti nevoie de un tratament de canal si cel mai probabil o coroana dentara si un pivot dentar cu care sa se acopere radacinile ramase.

In acest articol vom aborda toate etapele prin care trebuie sa treci pentru a avea dinti pusi din zirconiu si vom discuta mai ales de pretul acestora si cum poti sa reduci costurile considerabil.

 

Pretul unei coroane dentare din zirconiu sau cum se mai spune, pretul dintilor din zirconiu este in general, in jur de 1500 lei insa poti gasi preturi incepand cu 700 lei pana la 3100 lei. Diferenta de pret este data in general de calitatea zirconiului din care este facut dintele din zirconiu.

 

Preturi Delta Clinic Dent

 

Coroana zirconiu pretPret
Coroana zirconiu monolit1150 lei
Coroana zirconiu monolit multistrat1350 lei
Coroana zirconiu ceramica1550 lei
Preturile afisate in aceasta sectiune pot sa difere in functie de data la care a fost scris articolul. Preturi actualizate la zi le gasiti aici https://deltaclinicdent.ro/preturi/

 

 

 

 

Ce este o coroana dentara din zirconiu

 

Coroana dentara este in principiu un capac care se pune peste un dinte care a fost deteriorat de carie. Acest capac sau coroana dentara este realizata fie din zirconiu fie din combinatia intre zirconiu si ceramica. 

 

Coroana-dentara-zirconiu

 

Zirconiul este un element chimic folosit in stomatologie sub forma de oxid de zirconiu. Conform US National Library of Medicine National Institutes of Health zirconiul este unul dintre cele mai rezistente materiale utilizate in medicina dentara.

 

Acesta este supranumit „ceramic steel”. In conditi de utilizare normala are o rezistenta la indoire intre 9 si 12 MPa echivalentul a 100 kg pe 1 cm patrat.

 

Coroana din zirconiu rezistenta

 

Coroana dentara din zirconiu este unul dintre multe tipuri de coroana dentara utilizata in stomatologie si se refera in principal la materialul din care este construita coroana dentara.

 

 

Dinti din zirconiu in 2021

 

Asa cum afirmam si la inceputul articolului, peste 73% dintre coroanele dentare puse de noi sunt dintii din zirconiu.

Ce ne ofera viitorul?

Nici nu am intrat bine in 2021 si deja am introdus in practica noastra un nou tip de coroana dentara din zirconiu. ZirCAD Prime este un nou tip de zirconiu dezvoltat de cei ce produc si ceramica integrala Emax si vine cu multe dintre beneficiile ceramicii integrale EMax.

dinti zirconiu

 

 

Tipuri de coroane dentare din zirconiu

 

Coroana din zirconiu se imparte la randul ei in 3 tipuri de coroane:

 

Coroana zirconiu ceramic – reprezinta acel tip de coroana dentara utilizata preponderent pe zona frontala si zona estetica si este realizata din zirconiu acoperit de ceramica.

 

coroana dentara zirconiu ceramica

 

Coroana zirconiu monolit – este acel tip de coroana dentara realizata integral din zirconiu. Acest tip de coroana dentara se foloseste preponderent acolo unde avem nevoie de foarte multa rezistenta.

 

coroana dentara zirconiu

 

Coroana zirconiu monolit multistrat– asemanator cu coroana dentara din zirconiu monolit. Acest tip de coroana dentara este ceva mai estetica si se apropie ca si maturalete de coroana zirconiu ceramica.

 

coroana dentara zirconiu monolit multistrat

 

In momentul de fata, nu numai in clinicile dentare din Bucuresti ci la nivel mondial, coroanele dentare din zirconiu si dintii din ceramica integrala realizate prin tehnica de frezare CAD CAM sunt cea mai buna alegere atunci cand vorbim de a acoperi un dinte stricat.

 

Coroana dentara zirconiu

 

 

De ce aveti nevoie de o coroana dentara?

