Daca si tu te confrunti cu lipsa dintilor atunci sigur ai inceput cautarile pe internet dupa Proteza fixa cu 4 implanturi pret. Cu siguranta v-ați gândit cât ar putea costa o astfel de intervenție.

Proteza Fixa cu 4 Implanturi - Pret, Etape și Variante

Daca nu, aceasta este o întrebare care merită pusă, mai ales dacă sunteți în căutarea unei soluții eficiente și durabile pentru înlocuirea dinților.

Cat costa o proteza fixa cu 4 implanturi in Bucuresti?

Pretul unei proteze dentare fixe cu 4 implanturi este compus din 3 elemente: Pretul implanturilor, pretul protezei provizorii si pretul protezei finale.

In functie de clinica si medicul la care apelezi pretul pentru o proteza fixa cu 4 implanturi variaza intre 25000 ron si 50000 ron.

4 implanturi INNO + proteza fixa provizorie + proteza fixa definitiva metalo ceramica

Daca scoatem din calcul protezarea provizorie atunci pretul unei proteze dentare fixe pe implanturi variaza in functie de 2 criteri:

 • Calitatea implanturilor dentare inserate

 • Ce tipuri de proteze dentare finale sunt utilizate

Etapa 1, etapa chirurgicala, etapa in care medicul stomatolog va realiza inserarea implanturilor dentare. Pretul platit in aceasta etapa este cel pentru implanturi. Implaturile dentare vin in multe forme si cu costuri extrem de variate. Inserarea implanturilor reprezinta costul initial.

Daca vrei sa afli mai multe detalii legate de pretul unui implant dentar in general citeste articolul in care vorbim despre acest subiect.

Implanturile le putem clasifica in 3 grupe:

 1. Standard – aprox. 500 euro

 2. Medii – aprox. 700 euro

 3. Premium – aprox. 900 euro

Etapa a 2-a, etapa protetica, intra in calcul dupa 6 luni si reprezinta momentul cand se realizeaza lucrarea finala.

Protezele dentare pot fi realizate din mai multe materiale insa cele mai cunoscute sunt:

 • proteze dentare metalo acrilice

 • proteza dentara fixa metalo ceramica

 • proteză dentară din zirconiu

Decizia trebuie sa fie in armonie cu nevoile pe care le are pacientul si decizia pe care o ia medicul.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este asemanator cu un surub. In lipsa dintilor, acesta se infileteaza in osul pacientului de catre medicul stomatolog. El poate sa inlocuiasca unul sau mai multi dinti Peste implantul dentare se aplica o lucrare dentară fixa sau detasabila.

Ce este o proteza fixa cu 4 implanturi?

O proteză fixa cu 4 implanturi este o soluție pentru înlocuirea dinților lipsă și restabilirea unei funcționalități și estetici dentare complete.

Aceasta reprezintă o opțiune durabilă și stabilă, care oferă pacienților o soluție permanentă și confortabilă în comparatie cu alte metode de înlocuire a dinților.

Prin utilizarea a 4 implanturi dentare, proteza dentara fixă poate fi ancorată în mod sigur în maxilar sau mandibulă.

Implanturile sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei și devin o bază solidă pentru proteza fixă.

Această tehnologie modernă permite pacienților să se bucure de o fixare puternică, evitând astfel dezavantajele protezelor tradiționale care se pot mișca sau aluneca în gură.

Ce este o proteza fixa cu 6 implanturi.

Ca si in cazul protezei dentare fixe cu 4 implanturi, proteza dentară cu 6 implanturi dentare se fixeza in os si ofera o foarte buna estetica si functionalitate pacientului

Cate implanturi sunt necesare pentru o proteza dentara fixa pe implanturi?

