COSTUL UNUI IMPLANT DENTAR

Ai cautat pe Google ” implant dentar pret ” sau ” implant dentar bucuresti pret ” adica in esenta cat costa un implant dentar in 2018? Daca ai pierdut un dinte sau mai rau, nu mai ai nici un dinte si te intereseaza costul unui implant dentar atunci ai ajuns unde trebuie. Pana la finalul acestui articol vei afla cat te costa sa-ti pui dinti cu ajutorul implanturilor dentare.

Cat costa un implant dentar?

” Cat costa un implant dentar ? ” este o intrebare des adresata de catre pacienti atunci cand vorbim de inlocuirea unui dinte pierdut. Costul unui implant dentar este principala cauza pentru care multi pacienti cu indicatii clare de implant dentar, nu apeleaza la acesta metoda, pentru a recupera dintele lipsa.

” Cat costa un implant dentar ? ” este auzit si atunci cand pacientului i sa propus, pentru inlocuirea unui dinte, sa se realizeze o punte dentara care sa se sprijine pe dintii alaturati. Pentru a putea oferi un raspuns cat mai detaliat, dar fara sa ne pierdem in amanunte, o sa incerc sa va explic costurile pas cu pas.

Pentru a intelege de ce anumite implanturi dentare costa 2000 euro iar altele costa 200 euro, trebuie sa intelegem care sunt criteriile dupa care aceste implanturi dentare sunt catalogate. Deasemenea, trebuie inteles modul in care un implant dentar functioneaza si din ce anume este el compus.

implant-dentar-pret-v3-promotie-300-b

Tot legat de implanturile dentare am scris un articol despre implant dentar in care am intrata in mult mai multe amanunte legate de modul in care acesta functioneaza si de ce alegerea acestui tratament este ultima solutie pentru un pacient, de a avea o viata sanatoasa.

Vom stabili clar, la ce sa te astepti atunci cand vorbim de pretul final al unui implant dentar si mai exact cand spun ” implant dentar pret ” la ce se refera acest pret. Vom stabili din ce este compus pretul intregului proces ( adica cat platesti la sfarsit ), ce tipuri de implanturi dentare sunt comercializate in Romania si care sunt cele 8 criterii care definesc pretul unui implant dentar ca si tratament stomatologic.

Mai exact vei citi despre:

  • din ce este compus pretul unui implant dentar
  • 6 motive pentru care variaza pretul unui implant dentar
  • ce tipuri de implanturi sunt disponibile pe piata din Romania si la ce pret

Din ce este compus pretul unui implant dentar

1. Implant dentar

implant dentar pret avantajos bucuresti Principalul elemet al tratamentului cu implant dentar este insusi implantul dentar. In general costul acestuia determina o mare parte a pretului unui implant dentar ca si tratament. Implantul dentar este un dispozitiv medical si este reprezentat de surubul din titan care se insurubeaza in osul pacientului si peste care urmeaza sa fie atasate restul celorlalte componete.

Implantul dentar simuleaza radacina dintelui natural si reuseste sa o inlocuiasca cu succes.

2. Bont de vindecare

pret implant dentarBontul de vindecare este componenta care se insurubeaza in implantul dentar dupa o perioada de aproximativ 3 luni si ajuta la formarea gingiei. Gingia va forma in jurul bontului de vindecare un fel de garnitura care are rol atat estetic cat si de a opri bacteriile sa se infiltreze in zona implantului dentar introdus in os.

3. Bont de transfer

pret implant dentar 2018O componenta extrem de importanta in amprentarea implantului dentar este botul de transfer. Cu Ajutorul acestuia si cu un material de amprenta de calitate buna se poate amprenta precis pozitia implantului in osul alveolar.

In felul acesta laboratorul dentar poate sa identifice coret pozitia implantului si sa decida ce bont protetica sa foloseasca. Tot aici se stabileste si angulatia bontului protetic.

4. Bontul protetic

pret implant dentar bucurestiO alta componenta care face parte din pretul total al unui implant dentar este bontul protetic. Acesta componenta face legatura dintre implantul dentar si viitoarea coroana dentara. Desi pretul bontului protetic nu este mare, aproximativ 50 euro  la majoritatea implanturilor dentare, acesta poate sa fie unul crescut in cazul unor implanturi dentare aplicate in zona frontala sau poate sa nu existe atunci cand vorbim de implanturi dentare ” one piece” dintr-o singura bucata.