 

Aveti nevoie de o coroana dentara pentru ca dintele dumneavoastra intr-un fel sau altul nu mai poate functiona cu o simpla plomba dentara. In general, atunci cand aveti nevoie de dinti pusi, fie ca sunt dinti din zirconiu sau nu.

In situatia aceasta  avem 2 scenarii posibile.

1. Inca mai aveti dinte sau radacini dentare

In primul scenariu lucrurile se desfasoara astfel: ati avut sau inca aveti o carie mare pe unul sau mai multi dinti si a inceput sa doara.

Dinte cariat

Va programati la un cabinet stomatologic in principiu pentru a scapa de durere si sunteti atentionat ca acel dinte numai poate fi plombat pentru ca,  caria dentara a ajuns la nerv si trebuie sa scoata nervul dintelui.

Dinte cu tratament de canal

Mai mult, dintele care ramane dupa ce este curatat de carie si tratat pe canal este intr-o situatie incompatibila cu tehnicile folosite pentru plombare. Se scoate nervul dintelui / maselei si se realizeaza un tratament de canal din care rezulta cel mai probabil un rest mic de dinte care nu mai seamana deloc cu un dinte normal.

resturi radiculare

Atunci medicul propune un pivot dentar si apoi o coroana dentara care sa acopere acel pivot dentar.

pivot dentar rcr

2. Ati scos dintele si acum va ganditi la un dinte din zirconiu

In al doilea scenariu alegerile dumneavoastra merg ori spre punte dentara ori spre implant dentar si coroana dentara pe implant. Aici discutia este mult mai lunga intre ce ar trebui sa alegeti atunci cand pierdeti un dinte.

Cat costa un implant dentar vs punte dentara

In ultima vreme tot mai multi pacienti tind spre implant dentar si acesta este un lucru bun. Daca vrei sa gasesti mai multe informatii legate de cat te costa un implant dentar poti sa accesezi si acest articol ” Cat costa un implant dentar

Totusi sunt situatii cand fie din motive economice fie pentru ca pacientul pur si simplu nu doreste implant dentar, alegem sa punem punte dentara care se leaga pe alti dinti.

Fie ca vorbim de prima situatie fie ca vorbim de a 2-a situatie, alegem sa propunem o coroana dentara pentru ca numai astfel putem obtine rezistenta si aspentul estetic.

Cu coroana dentara refacem atat functional cat si estetic un dinte care in mod normal nu ar mai putea functiona.

Fatete-dentare-emax-Bucuresti

Daca doriti sa cititi mai multe despre coroana dentara gasiti in acest articol un ghid  informativ si complet despre coroana dentara in general.

 

 

 

Cum sa alegi o coroana din zirconiu

 

Alegerea coroanei dentare se face in functie de scopul pe care aceasta trebuie sa-l indeplineasca, fie ca este preponderent estetic sau functional.  Tehnologiile si materialele folosite cat si pretul coroanelor dentare joaca un rol important in aceste alegeri

In mai toate cabinetele stomatologice din Bucuresti gasesti cam aceeasi gama de coroane dentare din zirconiu. De retinut totusi ca acelasi produs poate sa fie cormercializata in mai multe variante de calitate.

Spuneam la inceputul articolului ca dintele din zirconiu este un alt tip de coroana dentara si se diferentiaza in mare parte prin materialul utilizat. Tot acolo mentional ca sunt 3 subdiviziuni ale acestui tip de coroana dentara: 

 • Coroana zirconiu monolit
 • Coroana zirconiu monolit multistrat
 • Coroana zirconiu ceramica

dinti zirconiu pret

Alegerea in mod normal ar trebui sa stea in mana medicului stomatolog care realizeaza dintii din zirconiu insa aceasta alegere trebuie sa fie facuta in concordanta si cu dorinta pacientilor.

Revenind la criteriile noastre, haideti sa vorbim de scopul coroanei dentare, tipuri de materiale si tehnologi si nu in ultimul rand de pretul coroanei din zirconiu.