In general sunt descrise in practica 2 modele de protezare fixa si anume:

 • all on 4 – adica toti dintii pe 4 implanturi

 • all on 6 – adica toti dintii pe 6 implanturi dentare

All on 4

Sistemul all on 4 sau proteza fixa cu 4 implanturi il intalnim foarte des la mandibula. Folosim 4 implanturi la mandibula pentru acesta este minimul necesar pentru a realiza o structura stabila fara sa compromitem stabilitaea finala.

Conceptu all on 4 a fost descris prima data in 1998 de catre doctorul Paulo Malo. Acelasi concept este foarte bine descris si in articolul doctorului Durbac. Acest articol este o actualizare a acestui concept si vine sa adapteze sisteme noi si performante in practica de zi cu zi.

Putem alege 4 implanturi la mandibula in loc de all on 6 pentru ca structura osoasa mandibulara are o densitate crescuta fata de maxilar. Protezele dentare pe implanturi dentare realizate pe mandibula au o lungime mai redusa decat maxilarul.

All on 6

Spre deosebire de proteza fixa cu 4 implanturi, care este aplicabila in special pe mandibula, sistemul all on 6 adica sistemul cu 6 implanturi dentare se poate aplica atat la maxilar cat si la mandibula.

Ca si in cazul sistemului all on 4, sistemul all on 6 vine sa ofere o solutie fixa pentru proteza dentara.

Sunt necesare cel putin 6 implanturi la maxilar pentru ca maxilarul este mai putin dens iar proteza dentara fixa este ceva mai lunga decat pentru mandibula.

Beneficiile unei proteze fixe cu 4 implanturi dentare

Beneficiile unei proteze fixe cu 4 implanturi dentare sunt multiple. Iată câteva dintre ele:

1. Stabilitate îmbunătățită: Prin utilizarea unei proteze dentare fixe cu patru implanturi dentare stabilitatea acesteia este semnificativ îmbunătățită.

2. Funcționalitate îmbunătățită: Proteza fixa pe implanturi permite o funcționalitate mai bună a dinților în comparație cu protezele mobile. Fie ca sunt folosite 4 implanturi sau 6 implanturi la maxilar, stabilitatea lucrarii protetice este cheia unei masticatii eficiente.

3. Aspect natural: Proteza fixa cu 4 implanturi poate fi confecționată din materiale de înaltă calitate, precum zirconiu sau ceramică, care imită aspectul natural al dinților. Astfel, proteza va fi estetică și se va potrivi perfect cu restul dinților.

4. Menținerea sănătății osoase: Implanturile dentare stimulează osul pacientului, contribuind la menținerea sănătății osoase. În absența implanturilor, structura osoasa poate începe să se resoarbă, ceea ce poate duce la probleme de structură și afectarea aspectului facial.

5. Îmbunătățirea vorbirii: Proteza fixa cu 4 implanturi permite o vorbire mai clară și mai naturală în comparație cu protezele tradiționale care pot cauza tulburări de pronunție.

6. Confort sporit: Deoarece proteza dentara este fixată ferm pe implanturi, pacienții se bucură de un confort sporit în comparație cu protezele mobile, care pot fi inestetice și incomode.

Procesul de Implantare – De la implant la proteza dentara

Intregul proces este compus din 2 etape :

 • Etapa Chirurgicala + Lucrarea provizorie – Fast fixed

 • Proteza dentară finala

Etapa Chirurgicala + Lucrarea provizorie – Fast fixed

In etapa chirurgicala, fie ca inseram 6 implanturi la maxilar fie 4 implanturi la mandibula, se realizeaza atat plasarea implanturilor dentare in os cat si lucrarea provizorie. Lucrarea temporara se ataseaza de implant la 24 de ore de la inserarea implanturilor la pacient.

Etapa Protetica

Etapa protetică este etapa cand apar dinții definitivi. In aceasta etapa pacientilor li se aplica lucrarea finala pe arcada.

In functie de sistemul de plata ales pentru „proteza fixa cu 4 implanturi pret” acum se va achita partea protetica

Daca am pierdere osoasa mare, pot beneficia de proteza fixa?

