FATETE DENTARE PRET

Cat costa fatetele dentare?

Fatete Dentare Pret sau Calitate

Cat costa fatetele dentare si care sunt mai potrivite pentru tine?

Probabil ai ajuns aici in urma unor cautari de genul ” fatete dentare pret ” sau ” cat costa fatetele dentare „, si esti in cautarea unor informati care sa te ajute sa te hotarasti daca sa-ti pui fatete dentare si daca da cat o sa te coste. Am cautat eu pentru tine pe internet si am gasit fatete dentare cu pretul cuprins intre 999 lei si 4500 lei  / fateta. Inmultesti cu numarul de dinti care trebuie fatetati si ajungi la suma finala.

Zilele trecute vorbeam cu o pacienta despre pretul fatetelor dentare si cum in momentul de fata poti sa gasesti pe internet preturi cuprinse intre 999 lei si 4500 lei pentru o fateta dentara. Ea-mi spunea ca a cautat pe internet sa vada cam care este pretul si de unde apar diferentele alea asa mari.

Asa ca m-am apucat sa caut pe internet ” cat costa o fateta dentara ” si alte tipuri de cuvinte cheie precum ” fatete dentare pret ” si nu mica mi-a fost mirarea sa nu gasesc un articol din care sa inteleg foarte clar cat costa fatetele dentare si ce sa aleg. Si cand vorbesc de fatete dentare ma refer la unele de calitate adica cele ceramice E-Max, adica

ASA

SI NU ASA

In acest articol voi detalia tot procesul prin care trebuie sa treci pentru a evalua corect ofertele de pe internet. Daca vrei mai multe informati legate de fatetele dentare in general gasesti aici un articol in care vorbesc despre tot ce trebuie sa iei in calcul atunci cand vrei sa ai fatete dentare.

Pana la finalul acestui articol vei intelege cat costa o fateta denatara si de ce. Mai mult, vei invata ce sa ceri de la medicul tau pentru a obtine rezultate perfecte.

Cat costa o fateta dentara?

Asa cum spuneam si anterior in inceputul articolului,  o fateta dentara costa intre 999 lei „PROMOTIE SPECIALA” si 4500 lei ” CA LA NOI LA NIMENI” . Evident ca aceste extreme le gasesti in toate domeniile si cu atat mai mult in stomatologie.

Probabil ca un pret corect, pret rezultat din un calcul facut in detaliu incluzand si profitul clinici dentare, pentru o fateta dentara este de aproximativ 1500 -2000 lei. Daca gasesti sub acest pret probabil ca trebuie sa-ti pui cateva intrebari legate de calitatea materialelor sau priceperea echipei.

E ca la masini, daca masina are 50000 km si 9 din 10 costa in jur de 10000 E iar tu gasesti una la 20000 km si costa 6500 E probabil ca te intrebi de mai multe ori daca o cumperi sau nu. La masini mai e cum mai e insa cand vine vorba de sanatatea ta ar trebui sa alegi bine de prima data.

Noi percepem un tarif de 1500 lei / fateta dentara E-Max si includem in acest pret si coroanele provizori. In alte clinici dentare acestea ori nu sunt luate in calcul ori pur si simplu nu se realizeaza.

In extrema cealalta daca clinica dentara percepe un pret de 3000 lei sau chiar si mai mult ori vine cu niste explicati referitor la pretul fatetei dentare ori trebuie sa te gandesti de 2 ori.

De ce la Delta Clinic Dent?

Care este diferenta intre o fateta dentara scumpa si una ieftina?

Plecand de la ideea ca vorbim despre fatetele dentare ceramice E Max si comparatia este una corecta putem identifica cateva elemente care fac, ca o fateta sa coste mai mult sau mai putin.

Pretul unei fatete dentare este dat de un cumul de 3 factori: dentistul sau clinica dentara, tehnicianul sau laboratorul cu care colaboreaza dentistul si materialul fatetei dentare.