 

Scopul coroanei dentare

Scopul in mare parte ar trebui sa determine ce tip de coroana dentara alegem. Scopul pe care o coroana dentara il poate avea este fie preponderent estetic, cum este in cazul dintilor din zona frontala, fie preponderent functional asa cum este zona maseleleor.

coroana dentara zirconiu ceramica

In cazul coroanelor dentare din zirconiu, aestea satisfac in acelasi timp nevoile estetice ridicate si rezistenta necesara pentru zona molarilor.

Folosim coroana zirconiu ceramica pentru zona frontala si coroana zirconiu monolit in zona laterala.

coroana dentara zirconiu ceramica

Materialul si tehnologia utilizata 

Cand vorbim de coroane dentare din zirconiu si cand vorbim de pretul acestora si implicit de calitate aici apar cele mai mari diferente.

Nu toti dintii din zirconiu sunt facuti lafel si nu toti dintii din zirconiu sunt realizati din acelasi tip de zirconiu. Pe piata medicala exista foarte multe tipuri de zirconiu. Acestea variaza in rezistenta si calitate cat si in modul in care acesta este prelucrat de catre tehnician.

Pretul coroanei dentare din zirconiu

Pretul coroanei din zirconiu a scazut mult fata de acum 10-15 ani. Acum, dupa 2021 pretul coroanei dentare din zirconiu a scazut dramatic. Acest lucru se datoreaza faptului ca echipamentele necesare realizari acestui tip de lucrare protetica a scazut destul de mult.

Un alt factor, din pacate negativ, este aparitia pe piata a diferitelor compani care produc discuri din zirconiu de o calitatea indoielnica. De aici apar in general si acele preturi de 699 lei coroana din zirconiu sau lucruri de genul acesta.

Si nu in ultimul rand pretul unui dinte din zirconiu este dat de experienta medicului si a tehnicianului care realizeaz coroana dentara.

 

 

Care sunt etapele in realizarea unei coroane din zirconiu

 

Coroanele dentare fie ca vorbim de cele din zirconiu sau de alt tip de material sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara. Aceste sunt aplicate in gura pacientului de catre medicul stomatolog dupa realizarea unor verificari . Acest lucru separa realizarea acestora de la un capat la altul in 2 etape distincte care se intercaleaza intre ele.

Etapele clinice 

Sedinta 1 – Etapa clinica ( in cabinetul stomatologic )

Se slefuieste dintele si se pregateste pentru amprentare. Amprentarea se face pentru a transmite laboratorului informatii legate atat de dintele care trebuie sa primeasca o coroana dentara cat si dintii cu care aceasta coroana urmeaza sa relationeze. 

amprenta dinti zirconiu

In aceasta sedinta, de cele mai multe ori se realizeaza o coroana dentara provizorie din acrilat.

 

Etapa de laborator

 

Amprenta dentara urmeaza sa fie scanata 3D si apoi se realizeaza modelul de lucru. In momentul de fata se realizeaza trecerea de la modelul de gips la modelele realizate 3D pentru ca acestea sunt realizate la o precizie mult mai mare. 

 

fatete dentare

 

Aici deja incep sa apara diferentele de calitate intre coronele realizate pe model digital si cele pe model analog.

 

Pe acest model se modeleaza structura viitoarei coroane din zirconiu. In functie de tipul ales, zirconiu monolit sau zirconiu ceramica, se modeleaza fetele dintelui de zirconiu apoi se modeleaza interiorul acesteia.

 

cad-cam-coroana-dentara bucuresti

 

Laboratoarele dentare cu care colaboram detin atat tehnologiile necesare realizari acestor dinti din zirconiu. Pe langa tehnologie este obligatorie si priceperea necesara pentru realizarea de dinti de portelan.

 

Aici se acorda o atentie deosebita pentru ca va determina modul in care aceasta se va atasa de dinte.