In cazul in care pacientul are o structura a osului deficitara si exista o pierdere osoasa mare, sistemele all on 4 si all on 6 reprezinta fix solutia.

Acestea au fost conceput in special pentru pacientii cu os putin.

In mod normal acest tratament se preteaza in mai toate situatiile cu deficienta a osului.

Tipuri de Implanturi Dentare

Asa cum spuneam sintr-un capitol anterior, alegerea implanturilor este o parte din acest proces. Fie ca vorbim de 4 implanturi fie ca vorbim de 6 implanturi, calitatea acestora conteaza.

Printre cele mai cunoscute branduri de implantruri dentare in Romania care se pot folosi in tehnica all on 4 si all on 6 sunt :

 • Implanturile INNO

 • Implant dentar Paltop

 • Implant Straumann

 • Implanturi dentare de tip Megagen

 • Implanturi dentare de tip Bredent

Alegerea implantului potrivit tine atat de pacient cat mai ales de stomatolog. Costul acestui tratament fast fixed este influentat destul de mult de brandul implantului.

Variante de Restaurare Totală a Danturii

Exista si alte variante de reabilitare totala? Daca nu-mi permit sa platest un sistem cu 4 implanturi su cu 6 implanturi ce fac?

In reabilitarile totale avem 3 variante

 • Tehnica „Dinți Fixi în 24 de Ore” sau fast fixed – adica ai o lucrare fixa pe care nu o poti da jos

 • Proteze mobile cu capse pe implant – ai o proteza pe care o dai jos dar care se leaga in general de 2 implanturi

 • Proteze mobilizabile acrilice – ai o proteza dentara clasica care se da jos si nu se ataseaza de nimic

Îngrijire și Întreținere unei Proteze Dentara Fixa cu 4 sau 6 Implanturi

Îngrijirea zilnică a protezei totale fixe pe implant dentar este esențială pentru menținerea longevității implantului.

Pentru a avea implantul dentar toata viata sunt esentiale 3 lucruri care trebuie facute bine:

 • Periați-vă dintii: Periați proteza pe implant dentar de două ori pe zi, utilizând o periuță de dinți cu peri moi și pasta de dinți fără substanțe abrazive. Insistati la legatura intra implant-proteza-gingie

 • Folositi ata dentara si dusul bucal: Încorporați în rutina zilnică utilizarea aței dentare speciale pentru implanturi , pentru a îndepărta resturile alimentare dintre proteză și gingie. Un mare plus il poate aduce un dus bucal.

 • La dentist la 6 luni. Nu neglijați vizitele la medicul dentist: Programați-vă pentru controale dentare regulate, pentru a permite medicului stomatolog să verifice starea implantului și a protezei.

  Păstrând aceste obiceiuri în rutina de îngrijire orală, vă veți bucura de un zâmbet frumos și sănătos pentru mulți ani. Sănătatea orală este o componentă crucială a stării generale de bine, iar proteza totală fixă pe implant dentar necesită o atenție deosebită.

Riscuri și Complicații Posibile

 • Riscurile asociate cu implanturile dentare

 • Cum să le gestionați și să le preveniți

Studii de Caz

 • Exemple de pacienți care au optat pentru o proteză fixă cu 4 implanturi

 • Rezultatele și experiențele lor

FAQ | Întrebări frecvente

 • Ce este tehnica „All-on-4”?

 • Cât de durabilă este o proteză fixă cu 4 implanturi?

 • In cat timp primesc proteza dentara provizorie, dupa amprentare?

 • Care este diferenta intre all on 4 si all on 6?

 • Care este diferenta intre proteza fixa pe implanturi si proteza pe capse?

 • Este procesul de implantare dureros?

 • Cât timp durează recuperarea după implantare?

 • Există alternative la o proteză fixă cu 4 implanturi?