5. Coroana dentara

Dintii de portelan Coroana dentara ceramica coronite dentarePentru a raspunde in continuare la intrebarea ” Cat costa un implant dentar ? ” trebuie sa luam in calcul si coroana dentara chair daca aceasta nu face parte proprizis din implantul dentar. Desi este o componenta independenta, care se poate folosi si fara implant dentar, coroana dentara reprezinta dintele final pe care pacientul il vede. Pretul unei coroane dentare variaza in functie de materialele folosite. Pentru o coroana de calitate medie, pretul este cuprins intre 600 lei si 800 lei, Iar pentru o coroana de calitate premium cu este coroana de zirconiu pretul este cuprins intre 1150 lei si 1550 lei.

De ce la Delta Clinic Dent?

6 motive pentru care variaza pretul unui implant dentar

Sau de ce costa un Implant dentar intre 200 si 2000 de euro!

Am realizat un studiu care a implicat 23 de experti in domeniu implantologiei dentare. In acest studiu am vrut sa aflam cum stabilesc acestia pretul unui implant dentar sau mai bine spus pretul tratamentului cu implant dentar. In felul acesta am intogmit top 6 factori cheie in stabilirea pretului unui implant dentar.

1. Experienta medicului [45% din pret]

Pretul unui implant dentar este dat in primul rand de experienta medicului care pune implantul dentar. De la inceput vreau sa specific clar faptul ca experienta unui medic nu este data numai de varsta medicului. Un medic experimentat poate sa fie un medic tanar care a putut practica aceasta specialitate sub supravegherea unui specialist si care si-a insusit foarte bine aceste informatii.

Un alt aspect important cand vorbim de experienta este si numarul implanturilor inserate si gradul de reusita. O rata medie de succes este de peste 95% iar o rata foaste buna de scuces este situata peste valoarea de 97%.

Medicul stomatolog in esenta nu vinde un implant dentrar. Acesta vinde un serviciu medical motiv pentru care intrebarea Cat costa un implant dentar?  nu este tocmai corect intogmita. Mai corescta este abordarea Cat costa sa-mi pun un dinte? sau daca vrem sa fim mai pomposi Care este pretul tratamentului cu implant dentar?

Un medic implantolog cu experienta si dedicat meseriei sale poate sa ofere un rezultat constant si predictibil motiv pentru care de multe ori veti gasi implanturi dentare de la acelasi producator oferite la preturi care variaza mult.

2. Producatorul implantului dentar [30% din pret]

Pretul unui implant dentar in functie de marca acestuia. Asa cum la autoturisme, toate au 4 roti dar costul difera mult, asa si la implantul dentar. Toate implanturile dentare ca si tratament sunt compuse dintr-o componenta intraososasa ( implantul dentar ) o componenta de legatura ( bontul protetic )  si o componenta orala, cea vizibila in gura ( coroana dentara ).

Avand variati, in functie de tehnologia folosita si de materialele utilizate, implantul dentar, reprezinta aproximativ 30% din costurile totale sau poate chiar mai putin daca sunt incluse si alte tipuri de materiale medicale.

Putem incadra implanturile dentare in 3 grupe de pret. Avem implanturile Premium Plus , Premium si Standard. Lesne de inteles ca nu vom vorbi de implanturile care nu au o origine bine definita sau care nu au un istoric decent. Aceste tipuri de implanturi cu standarde scazute pot pune in pericol atat protocolul terapeutic cat si sanatatea pacientului.

Implanturile Premium Plus

In aceasta catogorie includem cu usurinta produsele oferite de cei de la Nobel Biocare, Straumann si Zimmer Dental. Acestia sunt lideri mondiali in realizarea de implanturi dentare. Cercetarile acestora in domeniu au definit modul in care se realizeaza astazi implanturile dentare la nivel mondial.