 

coroana-cad-cam bucuresti

 

 

Dupa modelajul 3D se trimite la masina CAD CAM de frezat si apoi se produce piesa finita. La final se aplica pe coroana din zirconiu ceramica si se da un glant.

 

coroana dentara ceramica

 

Lucrarea dentara este retrimisa catre cabinetul stomatologic.

 

Sedinta 2 – Etapa clinica

Dentistul protetician verifica lucrarea primita de la laborator in prealabil. Aceasta trebuie sa corespunda in primul rand exigentelor dentistului.

Coroana zirconiu pret

Se verifica in gura pacientului cat de bine se adapteaza coroana dentara si apoi, la nevoie, se fac adaptarile necesare in asa fel incat aceasta sa relationeze perfect cu dintele suport, gingia invecinata cat si dintii vecini.

 

Cat dureaza de la un capat la altul sa-ti pui dinti din zirconiu.

Total Time: 7 days

Sedinta 1 – Ziua 1

Se slefuieste dintele, se ia amprenta, se realizeaza coroana provizorie acolo unde este cazul

Sedinta 2 – Ziua 4

Desi este o sedinta care poate sau nu sa existe este bine sa o mentionam. in cazul lucrarilor dentare mari se realizeaza o proba intermediara. Aici se verifica cat de bine se aseaza coroana dentara pe dintele dumneavoastra.

Sedinta 3 – Ziua 7

Se verifica iar adaptarea coroanei dentare dupa care aceasta se cimenteaza pe dinte.

 

 

Coroana zirconiu poze – Inainte si dupa

 

O poza cat o mie de cuvinte. Este cat se poate de adevarat mai ales cand vorbim de coroenele din zirconiu aplicate pe zona frontala. In imaginile urmatoare sunt prezentate o serie variata de cazuri. Ele sunt alese in asa fel incat sa acopere toata gama de aplicati ale dintilor din zirconiu, de la un dinte sau masea la refacerea intregi danturi.

 

Maria 34 ani

Nemultumirea pacientului a fost una legarat de modul inestetic in care se tot refaceau plombele pe dintii din fata. Pentru acest pacient am realizat:

 • curatarea de carie si plombe vechi
 • tratamente si retratamente de canal
 • 8 dinti din zirconiu individualizati
Coroana zirconiu pret

Dana 26 ani

Pacienta a avut in trecut dintele tratat pe canal intr-o alta clinica stomatologica si aplicata o plomba deasupra. A ajuns la noi cu dintele fracturat. Am facut urmatoarele: 

 • curatarea materialului aplicat anterior
 • evaluarea tratamentului de canl – acesta este bun si nu a trebuit corectat
 • coroana de zirconiu monolit multistrat
coroana dentara inainte si dupa

 

Elena 56 ani

Caz extrem de complex ce a necesitat operati de repozitionare de nervi si insertia implanturilor dentare. Pe langa implanturi si operati am facut: 

 • definit si inregistrat planul de ocluzie
 • realizat machete si modele de proba
 • 2 punti totale din zirconiu, una maxilara si una mandibulara
Coroana zirconiu pret

 

 

Cat costa o coroana dentara din zirconiu

 

Bine bine, dinti din zirconiu dar cat costa un dinte din zirconiu? Asa cum spuneam si anterior pretul dintilor din zirconiu a scazut foarte mult fata de acum 10 ani. Daca o coroana din zirconiu costa acum 10 ani peste 4000 lei acum costul mediu al unei coroane a scazut la jumatate.

