Realitatea moderna a stomatologiei aproape ca pare magica.” Dinti fixi in 24 de ore ” este mai mult decat un slogan; este o promisiune si o revolutie in ingrijirea dentara.

dinti ficsi in 24 ore

Implantologia dentara moderna ne permit sa realizam un zambet complet intr-o singura zi cu ajutorul implanturilor dentare.

Pacientul va beneficia de dinti fixi in 24 de ore. Acestia pot sa-si recapete increderea si sa-si traiasca viata fara restrictiile asociate cu dintii lipsa sau deteriorati.

ore
Dinti ficsi in

In acest articol, vom examina in detaliu acest proces uimitor, inclusiv cum functioneaza, care sunt avantajele si ce trebuie sa stiti inainte de a lua o decizie.

Intr-o lume in care timpul este esential, solutiile rapide si eficiente precum „dinti fixi in 24 de ore” pot fi schimbatoare de vieti.

Asadar, fara alte introduceri, sa exploram aceasta revolutie stomatologica impreuna.

In ce consta procedura “ Dinti ficși în 24 ore ”?

Procedura „Dinti Ficsi in 24 de ore” este o metoda prin care se poate obtine o dantura fixa provizorie in doar 24 ore fara sa mai fie nevoie sa se astepte osteointegrarea implanturilor.

proteza fixa pe implant pret

Aceasta procedura implica inserarea implanturilor, 6 implanturi la maxilar si 4 implanturi la mandibula, care vor servi ca baza pentru proteza provizorie si apoi a dinților ficsi.

Se vor monta pe aceste implanturi dentare, dintii provizorii, iar in timpul cicatrizarii, se vor crea dintii definitivi care vor fi fixati de implanturi.

Aceasta procedura este deosebit de eficienta pentru cei care au pierdut mai multi dinti sau chiar dantura completa, oferind o solutie estetica si functională într-un timp record. 

Beneficiile procedurii Dinti Ficsi in 24 ore:

Aceasta intervenției are foarte multe beneficii in comparatie cu alte metode de reabilitare dentară. Acest sistem aduce extrem de multa stabilitate lucrarii definitive.

Iata la ce te poti astepta daca alegi o refacere a danturii cu sistemele fixe: 

 • Rezultate rapide: Aceasta tehnica ofera pacientilor posibilitatea de a avea dantura fixa intr-o perioada extrem de scurt, de obicei in doar 24 de ore. In cazul sistemelor dentare de top putem vorbi chiar si de 7 ori mai rapid.

 • Pret redus fata de alte sisteme: Numarul de implanturi necesar este mult mai redus decat in cazul utilizarii sistemelor clasice in care se pot insera chiar si 10 implanturi dentare.

 • Reabilitare totala orala: Procedura ofera o solutie pentru cei cu probleme dentare severe, oferind posibilitatea inlocuirii tuturor dintilor pentru partea de jos sau partea de sus.

 • Confort: Spre deosebire de protezele obisnuite, dintii ficsi sunt stabili si confortabili, crescand calitatea vietii.

 • Fara durere: Procedura este minim invaziva si in majoritatea cazurilor nu presupune durere. Interventia de tratament cu implant dentar se realizeaza sub anestezie locala. Dupa interventie, cu ajutorul medicatiei si a instructiunilor oferite de implantolog, durerea este gestionata usor.

 • Rezultate naturale: Dintii ficsi sunt proiectati pentru a arata si a se simti ca dintii naturali, imbunatatind increderea in sine.

 • Functionalitate: Imbunatatesc abilitatea de a mesteca si de a vorbi, permitand pacientlor sa se bucure din nou de alimente.

 • Durabilitate: Cu ingrijirea adecvata, dintii ficsi pe implant dentar rapid pot dura toata viata, facandu-i o investitie pe termen lung.

 • Sanatatea osoasa: Implanturile, care sunt baza pentru dintii ficsi, ajuta la prevenirea pierderii osoase la nivelul maxilarului.

 • Imbunatatirea esteticii orale: Dintii ficsi ofera un zambet frumos si natural, care poate imbunatati imaginea de sine.

Dinti ficsi in 24 ore pret | Cât costă sistemul de implant dentar într-o zi?

Pentru a vedea cat costa o dantura completa pe implant dentar in 24 ore trebuie sa stabilim cateva detali.