1. Dentistul

In Bucuresti sunt peste 3000 de cabinete stomatologice si probabil peste 5000 de dentisti. In mod normal ai de unde sa alegi insa alegerile pe care le faci ar trebui sa fie bune de prima data. Atunci cand vorbim de fatete dentare, alegerea potrivita este cu atat mai importanta. Ce trebuie sa cauti la medicul dentist cu care urmeaza sa colaborezi?

In primul rand, pentru ca modul in care arati si te vezi este subiectiv, ar trebui sa gasesti un dentist care poata sa intelega ce-ti doresti. Dorintele tale in ceea ce priveste zambetul pot merge de la ” un zambet frumos ” la ” imi doresc sa am zambetul precum X iar dintii din fata sa fie mai lungi decat restul insa nu foarte lungi iar marginea …” intelegi ce vreau sa spun.

Aici intervine dentistul care trebuie sa fie deschis fatat de tine si sa asculte, sa inteleaga si sa incerce sa descrie teehnicianului dentar ce-ti doresti tu. Medicul pe care-l alegi ar trebui sa detina o cazuistica bogata si sa puteti discuta poate pe exemple. Nu spun neaparat ca un medic dentist la inceput nu poate sa faca o treaba buna insa experienta reprezinta un plus.

Ideea este ca daca tu vezi frumos un anumit tip de fatete dentare iar dentistul tau nu reuseste sa intelega ce vrei tu cel mai probabil ca vei aobtine, in cel mai bun caz, niste fatete dentare OK care-i plac medicului si nu tie.

2. Laboratorul

Daca atunci cand vine vorba de dentist alegerea este la tine, cand vorbim de tehnicianul dentar, alegerea este a medicului. Desi nu poti sa alegi tu laboratorul cu care lucreaza medicul poti totusi sa te interesezi de lucrarile anterioare realizate cu acel laborator.

Aceasta alegere este intr-un final in mana dentistului si vine si cu obligati. Nu inteleg cand un medic stomatolog se scuza ca lucrarea dentara nu a iesit bine pt ca laboratorul a gresit mai stiu eu ce. Atunci cand laboratorul greseste este de datoria dentistului sa refuze fateta dentara si sa ceara refacerea acesteia pe socoteala medicului si a laboratorului.

Materialul fatetei

Nu in ultimul rand pretul fatetei dentare este dat de materialul urilizat. Asa cum spuneam la inceputul acestei sectiuni, de preferat este sa comparam ” mere cu mere” adica sa vorbim fie de ” fatete dentare emax pret ” fie de ” fatete dentare zirconiu pret „. Aici nu includ fatetele dentare din compozit pentru ca personal nu le consider o varianta multumitoare pe termen lung.

Fatete dentare EMax

Fatetele dentare EMax costa 1500 lei.

Sunt fatete dentare realizate integral din ceramica. Ceramica utilizata este una speciala care se poate prelucra numai cu aparatura de laborator speciala. Fatetele dentare EMax sunt acel tip de fatete dentare cu care poti sa obti rezultate perfecte cu apect natural chiar si in situatia in care nu este preparat dintele. Ele nu necesita o grosime mai mare de 0,5 mm si se pot aplica fara dificultate pe fata dintilor.

Evident ca sunt utilizate cu succes si pe dintii pe care suntem obligati sa facem slefuiri superficiale insa marele avantaj il constitue transluciditatea acestora.

Fatete dentare Zirconiu

Fatetele dentare EMax costa 1300 lei.

Fatetele dentare din zirconiu sunt in general folosite atunci cand dintii tai sunt foarte afectati de carie si e posibil sa ai nevoie de pivot dentar sau ai deja coroane dentare cu pivot dentar. folosim fatete dentare din zirconiu in combinatie cu coroanele dentare din zirconiu pentru a obtine un zambet uniform coloristic.

INAINTE si DUPA

Cand alegi sa-ti pui fatete dentare alegi sa-ti modifici intr-o proportie foarte mare infatisarea. Imaginea alaturata este un exemplu foarte bun. Fata umana este in proportie foarte mare reprezentata de zona mediana unde se afla nasul si gura. Dantura joaca un rol foarte important atunci cand doresti sa obti o infatisare frumoasa.