Am facut o mica cercetare referitor la pretul unei coroane dentare din zirconiu. Am realizat o cautare pe google dupa urmatori termeni “ coroana zirconiu, coroana zirconiu pret, dinti zirconiu sau dinti zirconiu pret ” si am obtinut urmatoarele rezultate:

 

Pret coroana zirconiu in Bucuresti

 

Cele mai scumpe coroane din zirconiu2200 – 3100
Preturi medii ale coroanelor din zirconiu1150 – 1650
Cei mai ieftini dinti din zirconiu700 – 1150
Preturile afisate in aceasta sectiune pot sa difere in functie de data la care a fost scris articolul. Preturi actualizate la zi le gasiti aici https://deltaclinicdent.ro/preturi/

 

Asa cum puteti vedea si din tabelul alaturat, pretul unei coroane din zirconiu, in Bucuresti, variaza intre 700 lei si 3100 lei.

Acest pret este influentat de multe aspecte insa ce este important de retinut este ca nu toate lucrarile dentare foarte scumpe sunt neaparat cele mai bune si nu toate lucrarile foarte iesftine sunt neaparat cele mai proaste.

La Delta Clinic Dent pretul coroanei dentare se regaseste in zona medie a preturilor insa avem toata increderea ca oferim dinti din zirconiu la cel mai inalt nivel de calitate atat din partea medicilor cat si a materialelor utilizate.

 

Pret coroana zirconiu la DELTA CLINIC DENT

 

Coroana zirconiu pretPret
Coroana zirconiu monolit1150 lei
Coroana zirconiu monolit multistrat1350 lei
Coroana zirconiu ceramica1550 lei
Preturile afisate in aceasta sectiune pot sa difere in functie de data la care a fost scris articolul. Preturi actualizate la zi le gasiti aici https://deltaclinicdent.ro/preturi/

 

Intr-un interviu recent dat de catre Gordon J. Christensen, DDS, PhD, MSD, acesta vorbeste despre rata de esec al coroanelor dentare din zirconiu si cum o tehnologie atat de inovatoare, care nu este aplicata corect poate sa duca la esec.

Tot in acest articol se vorbeste si despre cum zirconiul nu mai e tocmai zirconiu si cum pretul redus se transpune intr-un produs de slaba calitate. 

 

 

 

Cine-ti punde coroana din zirconiu

Cateva repere pentru a-ti alege medicul dentist care sa-ti ofere aceste servicii sunt urmatoarele:

 • Medicul dentist cu experienta necesara. Dentistul ar trebui sa-ti poata raspunde usor la toate intrebarile legate de manopera urmarita. 
 • Confortul dumneavoastra. Este important sa va simtiti confortabil cu dentistul ales. Aveti intrebari? Nu ezitati sa i le adresati. Datoria noastra ca medici este sa va oferim pe langa tratamente sigure si de calitate si informatiile de care aveti nevoie.
 • Personalul clinicii stomatologice. Gaseste un loc unde esti primit cu bratele deschise. Toti suntem satui de fete uraciase de la care zmulgi cu clestele o informatie.
 • Tehnologie si calificarile medicilor. Aceste 2 aspecte merg mana in mana. Ai nevoie de un medic suficient de educat care sa stie sa-ti propuna un tratament potrivit nevoilor tale. Acel medic in schimb are nevoie de echipamente noi si actuale pentru a oferi acel tratament.

 

 

 

 

5 Avantaje ale coroanelor dentare din zirconiu

 

 1. Coroana de zirconiu este extrem de estetica.

Putem afirma cu usurinta ca acest tip de coroana dentara reprezinta standardul de aur in ceea ce priveste estetica dentara. Coroana de zirconiu este realizata integral printr-un proces numit CAD CAM, proces computerizat.

Avand o transluciditate asemanatoare cu a dintelui natural, tehnicianul dentar reuseste sa reproduca chiar si cele mai complicate tipologi de dinti. Dintele de zirconiu va arata identic cu dintele natural!

 1. BioCompatibilitate totala 

In stransa legatura cu primul avantaj, biocompatibilitatea se reflecta direct in obtinerea unui estetic perfect. Spre deosebire de alte materiale folosite in medicina dentara, care pot sa irite sau sa pigmenteze gingia, coroana de zirconiu nu interactioneaza cu gingia in nici un fel.