 • cate implanturi folosim
 • ce implanturi folosim
 • din ce materiale realizam lucrarea finala
 • ai sau nu nevoie de aditie de os

Am scris un articol separat despre cat costa dintii ficsi in 24 ore pe care va invit sa-l cititi daca sunteti interesati de mai multe detalii legate de pretul acestei proceduri mai in detaliu.

Deasemenea puteti gasi informatii despre pretul unui implant dentar in acest articol.

Iata cateva exemple in care te poti afla si costul aferent acestor proceduri:

Exemplul 1: Nu mai ai nici un dinte la mandibula sau mai sunt cativa dar ase misca

In acest caz vorbim de o lucrare protetica pe 4 implanturi sau un all on 4

 • 4 implanturi
 • 4 sisteme de legatura Multi Unit
 • 1 lucrare protetica provizorie cu 12 dinti
Componente Pret
4 implanturi INNO 4 x 2450 RON = 9800 RON
4 Multi Unit 4 x 900 RON = 3600 RON
1 lucrare dentara provizorie 1 x 3500 RON = 3500 RON
  TOTAL = 16900 RON

Exemplul 2: Nu mai ai nici un dinte la maxilar sau cei care au ramas se misca

 • 6 implanturi
 • 6 sisteme de legatura Multi Unit
 • 1 lucrare protetica provizorie cu 12 dinti
Componente Pret
6 implanturi INNO 6 x 2450 RON = 14700 RON
6 Multi Unit 6 x 900 RON = 5400 RON
1 lucrare dentara provizorie 1 x 3500 RON = 3500 RON
  TOTAL = 23600 RON

Cine poate beneficia de sistemul de dantura fixă în 24 de ore?

Din propria noastra experienta, dupa tratarea a sute de cazuri in ultimi ani, peste 90% dinte pacientii care se prezinta in clinica si au nevoie de dinți ficși în 24 ore ajung sa primeasca acest tip de tratament.

In implantologie, reabilitarea orală se aplica tuturor pacientilor. Sistemul de dinți ficși în 24 de ore poate fi o optiune potrivita pentru o varietate mare de pacienti.

 • Pacientii cu dinti lipsa: Cei care au pierdut unul, mai multi sau chiar toti dintii pot beneficia de acest sistem. Implanturile pot fi utilizate pentru a inlocui un singur dinte, mai multi dinti sau toata dantura.

 • Pacientii cu dinti deteriorati sau infectati: Daca dintii sunt grav afectati de carii sau infectii, este posibil ca extragerea si inlocuirea lor cu implanturi dentare sa fie cea mai buna solutie.

 • Pacientii cu boli parodontale severe: Bolile parodontale pot duce la pierderea dintilor si la resorbtia osoasa. Implanturile pot ajuta la prevenirea ulterioarei pierderi de os si pot inlocui dintii pierduti.

 • Pacientii nemultumiti de proteze: Multi oameni considera protezele inconfortabile sau instabile. Sistemul de dantura fixa in 24 de ore ofera o alternativa care este mai confortabila si mai stabila.

 • Pacientii care doresc o solutie rapida: Spre deosebire de procedurile traditionale de implanturi dentare, care pot dura luni de zile, acest sistem permite realizarea de implanturi si dinti permanenti intr-o singura zi.

Este important de mentionat ca nu toti pacientii sunt candidati potriviti pentru tratamentul cu implanturi.

Factori precum sanatatea generala, densitatea osoasa a maxilarului si obiceiurile de viata (de exemplu, fumatul) pot influenta eligibilitatea pentru un sistem de implant.

Decizia finala trebuie luata in urma unei consultatii stomatologice cu un medic dentist sau un specialist in implanturi dentare.

Care sunt etapele tratamentului cu implant dentar într-o zi?

Tratamentul cu implant dentar reapid si dantura fixa in 24 ore se realizeaza in 2 etape, etapa chirurgicala si etepa protetica.

I Etapa chirurgicala presupune aplicarea sistemului de implanturi dentare si lucrarea provizorie. El decurge astfel:

 1. Consultatia initiala: Acesta este primul pas, in care medicul dentist evalueaza starea generala de sanatate, starea locala si istoricul medical. Acesta determina, bazat si pe un tomograf dentar, daca pacientul este un candidat potrivit pentru procedura de implant dentar intr-o zi. Tot in aceasta sedinta se realizeaza si un plan de tratament bazat pe un computer tomograf.