Pretul acestora la Delta Clinic Dent este astfel: Nobel Biocare intre 3500 lei si 4500 lei in functie de tipul de implant ales. Strauman intre 3200 lei si 4100 lei in functie de tipul de implant ales. Zimmer Dental intre 4200 lei si 4700 lei in functie de tipul de implant ales.

Aceste implanturi dentare reprezinta varful de lance al implantologiei mondiale moderne.

Implanturile Premium

Aceasta a 2-a categorie de implanturi dentare le numim premium pentru ca sunt implanturi dentare mai calitative si cu o istorie mult mai indelungata fata de implanturile standard. Vorbim de o istorie indelungata pentru ca acest crieteriu ofera o perspectiva mai simplista dar corecta referitor la cat de bun este acel implant dentar. Aici includem majoritatea implanturilor realizate in clinicile noastre dentare.

Enumeram aici producatori precum ARDS, Alpha Bio, Bredent, Megagen, Paltop, Biocon iar lista este ceva mai lunga. Noi realizam tratamente dentare cu implant dentar preponderent cu AlphaBio 3150 lei, ARDS 2700 lei, Paltop 2900 lei, Biotec 2200 lei.

Aceste implanturi dentare au un pret ceva mai redus decat implanturile premium plus insa ofera o calitate asemanatoare. Rata de succes a medicilor noastri este de peste 97% cu aceste tipuri de implanturi dentare.

Implanturile Standard

Desi vorbim de aceste implanturi ca de niste implanturi inferioare ca si calitate in comparatie cu cele Premium ele reprezinta varianta de referinta atunci cand vorbim de un implant economic la un pret redus. Producatori precum Surcam sau Dentin au intrat pe piata din Romania relativ de curand si ofera aceste tipuri de implanturi la un pret mai acecesibil decat restul implanturilor dentare.

3. Locatia clinicii stomatologice [5%]

La intrebarea Cat costa un implant dentar adresata intr-un cabinet in centrul Bucurestiului si aceeasi intrebare adresata intr-o zona la periferie va primi 2 raspunsuri diferite chiar de la acelasi medic.

Desi reprezinta o pondere relativ importanta in pretul tratamentului cu implant dentar, locatia nu ar trebui sa fie asa importanta atat timp cat se obtin protocoale de sterilizare la cel mai inalt nivel iar medicii sunt foarte competenti.

Medicii nostri realizeaza aceste tratamente cu implant dentar in cele 2 clinici dentare; Delta Clinic Dent | Cismigiu – situata in Bd. Schitu Magureanu, Nr. 7 langa  liceul Lazar si Delta Clinic Dent | Stefan cel Mare – situata in Str. Barbu Vacarescu, Nr 5 langagura de metrou Stefan cel Mare.

Cu ajutorul colaboratorilor nostri incercam sa excludem acest 5% din calculu implanturilor pe care le punem. Consideram ca acest aspect este mult prea putin important atunci cand vorbim de ” implant dentar pret „.

4. Investigatiile suplimentare [8%]

Atunci cand pierzi un dinte sau mai multi si ai nevoie de un implant sau mai multe implanturi dentare, osul care ramane in urma atat la mandibula cat si la maxilar are de suferit. Acest lucru se vede cel mai bine pe o radiografie 3D unde putem evalua corect osul pacientului din toate punctele de vedere.

Implant-dentar-CBCT

Astfel CBCT sau tomografia dentara de care avem nevoie vine sa elimine inexactitatile unei intevetii in „orb”. Cu ajutorul acestor investigatii radiologice reusim sa stabilim ce tip de os este disponibil, care este volumul acestuia si unde sunt formatiunile anatomice pe care trebuie sa le ocolim. Vom alege tipul de implant ca si geometrie cat si ca lungime si latime bazat pe aceste informatii obiective.

5. Materiale si consumabile suplimentare [Procent variabil <8%]

Aici discutia poate sa fie atat de ampla incat ii putem dedica un intreg articol. Aceste materiale si consumabile suplimentare se refera in special in acele cazuri in care suportul osos este deficitar si avem nevoie de aditie osoasa pentru a corecta sau a imbunatati osul care primeste implantul. Pentru aceste manopere suplimentare costurile variaza destul de mult in functie de cantitatea de material folosit.