Acest lucru duce la obtinerea unui aspect perfect al legaturii intre gingie si dinte.

 1. Dintii de zirconiu sunt foarte rezistenti.

Fie ca vorbim de dinti din zirconiu intr-o punte dentara fie ca vorbim de o singura coroana dentara din zirconiu, acest tip de lucrari protetice sunt extrem de rezistente la uzura si la pigmentare.

Ceramica aplicata pe suportul de zirconiu are o elasticitate asemanatoare cu acesta. Acest fapt conduce la o scadere a riscului ca, coroana sa vrape sau sa apara fisuri.

 1. Precizie in realizare.

Desi o parte mai putin vazuta, dar foarte importanata, este precizia cu care se poate realiza coroana dentara. Atunci cand vorbim de coroana dentara de zirconiu sau de coroanele dentare integral ceramice, aceasta precizie este de ordinul micronilor.

Modul in care se realizeaza etansarea marginala a dintelui slefuit sau a bontului protetic folosit la implant dentar este cruciala pentru sanatatea lucrarii dentare. Acelasi lucru se intampla si intre dintele natural si coroana din zirconiu.

 1. Costul dintilor de zirconiu.

Daca in 2009 vorbeam de aceste tipuri de coroane dentare de zirconiu la superlativ dar cu jumatate de gura, o faceam pentru ca pretul lor erea destul de ridicat. Atunci un dinte de zirconiu ajungea si la 3500 lei.

Pretul a fost dictat multa vreme de lipsa de aparatura performanta cu care sa se poata realiza aceste coroane. Acum, in 2021 pretul lor a scazut mult. Pretul unei coroane dentare de zirconiu variaza intre 1000 si 2500 lei, in functie de calitatea materialelor folosite, adica zirconiul folosit, de laboratorul dentar si de clinica dentara in care este pus.

 

 

Intrebari frecvente legate de coroana zirconiu

 

Cat de rezistenta este coroana de zirconiu?

Coroana de zirconiu este foarte rezistenta. Defapt este extrem de rezistenta. Acest tip de coroana dentara se poate folosi atat ca si coroana independenta cat si ca punte dentara din zirconiu.

Cat dureaza tot procesul?

Depinde foarte mult de suportul pe care urmeaza sa fie pusa coroana de zirconiu. Atunci cand dintele are deja tratament de canal realizat sau, in cazul implanturilor dentare, cand acestea au fost deja introduse in os, tot procesul se desfasoara pe aproximativ o saptamana jumatate sau chiar mai putin.
Coroana de zirconiu, fiind realizata computerizat, este foarte bine adaptata dintilor vecini si din acest motiv avem foarte multe probe de realizat.

Aveti oferte? Pret coroana zirconiu. Cum poate sa coste doar atat?

Uneori avem oferte la avest serviciu stomatologic. Putem sa oferim acest pret, pentru coroana zirconiu, pacientilor nostri datorita parteneriatelor si volumului mare de coroane dentare achizitionate de clinica noastra.
Putem, in acest fel, sa pastram nivelul inalt de calitate pentru actul terapeutic si la un pret scazut. Acest pret coroana zirconiu este valabil doar pe perioada ofertei promotionale. Ofertele la coroane de zirconiu sunt oferite in general de 3 ori pe an.

Pot sa platesc in rate?

Sigur ca poti sa platesti in rate. Ai de ales intre : Rate fara dobanda si fara avans prin intermediul cardurilor bancare Star BT si Card Avantaj sau prin Rate direct in cabinet, fara dobanda

Coroana zirconiu. Se poate pata?

Atat coroana de zirconiu cat si coroanele metalo-ceramice sau coroanele integral ceramice nu au voie sa se pateze sau sa se coloreze.
Daca acest lucru se intampla atunci vina este a noastra (laborator si cabinet stomatologic) si suntem datori sa o remediem. Afirmam aceste lucruri pentru ca stim ca, coroanele de zirconiu nu se coloreaza.

 

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]