 2. Planificarea tratamentului: Daca pacientul este considerat un candidat potrivit, medicul dentist va planifica detaliile tratamentului. Acest lucru implica planificarea pozitionarii implanturilor si designul pentru lucrarea fixă provizorie.

  In acesata etapa se poate recurge si la sistemul de ghid chirurgical unde implanturile sunt inserate fara taieturi.
 3. Procedura de implantare: In ziua procedurii, implanturile sunt plasate in osul maxilar. Procesul este realizat in general sub anestezie locala si exceptionalcu anestezie generala, in functie de complexitatea cazului si de preferintele pacientului.

 4. Dantura provizorie: Imediat dupa plasarea implanturilor, amprentam implanturile pentru a putea realiza proteza dentara fixa provizorie

II Etapa protetica

 1. Perioada de vindecare: Desi pacientul va avea dinti noi imediat dupa procedura, osul maxilarului va avea nevoie de timp pentru a se vindeca si pentru a se integra cu implanturile. Perioada de vindecare poate varia in functie de individ, dar in general dureaza intre 4 si 6 luni.

 2. Lucrarea finala definitiva: Odata ce osul s-a vindecat suficient, si gingiile sunt pe pozitia finala lucrarile provizori sunt inlocuite cu cele permanente. Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi perfect. Lucrarea dentara finala fixa pe implanturi se va potrivi perfect cu gingia si dintii opozanti

Când nu este recomandat implantul dentar rapid?

Implantul dentar rapid nu se recomanda in urmatoarele situatii:

 1. Sanatate precara generala: Persoanele cu anumite conditii medicale precum diabet necontrolat, boli cardiovasculare severe, boli autoimune sau cele care urmeaza tratamente pentru cancer nu sunt candidati potriviti pentru implanturi dentare.

 2. Calitatea si cantitatea insuficienta a osului: Desi acest lucru este rar, exista si situatii in care lipsa osului nu ne permite sa inseram implanturile. Pentru a sustine implanturile, pacientul trebuie sa aiba o densitate osoasa adecvata. In cazul in care osul maxilar nu este suficient de gros sau de puternic, implantul nu ar putea fi sustinut corespunzator.

 3. Sanatatea precara locala: Anumite afectiuni locale cum sunt leziunile maligne sunt o contraindicatie majora. Acestea tin de chirurgie oro-maxilo-faciala si trebuie rezolvate inainte de a incerca o reabilitare cu dinti ficsi in 24h.

Este sigur sistemul de dinți ficși în 24 de ore?

Implanturile dentare in general sunt dispozitive foarte sigure. Rata de succes a unui implant dentare este de aproximativ 90-95% conform National Lybrary of Medicine.

In ceea ce ne priveste, rata de succes a medicilor nostri este de peste 97% iar acolo unde apar probleme, clinica acopera costurile noului implant reinserat.

Acum, fie ca vorbim de un implant fie ca vorbim de 4 sau 6 implanturi, sistemul dinți ficși în doar 24 este unul foarte sigur. Cu el îți recapeți dantura intr-un timp foarte scurt și fără durere.

Pentru a ne asigura pacientii de eficienta acestui sistem, in clinica noastra ai garantie la implantul dentar.

Ce inseamna acest lucru?

Ei bine daca ceva nu merge bine schimbam implantul dentar fara alte costuri.

Fast and fixed sau dinți ficși în 24h

Indeiferent ca vorbim de ” All on 4 sau All on 6 ” de ” Dinti ficsi in 24 ore ” sau de ” Fast and Fixed „, toate aceste sisteme de implanturi dentare presupun acelasi lucru, reabilitarea completa a danturii intr-un timp foarte scurt cu ajutorul implanturilor dentare.

Sistemul SKY Fast and Fixed este dezvoltat si patentat de cei de la Bredent. Acest sistem de implanturi presupune 4 sau 6 implanturi dentare inserate de implantolog si apoi realizarea lucrari fixe provizorii si apoi a celei definitive. Implanturile dentare fast and fixed sunt doar unul dintre sistemele de reabilitare totala.