Din acest motiv uneori pretul unui implant dentar ca si tratament variaza substantial.

6. Echipamentele auxiliare [4%]

De ce vorbim de echipamente auxiliare atunci cand vorbim de pret implant dentar? Vorbim de ele pentru ca sunt o componenta importanta in realizarea unui implant dentar de calitate. Excluzand scaunul dentar care mai mult sau mai putin are un impact favorabil in acest proces, toate celalate echipamente medicale implicate sunt exclusiv destinate acestor manopere.

trusa implant

Este obligatoriu ca in 2018 un implant dentar sa fie pus cu un fiziodispens care are racire si care poate sa functioneze in niste paramentri foarte clar serati. Este obligatoriu ca un implant dentar pus in 2018 sa fie intai previzualizat din punct de vedere al pozitionari ( acest lucru fiind posibil dupa realizarea unui CBCT )

Parerea pacientilor

Eu mi-am pus fatete dentare in 2011 la doctorul Durbac. De atunci nu am avut nici o problema cu ele. De cele mai multe ori parerile sunt impartite in legatura cu fatetele dentare.  Prietena mea imi spunea sa nu-mi pun ca nu o sa arate bine iar acum si ea are :)

Adrian Dima

Am fatete dentare puse in 2013 la un cabinat in Bacau. Singurul lucru negativ a fost ca a trebuit sa-mi scot nervul la un dinte pe care il aveam foarte stramb si nu putea sa imi puna fateta si pe iel daca nu-l slefuia mult. Pareri pro fatete dentare: – te schimba ca look intr-o saptamana – pe mine nu m-a durut – dupa 2 ani inca le am si nu a picat nici una. Pareri Contra fatete dentare: – a trebuit sa-mi scoata nervul dintelui

Nitu Mihaela

Cele mai importante implanturi dentare de pe piata din Romania

Am luat top 10 cautari pe google dupa ” Implant dentar pret 2018 „,  ” implant dentar preturi ” si ” cat costa un implant dentar ” si am intogmit un clasament cu cele mai importante implanturi dentare utilizate in Bucuresti si in Romania. Pentru fiecare implant dentar mentionat in acest top voi trece pretul mediu cat si pretul din Clinica noastra dentara si va voi mentiona cateva caracteristici ale acestora.

Implant-dentar-Megagen

MEGAGEN

Unul dintre cele mai cunoscute implanturi dentare, la ora actuala, in Romania este produs in Coreea si este printe acele implanturi de calitate Premium. Este utilizat in toate tipurile de protezari pe implant si are un pert cuprins intre 2500 lei si 3100 lei. La noi pretul este de 2590 lei cu Bont protetic inclus.

PRET 2590 lei
CALITATE Premium
Implant dentar ARDS Partener Delta Clinic Dent 5

ALPHA BIO

Un implant dentar cu lunga o istorie pe piata din Romania, Ca mai toate implanturile dentare produse in Israel si acestea sunt incluse in categoria implanturilor Premium avand un istoric indelungat. Aceste implanturi sunt foarte versatile si sunt folosite in majoritatea situatiilor unde nu sunt probleme desavarsite. Pretul acestui implant la Delta Clinic Dent este de 3150 lei cu Bont Protetic inclus.

PRET 2700 lei
CALITATE Premium
Implant dentar ARDS Partener Delta Clinic Dent 4

ARDS

Un alt implant dentar de origine Israeliana care a aparut pe piata din Romania inca din anii 90. Un implant dentar cu un raport calitate pret excelet dar care are anumite limitari in ceea ce priveste varietatea dimensiunilor. Pretul acestui implant la Delta Clinic Dent este de 2700 lei cu Bont Protetic inclus.

PRET 2700 lei
CALITATE Premium

Beneficiaza de o consultatie Gratuita!

Afla daca esti un candidat ideal direct de la medicul specialist. Consultatia este gratuita iar informatiile primite te vor ajuta sa iei decizia potrivita.

Timpul tau este pretios!

Te programam in functie de programul tau. Te putem programa dimineata, inainte de serviciu, la pranz,in pauza de masa, sau seara dupa munca.

0/5 (0 Reviews)