De-ce-este-important-dentistul

In imaginile urmatoare vei gasi cateva situatii in care te poti afla chiar tu. In plus vei vedea rezultatele pe care am reusit sa le obtinem folosind fie fatete dentare ceramice EMax fie fatete dentare din zirconiu.

 MARIA, 29 ani 

Fatete dentare EMax cu slefuirea dintilor

Motivul prezentarii:

 • culoare nemultumitoare
 • pete inestetice din cauza plombelor actuale

Fatete dentare pret bucuresti

Pacienta nemultumita de culoarea dintilor si de faptul ca zona dintilor din fata a fost refacuta in mai multe randuri cu plombe insa de fiecare data acestea au fost refacute. Tratamentul a fost compus din 2 sedinte. In prima sedinta pacientei i-au fost curatate toate plombele vechi si au fost adusi dintii care urmau sa fi acoperiti intr-o stare perfecta. De mentionat ca nici unui dinte nu i-a fost scos nervul. Dupa curatare si slefuire a fost amprentat si apoi au fost pusi dintii provizorii.

In a 2 sedinta, dupa o verificare in prealabil cu pacinta ca fatetele intrunesc cerintele acesteia, au fost indepartate fatetele provizorii si au fost cimentate definitiv fatetedentare EMax.

fatete dentare pretfateta dentara
 • Tratament efectuat: Fatete dentare EMax cu preparatie

 • Durata: 5 zile

 • Medic: Dr. Durbac

 • Laborator: Dr. Fischer

 • Culoare: 0M1

Bai, cu mult peste ce ma asteptam. Ma asteptam sa-mi placa insa venisem pregatita sa ma doara dar nu a fost asa. Nota 10.

Maria
fatete dentare pret
fateta dentara

 DENISA, 35 ani 

Fatete dentare EMax fara slefuire NO PREP

Motivul prezentarii:

 • culoare nemultumitoare
 • spatiile dintre dinti
 • forma nemultumitoare

no prep venners

Pacienta a mentionat de la bun inceput ca doreste sa-si puna fatete dentare NO PREP. Cazul acesta se incadreaza la limita in ceea ce priveste obtinerea de rezultate foarte bune in situatiile in care nu se realizeaza slefuirea dintilor. Pacienta a ales o culoare naturala fara sa fie prea evidenta. Fatetele dentare NO PREP au fost realizate in 2 sedinte.

fatete dentare no prep inaintefatete dentare no prep
 • Tratament efectuat: Fatete dentare EMax, NO PREP

 • Durata: 4 zile

 • Medic: Dr. Durbac

 • Laborator: Dr. Fischer

 • Culoare: A1

Imi doresc de 2 ani sa-mi pun fafete dentare. Tot timpul am gasit un motiv sa aman pana acum.

Denisa
fatete dentare no prep inainte
fatete dentare no prep

 ANDREI, 29 ani 

Fatete dentare zirconiu fara slefuire NO PREP

Motivul prezentarii:

 • pozitia dintilor
 • spatiile dintre dinti

Un caz perfect in care se poat folosi cu rezultate foarte bune fatetele denentare NO PREP. Pacientului i-au fost curatati dinti dupa care au fost aprentati fara a se realiza slefuiri.

fatete-dentare-49-no-prep-inaintefatete-dentare-49-no-prep
 • Tratament efectuat: Fatete dentare ZIRCONIU, NO PREP

 • Durata: 4 zile

 • Medic: Dr. Durbac

 • Laborator: Dr. Fischer

 • Culoare: 0M1

Imi doresc de 2 ani sa-mi pun fafete dentare. Tot timpul am gasit un motiv sa aman pana acum.

Denisa
fatete-dentare-49-no-prep-inainte
fatete-dentare-49-no-prep

 ANCA, 25 ani 

Fatete dentare EMax

Motivul prezentarii:

 • culoare nemultumitoare
 • lungimea si forma dintilor

Inainte-si-dupa-Fatete-dentare-bucuresti

Pacienta a avut in trecut facute fatete dentare intr-o alta clinica dentara in Bucuresti, pe suprafata dintilor superiori, insa nu a fost multumita de culoarea aleasa. A dorit sa modificam atat culoarea dintilor cat si anumite unghiuri si zone care ofera dintelui un aspect natural.

Fatete dentare bucuresti Fatete dentare dr durbac
 • Tratament efectuat: Refacere Fatete dentare EMax

 • Durata: 3 sedinte

 • Medic: Dr. Durbac

 • Laborator: Dr. Fischer

 • Culoare: 0M2

Fatete dentare bucuresti
Fatete dentare dr durbac

 ALINA, 25 ani 

Fatete dentare si coroane EMax

Motivul prezentarii:

 • culoare nemultumitoare
 • lungimea si forma dintilor

Pacienta a avut in trecut coroane dentare intr-o alta clinica dentara in Bucuresti. A dorit sa modificam atat culoarea dintilor cat si anumite unghiuri si zone care ofera dintelui un aspect natural.

 • Tratament efectuat: Refacere Fatete dentare EMax

 • Durata: 3 sedinte

 • Medic: Dr. Durbac

 • Laborator: Dr. Fischer

 • Culoare: 0M2

Programeaza-te acum!

Beneficiezi de serviciile noastre. Platesti in rate. Primesti garantie.

Programare Online

Ceramica Vs Zirconiu

Cand cauti ” fatete dentare pret ” vei gasi rezultate amestecate. Cel mai corect este sa cauti astfel: Fatete dentare pret si apoi sa adaugi materialul din care doresti sa fie facute. In felul acesta vei obtine niste rezultate mai concludente.

Fateta dentara EMax

Fatete-dentare-EMax-pret

Alegerea materialului pentru fatetele tale dentare ar trebui sa fie facuta de tine la indicatiile medicului tau stomatolog. Desi ma repet, alegerea depinde foarte mult de cat de sanatoasa este dantura ta actuala. In situatia in care dintii tai sunt buni putem folosi ceramica EMax. Fatetele dentare EMax sunt extrem de subtiri si sunt usor transparente asa ca trebuie alese cu grija.

Ca si concluzie, alegi fatete dentare ceramice EMax atunci cand dinti tai sunt cat de cat sanatosi si alegi fatete dentare din Zirconiu atunci cand ai nevoie de mai mult decat de niste fatete dentare.

Fateta dentara cu preparatie si fara preparatie

Desi inca discutam de cat costa o fateta dentara EMax sau din zirconiu este bine de stiut ca si modul in care sunt amprentate sau pregatite fatetele dentare contribuie la costul final al acestora. De obicei fatetele dentare NO PREP sunt ceva mai costisitoare dat fiind faptul ca necesita o mai buna precizie si pricepere atat din partea tehnicianului dentar cat si amedicului dentist.

Cand sunt indicate fatetele dentare NO PREP ( fara preparatie) ?

fatete dentare Delta Clinic Dent

Din pacte aceste tipuri de fatete nu sunt indicate tuturor pacientilor. Gandestete ca atunci cand un dinte este pozitionat prea in fata, acoperirea lui cu o fateta o sa-l faca si mai in fata. Pacientul ideal este acela care nu are dintii inghesuiti, care are o ocluzie stabila ( inchide gura pe pozitii fixe), si care nu sufera de bruxism sau rotiri ale dintilor. Este deasemenea important ca dintii sa nu fie iesiti prea mult in exterior.

Cand sunt indicate fatetele dentare PREP ( cu preparatie ) ?

Inainte-si-dupa-Fatete-dentare-bucuresti

Fateta dentara cu preparatie se pote folosi in toate cazurile in care se folosesc si cele fara preparatie plus situatiile cand acestea nu sunt recomandate cum sunt dintii inghesuiti. Putine sunt cazurile cand fatetarea dentara nu este o obtiune. Acele cazuri se refera in general la dinti foarte deteriorati sau dinti cu plombe prea mari.

De inteles faptul ca fatetele dentare sunt piese protetice estetice si nu cu rol functional motiv pentru care trebuie aplicate pe dinti cu o structura multumitoare.

Programeaza-te acum!

Beneficiezi de serviciile noastre. Platesti in rate. Primesti garantie.

Programare Online